跳至

首頁
34567...16

尾頁

子爵府

唔知怎算, 好大的打擊 , 唔想讀英X , 但可以怎呢呢? 小朋友唔想冇了班同學仔.

男爵府

引用:我小朋友死都唔會比佢去英偽,學佢地的陰招

原帖由 iMonk 於 14-04-07 發表

我小朋友死都唔會比佢去英偽,學佢地的陰招成為偽君子的!
識唔識在fb成立群組?
公開果種添要係

複式洋房

回覆:長實唔續租,德怡八月好大可能要關門!

29th 先in 完N 班,都好like間學校,突然有咁嘅消息,超失落

複式洋房

引用:想擴大版圖,咪自己去搵地方開新校,做乜去

原帖由 leonawbb 於 14-04-07 發表
想擴大版圖,咪自己去搵地方開新校,做乜去攪人地 !! 你地要加油呀 !!
講得好

複式洋房

無良英藝幼稚園用錢搶德怡幼稚園校舍

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+iMonk+於+14-4-7+20:03+編輯+\\

原帖由 iMonk 於 14-04-07 發表

回覆 shirleyleung15 的帖子
要搵設am 插班根本無可能,我地好多家長已經\'被迫\'交錢留位了

複式洋房

有舊家長建議:幫手發放這3個電話比受影響家長,等佢地都追問教育局點解咁容易比另一間學校取締另一間有超過20年歷史的幼稚園。
元朗教育局分區主任:24377201 林漢明先生
新界區主任: 26394883 李錦光先生
教育局總主任:35098519 鄧發源先生
請幫忙轉發,等教育局比一個交待!😡

小寶貝兒  THX!  發表於 14-4-8 00:37

伯爵府

長實真係好賤格!李+x祗認$唔認人,好卑鄙呀!

大宅

回覆:晴朗家家 的帖子

Facebook已開群組,稍後post

複式洋房

回覆:ccsze13 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

回覆:KitAuYeung 的帖子

其實真係要投訴,抗議!因學校唔同其他生意,加學費冇問題,但而家迫一間學校執笠,啲學生局住冇選擇,政府唔理?
各位有乜抗議活動預埋我,PM我!

子爵府

我住賞湖,雖然兩個仔都唔係讀德怡,但我仔天天在德怡門口等校車,我非常傷感,我返過德怡的playgroup,真心覺得佢好,只係小朋友資質所限,德怡無收。
我細仔讀過英藝n班,讀了兩個月即走,老師無經驗,好商業化,日日門口一班外籍老師一1字排開同你say hello,但無老師拖小朋友入去,n班小朋友咋!做門面功夫最勁,大仔讀天樂n班時,老師都係手交手,帶小朋友去咗課室安頓,先再出來接另一批小朋友,因為知佢地仲細,未適應到。英藝只會理你有無交學費囉!我細仔咬到一大個牙印,無人交待,直至祖母折返詢問,才說是他自己咬的,有無搞錯!自己咬都要通知家長架!一班得六個小朋友,因為爭玩具,細仔被小朋朋抓傷眼角,有小小流血,你們可以想像,佢地d老師幾咁有經驗。
好啦,交了退學信,last day,禮貌上同班主任道別,她居然不知道細仔退學,仲叫我要早一個月交信,奇怪了!可想而知佢地d行政有幾混亂!仲有我有個好熟的朋友以前在英藝教書,不過是大埔分校,仲有d內幕嘢,不過唔講得,總之,這是一間認錢不認人的學店,而這間學校的高層,絕對做得出不道德的事,因為佢地辦學只係為名為利,希望愛受害的家長,搵其他學校,唔好俾佢咁易得逞!

子爵府

已推上了蘋果了,大家去看

大宅

回覆:catmervin 的帖子

唉,有得揀我都千萬個不願讀英藝,但可以點?激活沒有國際班,箂恩加洲又鬼咁遠同隔\"舌",我吾想咁細個小班友長途跋涉搭校車跨區,到最後還是要向現實低頭吧!租約已簽,所有野已成定局,希望各家長盡快替小朋友謀出路。

男爵府

引用:唉,有得揀我都千萬個不願讀英藝,但可以點

原帖由 chitingma 於 14-04-07 發表
唉,有得揀我都千萬個不願讀英藝,但可以點?激活沒有國際班,箂恩加洲又鬼咁遠同隔"舌",我吾想咁細個小 ...
讀我會照讀,但將呢樣嘢告知天下也是我地要做嘅
我小朋友讀多年就走
依家被迫讀的將來還可以轉校

子爵府

chitingma 發表於 14-4-7 22:18
唉,有得揀我都千萬個不願讀英藝,但可以點?激活沒有國際班,箂恩加洲又鬼咁遠同隔\"舌",我吾想咁細個小 ...
好明白你的心情,我也明知英藝衰,都照俾細仔讀,當時搵唔到其他n班,我都係迫於無奈,只係唔知佢咁衰,最後忍受不住退學。現在知道佢打橫來行,搏你們找不到學校焗住讀佢,我真係好氣憤!

複式洋房

好想知道邊個係真正業主,邊個人諗出暗標咁不仁不義的賺錢方式在教育方面,有人知道嗎

子爵府

是。我們真是好無助,已成定局,真是無天理,地產霸權大晒。連小朋友的樂園都唔放過。

洋房

回覆:iMonk 的帖子

加油!

禁止訪問

首頁
34567...16

尾頁

跳至