跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

唔緊要啦, 割包皮只係小日術黎, 好快就無事架啦,

大宅

咦, 我地2個b情況都差唔多, 唔知prof yeung會唔會叫你做埋內窺鏡呢, 你覆診完上嚟報告吓吖!

原文章由 honeybbb 於 07-10-29 10:25 發表
我都睇左prof. yeung, 阿仔都做左ultrasound 同 x-ray test,
touch wood 初步無事, 明天去prof. yeung 覆診, 阿仔都好可能割包皮

大宅

你係咪安排左做割包皮同內窺鏡手術? how much?

原文章由 mermaidmom 於 07-10-29 14:04 發表
咦, 我地2個b情況都差唔多, 唔知prof yeung會唔會叫你做埋內窺鏡呢, 你覆診完上嚟報告吓吖!

大宅

係呀, prof yeung + 麻醉師 大約$45,000, 未計醫院charges, 我唸around $6-70,000.

星期五做手術喇, 有d緊張tim!

你去覆診result點?

原文章由 honeybbb 於 07-10-30 13:28 發表
你係咪安排左做割包皮同內窺鏡手術? how much?

大宅

請問你仔仔係幾時做個割包皮手衠架? 揾邊個醫生做? 復原得快唔快呢? 我個仔而家快7個月, 下星期二都會做割包皮, 但我有d 擔心唔知會唔會好痛, 同埋佢又郁黎郁去, 會唔會整親傷口呢?

原文章由 豬豬蛋 於 07-10-12 09:53 發表
我豬仔都係, 2 個半月時第一次尿道炎, 住左5日醫院, 出院後再做埋尿液倒流測試, 好彩無尿液倒流, 點知隔左一個月又再翻發, 之後睇左泌尿科, 話佢包皮長同窄, 所以好易床d細菌係度, 平時就無野, but抵抗力一弱就好易 ...

男爵府

我聽朋友講話好似要全身麻醉....噤細個要全身麻醉, 真係好似唔係幾好. 希望你地的仔仔快d好返啦. 我都好擔心個仔會有機會包皮過長, 不過我個醫生話等佢到一歲先決定點處理.

複式洋房

BB 上星期打針時,DR 說尿道炎3個月冇翻發(BB 3個月大第一次有尿道炎),可以不用做 tests,包皮是否過長需要做手術,都係一歲才決定。

原文章由 babushka 於 07-11-9 10:31 發表
我聽朋友講話好似要全身麻醉....噤細個要全身麻醉, 真係好似唔係幾好. 希望你地的仔仔快d好返啦. 我都好擔心個仔會有機會包皮過長, 不過我個醫生話等佢到一歲先決定點處理. ...

大宅

好媽媽勳章

原文章由 honeybbb 於 07-11-8 20:51 發表
請問你仔仔係幾時做個割包皮手衠架? 揾邊個醫生做? 復原得快唔快呢? 我個仔而家快7個月, 下星期二都會做割包皮, 但我有d 擔心唔知會唔會好痛, 同埋佢又郁黎郁去, 會唔會整親傷口呢?

...

放心啦, 我唔知係手術後唔係好痛定囝囝乖啦, 佢會比定d止痛藥你, 但係我無比到佢食, 3日倒就好返la.可以照沖涼, 不過個幾日你要成日抱住佢, 驚佢轉身時整到. 好快無事架啦, 放心

男爵府

我個都試過兩次尿道炎~醫生check齊哂之後發現佢既輸尿管生得唔好~有尿液倒流既情況!!所以要keep住每晚食1ml藥水~直至佢自動復原,上網睇d mama話起碼食一年藥~已經係最少事~大件事d要做手術~好彩我個bb逃過一劫!!每三個月做一次膀胱造影直到好返為止先可以停藥....時間好難捱呢...不過唔返發已經係最大既福氣啦!!

男爵府

想問bb食左抗生素後, 幾耐會退燒??

阿女星期六半夜發燒(39.5), 星期日驗尿(試紙), 係尿道炎. 醫生開左抗生素... 但今日都未退燒.....好擔心!

首頁

尾頁

跳至