跳至

首頁

尾頁

洋房

近排renny訓覺時成日漏尿, 漏到成件底衫, 面衫都濕晒, 吾知有咩好方法防止漏尿呢? 我試過轉用妮飄, 漏尿情況重嚴重, 而家都係轉番用pampers, 但都有漏尿情況, 吾該各位靚媽們提供方法給我, thanks a lot

大宅

我阿女都有呢個情況發生...我阿女夜晚訓覺時篤尿好大篤, 因為佢臨訓前例必飲一支奶, 重要飲多少少水先至訓到...
我惟有半夜同佢換片o羅, 但成日都會搞醒佢o家...
後來夜晚試用噓噓樂就好好多(pampers, 同埋妮飄都漏尿, 係用外國pampers4碼的尿片至好好多, 但我就o黎無貨嘛, 所以先試噓噓樂), 可以半夜唔使換片, 但個個bb唔同, 又或者可以試下夜晚用大一個碼的尿片....
希望幫到你啦...

原文章由 runnyyu 於 07-9-27 09:21 發表
近排renny訓覺時成日漏尿, 漏到成件底衫, 面衫都濕晒, 吾知有咩好方法防止漏尿呢? 我試過轉用妮飄, 漏尿情況重嚴重, 而家都係轉番用pampers, 但都有漏尿情況, 吾該各位靚媽們提供方法給我, thanks a lot ...

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

洋房

原文章由 mowaiching 於 07-9-27 09:38 發表
我阿女都有呢個情況發生...我阿女夜晚訓覺時篤尿好大篤, 因為佢臨訓前例必飲一支奶, 重要飲多少少水先至訓到...
我惟有半夜同佢換片o羅, 但成日都會搞醒佢o家...
後來夜晚試用噓噓樂就好好多(pampers, 同埋妮飄都漏 ...

吾該晒, 等我都試下先, thanks:loveliness:

複式洋房

我仔仔用pampers 都係夜晚漏尿, 我發覺pampers個腰位好鬆, 如果仔仔條腰比較細, 夜晚返訓一舉高腳就會係條腰漏出去, 所以後來我換左用huggies就無漏啦, 因為呢隻個腰位係有條橡筋, 會比較貼身, 希望幫到你.
原文章由 runnyyu 於 07-9-27 09:21 發表
近排renny訓覺時成日漏尿, 漏到成件底衫, 面衫都濕晒, 吾知有咩好方法防止漏尿呢? 我試過轉用妮飄, 漏尿情況重嚴重, 而家都係轉番用pampers, 但都有漏尿情況, 吾該各位靚媽們提供方法給我, thanks a lot ...

男爵府

試過,不過一時時啦......
間中就會漏一次....?-( ?-( ?-( 唔知點解...
用過goon,pampers,nepia,fiti......
不過都係間中會漏,仲要條片唔會濕,係側邊漏出黎,攪到d衫褲都濕埋......

大宅

原文章由 joesimage 於 07-9-27 13:10 發表
試過,不過一時時啦......
間中就會漏一次....?-( ?-( ?-( 唔知點解...
用過goon,pampers,nepia,fiti......
不過都係間中會漏,仲要條片唔會濕,係側邊漏出黎,攪到d衫褲都濕埋...... ...

我細女係用 goon / unicharm
touchwood 真係冇漏過c尿
unicharm 好d, 滑d, 薄d

水晶宮

BOSCO常常有此情況,已經用大碼片片的了!:tongue:

大宅

呀囡好耐之前已經用大碼,用huggies,佢都係訓前1枝奶,暫時未試過漏尿

大宅

我囡囡完全冇呢個問題喎, 佢臨瞓前10點幾小便一次, 第二朝七點幾起身條片都一d都冇濕, 但一朝早起身就會痾一大篤尿尿, 飲完奶奶又痾一篤尿尿, 囡囡好似早幾個月前已經識忍尿.

別墅

嘩..你個女識忍尿咁叻叻

我仔就好少漏尿....間中都有..我都係用pampers, 不過輕鬆穿就唔可以著過夜..好快滿

原文章由 等待BB的小貓 於 07-9-28 21:27 發表
我囡囡完全冇呢個問題喎, 佢臨瞓前10點幾小便一次, 第二朝七點幾起身條片都一d都冇濕, 但一朝早起身就會痾一大篤尿尿, 飲完奶奶又痾一篤尿尿, 囡囡好似早幾個月前已經識忍尿. ...

首頁

尾頁

跳至