自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人知植牙/種牙幾錢一隻 ? 痛唔痛架 ? 有冇邊間好介紹 ?
8w7d - size: 1.5cm
12w1d - size: 5.93cm oscar過左關
13w6d - size: 7.6cm,心跳144,頭直徑3.1cm
17w4d - 第一次產檢-頸皮1/3767,肚圍34吋
18w5d - 照左結構,係囡囡呀!一齊正常
18w6d -
19w1d - 右手第3隻手指痺+淵,右手前臂都有D扯痛

男爵府

我都想知, 大牙有幾個(孔), 食野都無咁好力, 又想知道耐唔耐用

別墅

回覆 joel827 的帖子

聽人講---> 植牙超痛,比剝牙更痛!仲要唔止痛一日,由下顎骨痛出黎

我聽落好驚,我都想種牙,但好貴....之前聽d人話起碼兩萬一隻,如果我要整幾隻咪好貴..又冇得簽card.

唔知而家會唔會平左d呢 ?
13w6d - size: 7.6cm,心跳144,頭直徑3.1cm
18w6d -

大宅

回覆:植牙-種牙

可能個個牙醫不同。我剛植完一隻,現準備值第二隻。因左右兩邊不可同時植的。
講講基本流程:
1,脫牙(等兩個月至四個月看牙骨生返未)
2,植底螺線位(等一個月固定)
3,印牙面(白色位,等一個月)
4,上牙面,完成。
我全個過程無一次痛的。但價錢就不好說,只能說貴,很貴,非常貴。
希望資料幫到你

子爵府

回覆:植牙-種牙

我1隻大牙脫左成10年,一直用假牙,現在可種牙嗎?

Napier  要俾醫生評估睇下牙床是否委縮.  發表於 14-5-5 14:07

大宅

五年前植牙一隻HK$25,000, 唔痛.

別墅

回覆 choitaitai123 的帖子

tks你的回覆
18w6d -

公爵府

我的育兒心得勳章

回覆:mario 的帖子

幾年前,2萬一隻,唔痛,但要劈大個口好耐,俾牙醫度位做模,好攰

Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

子爵府

回覆:MrsFung 的帖子

如果委縮左,仲有無得攪?

別墅

MrsFung 發表於 14-5-5 15:19
如果委縮左,仲有無得攪?

委縮左好像話要另加錢整d咩野骨,要5000以上...(聽講)
18w6d -

珍珠宮

2024年龍年勳章

唔痛,但好貴,$25000

首頁

尾頁

跳至