自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

如題~因為bb要出席長輩的喪禮, 我問過好多間鞋舖最細都要成2歲幾先arm穿

子爵府

原文章由 奀奀豬0702 於 07-9-7 23:39 發表
如題~因為bb要出席長輩的喪禮, 我問過好多間鞋舖最細都要成2歲幾先arm穿

咁豬豬, 你試下去D賣BB仔鞋既地方, 搵純白色既鞋都OK架啦~
其實, 著咩野, 都係一種儀式啫,
如果真係搵唔到純白既, 咪 米白色都OK啦~ 一種心意啫,
唔好咁太在意, 我諗你既長輩都唔會介意呢樣野啦~
而且, 如果長輩年紀計計埋埋都成百歲既,
你地著過既孝服係好野黎架~千祁咪走寶掉左去呀~
如你地唔想著白色恤衫果種, 你都可以去 bossini or u2 果度
搵下有無d白色既 t-shirt or polo shirt 都ok得架~
咁第2時都可以著番丫麻~

男爵府

原文章由 rubytang 於 07-9-7 23:49 發表

咁豬豬, 你試下去D賣BB仔鞋既地方, 搵純白色既鞋都OK架啦~
而且, 如果長輩 ...

Addidas好似有純白色BB波鞋, 再5係Dr. Kong都好似有

子爵府

原文章由 rubytang 於 07-9-7 23:49 發表

而且, 如果長輩 ...

高高~唔該晒呀..但我亞媽話殯儀果邊d人叫我地穿完d孝服要立刻掉左佢wor?-(
其實買唔倒鞋仔我諗住比佢就甘穿白襪仔就算la..我唔係話一定要買ge, 不過亞仔arm arm學行我怕佢要扭落地企

[ 本文章最後由 奀奀豬0702 於 07-9-8 14:09 編輯 ]

子爵府

原文章由 sylcaca 於 07-9-8 00:01 發表

Addidas好似有純白色BB波鞋, 再5係Dr. Kong都好似有

thanks..甘我去睇睇啦~但我怕太貴..因為只穿一次

子爵府

原文章由 奀奀豬0702 於 07-9-8 14:04 發表

高高~唔該晒呀..但我亞媽話殯儀果邊d人叫我地穿完d孝服要立刻掉左佢wor?-(
其實買唔倒鞋仔我諗住比佢就甘穿白襪仔就算la..我唔係話一定要買ge, 不過亞仔arm arm學行我怕佢要扭落地企 ...

豬豬, 如果出席一般人既喪禮, 著完果d衫就多數唔會再要既,
但如果年紀係好大既 (唔記得係80定90以上), 就叫做笑喪~
咁你地著過既衫都唔會係咩唔利是既野,
反而係因為老人家咁有福氣, 可以食到咁大年紀~
如果俾著係我, 又真係搵唔到o岩既鞋仔,
我都會俾對白襪仔佢著就算架啦~

首頁

尾頁

跳至