懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

溫馨提示:

因為入產房要除介指同所有飾物架(金屬唔帶得), 最好襯對手未腫之前快d除左佢先哦!

我依家就係因為肥左好多d手指都肥/腫埋, 唔係好除到隻介指啊!!! help......

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我一知道自己有左 ,
我所有飾物都沒有帶了 ,
唔係怕影響BB , 係費時麻煩 ,
唔帶10個月D飾物都唔會唔見架啦 ,
生完先再算啦

大宅

我現在早上都除不下介指, 所以早兩日己經叫老公幫我除下及放好

子爵府

我諗介子除唔到都唔緊要0卦,因為我果時都有戴介子入產房ga

複式洋房

原文章由 phoebe^^ 於 07-8-13 14:53 發表
我諗介子除唔到都唔緊要0卦,因為我果時都有戴介子入產房ga

我果時就係除唔到,佢咪比野我包住.

子爵府

唔知會唔會間間醫院唔同呢,因為我果時d手指冇肥到ga,如果姑娘叫我除我都可以除到,,但佢地又冇叫我除喎,我睇返我產房入面影果d相我都係戴住介子0既

大宅

我一早知道自已有左就除左拉,我依家d手指都脹晒

複式洋房

你地幾多個月開始手指腫架,等我留意下嘛,我依家27週手指無麥腫過!!

大宅

我而家25WK, 未腫.
原文章由 TokiBaby 於 07-8-13 17:44 發表
你地幾多個月開始手指腫架,等我留意下嘛,我依家27週手指無麥腫過!!

大宅

要除介指其中一個原因係唔好比隻介指"cool"住d血管, 如果 "cool" 得太緊d血唔流通, 隻手指會好危險...

大宅

我一早就除晒, 唔好話介指, 我依家連隻手錶都帶唔到呀!!! 之前唔知貪靚出街帶介指, 點知去完街返到屋企想除都除唔到, 攪到隻手指好痛, 最後要用皂液夾硬除先除到:-( , 之後就唔敢再帶介指!!! 所以除定會好D!!!

大宅

KatieMami ,

試下加洗潔精/ 生油/ cream跣隻介指出來。

大宅

唉! 如果早d見到依個題目,我一定會早d除隻戒指出黎,我而家想除都除唔到,我老公試過用清手液幫我除都唔得,cool到隻手指成個戒指印。:tongue:

大宅

好媽媽勳章

正常產房係要除哂所有飾物架~

我上年唔知到2幾3十週先除,好難除囉
到生果陣姑娘都叫我除哂所有飾物~~
冇記錯開刀係唔可以帶金屬性既野,大吉利是一句,生唔出要緊急開刀,到果陣先除咩

所以都係除定穩陣d
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

大宅

其實我早兩個月已經試除但都除唔到呀…而家 37 weeks + 更加唔使諗. 不過我問過医生佢話應該戴住入產房/手術室都ok. 唔知係咪間間医院D policy唔同. 我而家一望住隻肥左既手指同個戒指印, 就會諗起係餐廳d餐巾有個napkin ring套住咁…

原文章由 芒果布丁 於 07-8-13 18:40 發表
唉! 如果早d見到依個題目,我一定會早d除隻戒指出黎,我而家想除都除唔到,我老公試過用清手液幫我除都唔得,cool到隻手指成個戒指印。:tongue:

大宅

原文章由 bear2 於 07-8-13 23:03 發表
其實我早兩個月已經試除但都除唔到呀…而家 37 weeks + 更加唔使諗. 不過我問過医生佢話應該戴住入產房/手術室都ok. 唔知係咪間間医院D policy唔同. 我而家一望住隻肥左既手指同個戒指印, 就會諗起 ...

我下個月會響威院生,唔知佢地d醫生點呀! 但如果真係除唔到咁點喎?! 我都唔知手指會肥腫到咁! 好慘呀.....

民房

我當時帶住玉鐲子入產房都無問題喎

原文章由 KatieMami 於 07-8-13 14:09 發表
溫馨提示:

因為入產房要除介指同所有飾物架(金屬唔帶得), 最好襯對手未腫之前快d除左佢先哦!

我依家就係因為肥左好多d手指都肥/腫埋, 唔係好除到隻介指啊!!! help......

大宅

我自己就由 5 個月開始已經冇帶介子啦, 因為果時已經覺得好緊, 隻手指成日 cool 到有條痕~ (死啦... 唔知帶唔帶得番 tim 架, 結婚介子黎架 :-()
我老公又係有隻帶左好耐既介子 (10 年都有啦), 果次做手術前點除都除唔倒, 結果係個姑娘用左好多好多皂液幫佢除左出黎, 佢話都幾痛下架, 仲睇倒隻手指明顯有個介子位凹左入去~~!

原文章由 KatieMami 於 07-8-13 14:09 發表
溫馨提示:

大宅

我果時生bb..戒指耳環通通都冇除..
其實係咪開刀先要除架..
正常順產唔洗??

大宅

我係威爾斯生. 2次都要除低晒介子同頸/手鐲等等

首頁

尾頁

跳至