跳至

首頁

尾頁

大宅

唉﹗已經係第二胎啦﹐預產期又係遲左。預產期係今日6/10﹐但BB一D動靜都冇﹐個肚仲好似未落得曬﹗第一胎已經遲左1個星期2日﹐呢胎唔通又係咁?!
我阿媽已經成日哦我﹐話我行得少﹐成日叫我行。唉﹗阿媽﹐你以為我唔想行既嗎?!但我肚大到連講野我都辛苦﹐"行"咪仲苦﹐我已經聽E生話﹐每日行最少15-30分鐘﹐但點解?!又咪係未生得?!
阿BB﹐你生性D﹐快D出黎啦﹐你阿媽我晚晚都冇覺訓呀﹗因為胎你胎得好辛苦﹐個肚真係好大﹐又重﹗我怕你同姐姐一樣﹐太大難生﹐生到阿媽死下死下﹗BB乖啦﹐快D出黎見下美好既世界啦﹗
各位10月既媽媽﹐你地有冇人同我一樣﹐到左預產期都未生呀?

水晶宮

我都係2nd 胎, edd 係 16/10, 現在都係一d 動靜都無呀

別墅

我都係6/10預產呀..都無有動靜..

大宅

呀b女個預產期係12號, 仲有5日, 我都係第二胎呀, 今胎我個b個size好大呀, 又成日頂住隻腳, 和你一樣行得非常辛苦, 如果呀女仲唔肯出黎, 我真係驚自己生唔到呀:-( :-(

原文章由 VBma 於 07-10-6 21:47 發表
唉﹗已經係第二胎啦﹐預產期又係遲左。預產期係今日6/10﹐但BB一D動靜都冇﹐個肚仲好似未落得曬﹗第一胎已經遲左1個星期2日﹐呢胎唔通又係咁?!
我阿媽已經成日哦我﹐話我行得少﹐成日叫我行。唉﹗阿媽﹐你以為我唔想行既嗎?!但我肚大到連 ...

大宅

我預產期係10月17日,都未有動靜~

大宅

我公立個預產期係17/10 (跟size),but私家係25/10,但bb上星期三已經7磅半啦......好驚好難生呀!:-(
我個女上胎出世先得7磅咋,點解呢胎咁fat架!

民房

我預產期15/10,亞B仲成日轉嚟轉去,一啲動靜都無,我都想佢快啲出嚟,可以見到佢就好喇!

複式洋房

我預產期係11/10,而家都係未有動靜,bb都有7 磅,而我仲放前四後六,我都係驚最後要催生,又驚之後無時間休息!心情低落!!!

水晶宮

我上胎都係 5.3 lbs, 不過係開刀, 今胎揀左試生, 現在亞b都有6.5lbs, 我都有d 驚
原文章由 sara 於 2007/10/7 12:12 發表
我公立個預產期係17/10 (跟size),but私家係25/10,但bb上星期三已經7磅半啦......好驚好難生呀!:-(
我個女上胎出世先得7磅咋,點解呢胎咁fat架!

大宅

預產期係10月13日,都未有動靜 同幾敏捷, 噚日仲出咗街11個鐘, 好似都無乜特別, 個肚仲陀得好高, 我估會遲和會催生........

水晶宮

我個肚陀得好低喇, 所以行唔到咁耐呀

原文章由 lswkaren 於 2007/10/7 18:00 發表
預產期係10月13日,都未有動靜 同幾敏捷, 噚日仲出咗街11個鐘, 好似都無乜特別, 個肚仲陀得好高, 我估會遲和會催生........

複式洋房

我預產期係10月7日,都未有動靜~
My docotr said I may need to admit earlier on 10/10/2007 for early delivery. Poor me.:-(

別墅

唉, 我個預產期係9/10呀, 但係都唔覺有咩動靜喎!

大宅

原文章由 miffyming 於 07-10-7 18:49 發表
唉, 我個預產期係9/10呀, 但係都唔覺有咩動靜喎!

我預產期都係 9/10 呀 ...不過今日開始覺得間中有些 m 痛 feel.....但又唔係好密集,所以都唔知入唔入醫院好

大宅

唉, 我仲慘啦, 個預產期係3/10呀, 但係都唔覺有動靜! 浪費我同老公d假

大宅

原文章由 doracmon 於 07-10-8 02:58 發表
唉, 我仲慘啦, 個預產期係3/10呀, 但係都唔覺有動靜! 浪費我同老公d假

你放前1後9定前2後8 .... 真係好浪費...又勁悶 ....
我自己就差不多前0後10,所以就算遲左一星期後先出世...都係變左前1後9囉,我老公就等我生既時候先開始放

民房

我仲慘,預產期係10月04日,但衣家都未有動靜:-(

複式洋房

我的預產期是10月12日, 今日私家e生決定10月11日開刀. 很緊張. 政府就說試催生, 然後才開刀. 所以我決定11日在法國生算了.

別墅

Dear all,
我特登為大家打打氣!加油吧!

amie

大宅

好彩,我前1後9, 本來想前0後10, 但老公唔俾, 因為老公個呀head月尾生, 所以要早d放law, 費事撞期無曬人wor.

原文章由 mangosalad 於 07-10-8 03:23 發表

你放前1後9定前2後8 .... 真係好浪費...又勁悶 ....
我自己就差不多前0後10,所以就算遲左一星期後先出世...都係變左前1後9囉,我老公就等我生既時候先開始放 ...

首頁

尾頁

跳至