美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題呀!!! 吾用得bb cream
又想化妝 想試下礦物成分 聽講會對皮膚好D??
有無sis 可以介紹D吾會倒塞毛孔既化妝品比我 價錢又相宜的
敏感皮膚 會起暗粒
我應該用粉底液定調色底霜?
Bodyshop D野有無人知得吾得?

禁止訪問

回覆:base 粉底液 礦物碎粉

禁止訪問

引用:如題呀!!!+吾用得bb+cream+又想化妝++想

男爵府

原帖由 Hazelc911 於 14-03-08 發表
有無sis 可以介紹D吾會倒塞毛 ...
我用pierre couleur超好用

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:唔用得bb+cream應該係因為厚我都好易出暗粒

侯爵府

原帖由 Hazelc911 於 14-03-08 發表
有無sis 可以介紹D吾會倒塞毛 ...
我用緊嘅完全有機粉底就有你所要求嘅条件。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Hazelc911+於+14-03-08+發表

原帖由 Linglingch 於 14-03-09 發表
我用緊嘅完全有機粉底就有你所要求嘅条件。
介紹介紹

侯爵府

回覆 Hazelc911 的帖子

我用日本牌子"ierre Couleur"粉底
一罐有齊Base, 防曬,防水,粉底........搽了之後會透出自然光澤,又可以keep 長時間。搽系面度感覺好輕,好貼,好滑。真係完全冇負擔。就算唔搽嘅時候膚色都唔會灰,(依個亦係我喜愛佢嘅原因之一。)又唔使任何卸妝,簡單而平常洗面就ok啦!依加我祇用這牌子,已用好多罐,真係好好用。無誇張,到目前為止暫時冇其它的可以代替。因我祇用依個品牌粉底
,所以其它有關post我都介紹佢,佢唔係名牌,冇幾多人認識,但質素唔錯,這是我個人經驗,
希望分享比其它JM。

公爵府

引用:回覆+Hazelc911+的帖子++我用日本牌子"Pier

原帖由 Linglingch 於 14-03-11 發表
回覆 Hazelc911 的帖子

我用日本牌子"ierre Couleur"粉底。
你有無加碎粉?

大宅

回覆 Linglingch 的帖子

where can i find Pierre Couleur in retail?

侯爵府

回覆 littlemelody 的帖子

有用,但冬天唔係日日用。夏天就日日用。

侯爵府

回覆 Kellaryleung 的帖子

Beauty salon or on line shop. Please view the website : www.glamourous.asia

公爵府

引用:回覆+littlemelody+的帖子有用,但冬天唔係

原帖由 Linglingch 於 14-03-11 發表

有用,但冬天唔係日日用。夏天就日日用。
你用邊隻loose powder?

男爵府

回覆:base 粉底液 礦物碎粉

lm mineral finishing powder
nyx mineral finishing powder

侯爵府

都係用"ierre Couleur" 燕麥碎粉(春夏用多). 粉餅(冬天用多)。

首頁

尾頁

跳至