跳至

首頁

尾頁

大宅

咁妳就好 lor, 就快可以唔洗受請工人既煩惱喇.

原帖由 evitalcm 於 10-8-22 22:54 發表
我都真係唔知佢喎 ? 我只知道佢比我睇張單. 之後佢有交o左1千. 仲有500左右咁law !佢地o的人都唔知咩心態. 搵$係咁講 short o既. 我都好忍口咁閙佢啦 !
不過依家我阿媽肯答應我遲o的幫我湊佢地呀 !:ilovei ...

男爵府

sa 媽: 小心. 如果你工人都用手機o既我估佢都會用埋你地址. 因為我上次閙個工人問佢點解比埋我家電話號碼. 佢講: 因為peoples 話唔駛地址証明.不過一定要比家居電話號碼. 佢如果唔交費or 超額我估佢會打電話返家搵工人. 不過如果佢交o左所以我地o的主人就唔知道. 我上次都睇過佢o的單. 佢打o左段(超過最高限額 ) 我問佢點解會打咁多 ? 佢話因為佢老公去o左沙地阿拉伯打工. 打多o左喎? 都唔知係唔係?
你快樂,所以我快樂 !!!

男爵府

各位 : 覺唔覺我地呢度好慢 ? 係咪因為太多pages ? 不如開荃景part II ???

大宅

我都唔知係未好慢呀!!!我在公司好快!!!

雙雙媽, 請問麗城你報哪一間???

Evitalcm & tramtram, 請問你們小朋友讀邊一間幼稚園呀???

Evitalcm, 大牛好番了, 但放病假後遺症, 唔肯做功課

原帖由 evitalcm 於 10-8-23 11:24 發表
各位 : 覺唔覺我地呢度好慢 ? 係咪因為太多pages ? 不如開荃景part II ???

大宅

我同事話銀行下星期一會加息, 買樓要趁今個星期賣!!!

男爵府

阿囡讀領報LAW !

大宅

佢返工第一日我就同佢講左唔準用我屋企地址申請電話, 佢自己都話佢係用電話卡, 同埋佢係唔知我屋企個電話號碼 ga , (因為佢有野都係打去我地兩個既手機, 根本無需要打去我地屋企電話), 咁我估佢應該申請唔到 ga la, 不過我都會小心 ga la.. 唔該哂妳呀.

就係算個老公出左國, 都唔洗講到咁貴 ar ma, 你工人咁辛苦出黎打工, d 錢就咁o徙左都得既

不過我地而家驚個姐姐靜雞雞買左 notebook係屋企玩.

原帖由 evitalcm 於 10-8-23 11:20 發表
sa 媽: 小心. 如果你工人都用手機o既我估佢都會用埋你地址. 因為我上次閙個工人問佢點解比埋我家電話號碼. 佢講: 因為peoples 話唔駛地址証明.不過一定要比家居電話號碼. 佢如果唔交費or 超額我估佢會打電話返家搵工 ...

大宅

我都 ok 呀, 如果你地都覺得慢就開 II 啦.

原帖由 evitalcm 於 10-8-23 11:24 發表

男爵府

傻O既 ! 我都有同佢講過啦 ! 你估我冇講咩 ? 佢咪又係咁. 激C !
你估佢唔識用電話打自己手提顯示嗎 ? 佢有冇用家居電話打電話比你 ?

大宅

正常個個僱主都會講既, 不過D姐姐有無聽你講就係另一回事, 所以請工人真係好勞氣, 又要日防夜防, 唔知佢地幾時玩D新花樣

佢係屋企就緊係用屋企電話打比我啦,
我屋企個電話係停止示號, 佢應該無咁醒 check 到掛.

原帖由 evitalcm 於 10-8-23 14:19 發表
傻O既 ! 我都有同佢講過啦 ! 你估我冇講咩 ? 佢咪又係咁. 激C !
你估佢唔識用電話打自己手提顯示嗎 ? 佢有冇用家居電話打電話比你 ?

男爵府

停止示號係點嫁 ? 即可以申請自己個家居唔比顯示嗎 ? 等我都申請先. 要加 $ ?

大宅

即係呢D 呀, 你可以選擇顯示 OR 停止示號.
http://www.ofta.gov.hk/zh/ca_bd/cnd-leaf.html

原帖由 evitalcm 於 10-8-23 14:57 發表
停止示號係點嫁 ? 即可以申請自己個家居唔比顯示嗎 ? 等我都申請先. 要加 $ ?

大宅

MommyPanel勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我住2期12座架......大家好呀!!

大宅

hello, 你好, 我都係2期 ga

\
原帖由 bobo_connie 於 10-8-23 17:34 發表
我住2期12座架......大家好呀!!

大宅

原帖由 creamymami2007 於 10-8-23 12:44 發表
我都唔知係未好慢呀!!!我在公司好快!!!

雙雙媽, 請問麗城你報哪一間???

Evitalcm & tramtram, 請問你們小朋友讀邊一間幼稚園呀???

Evitalcm, 大牛好番了, 但放病假後遺症, 唔肯做功課

...

我諗住報安得兒, 聖文加及譚遠良, 呢幾間都有 n 班. 譚遠良就係返全日冇半日, 其實唔係好想比bb 返全日, 不過報左名先算啦.

男爵府

原帖由 catandpig 於 10-8-23 15:14 發表
即係呢D 呀, 你可以選擇顯示 OR 停止示號.
http://www.ofta.gov.hk/zh/ca_bd/cnd-leaf.html

收到啦 ! 我都已經申請了. 謝 !

男爵府

昨天睇電視真係好心痛

男爵府

姐妹們..........我開PART II啦!GOGOGO!!! 

大宅

真係睇到火都黎

原帖由 evitalcm 於 10-8-24 10:25 發表
昨天睇電視真係好心痛

大宅

收到 !

原帖由 evitalcm 於 10-8-24 10:31 發表
姐妹們..........我開PART II啦!GOGOGO!!! 

首頁

尾頁

跳至