跳至

首頁

尾頁

大宅

尋晚當丫仔同我地一家同'木台'食晚餐時, 我地例牌咁夾左一碗仔丫仔最愛既魚肉比佢自己食..... 食食下, 丫仔突然叫了一聲 "姨.. 姨...", 姨姨和我地全家便望過去睇佢做什麼..., 丫仔就笑笑口咁望住姨姨, 將一齊魚肉放係佢小手掌上, 再戚下戚下佢條眉, 之後好快手咁放左入口, 再比佢隻手手比我地睇, 之後大笑...... , 原來佢係以為自己變走左舊魚, 以為我地唔知佢放左入口, 佢個樣仲好得戚咁.... 我地成家拍掌大笑, 之後佢又變多一次.
(P.S. 之後我問番係唔係之前有人教過佢, 佢地個個都話無, 不過印象中, 好似係貪玩的公公, 成日係丫仔面前變走佢 D 玩具... 不過就唔係放入口 )

原來我地既小bb, 已經係不知不覺下, 變成一個小朋友啦. 在這幾個星期內, 丫仔已經跟我地講野跟得好好, 由 A 至 Z, 我地各人既名, 一些簡單既對答佢都識, 他們真的長大了不少.

大宅

JAL
恭喜你播,唔覺唔覺又做人成功。

大宅

多謝晒... 好開心... 因為今次係囡囡

原文章由 zzerong626 於 07-10-12 15:40 發表
JAL
恭喜你播,唔覺唔覺又做人成功。

男爵府

原文章由 JAL 於 07-10-12 16:34 發表
多謝晒... 好開心... 因為今次係囡囡

JAL, 恭喜你湊成個""字!

仔仔好叻, 有冇拍底做短片?

大宅

嘩!禁幸福。

係呀!我個囝都成個小朋友,好老積!
其實以前六個月時,人地就以為佢一歲,依家就成個KG生禁,老積到不得了。

話說宗熹睇緊Disney (DWE),佢個樣明明好眼訓,屋企人問佢不如訓覺啦?佢話:少少,少少。<意思:仲有少少。
半合半合禁睇埋個尾場。 我試過息左佢架,佢即時彈起身話要open/睇睇,唉~電視精。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

JAL, 丫仔識變魔術好叻呀 妳就好啦, 有個好字, 羨慕死隔離喇:loveliness: :loveliness: :loveliness:

大宅

haaa... 宗熹真係一個小小電視精, 好搞笑
丫仔就要晚晚開 d 小朋友睇既 vcd 比佢睇,佢睇下咁上下就會拉我入房同佢訓.. (不過入到房都要搞一大輪先訓到).

宗熹生就高大, 所以成日比人覺得佢老積, 丫仔就唔同啦, 因為佢比較細粒, 所以有時係街上跑來跑去時, 成日有人話 "o華... 咁細個 BB 就識行, 仲行得咁好..... "

原文章由 zzerong626 於 07-10-12 17:33 發表
嘩!禁幸福。

係呀!我個囝都成個小朋友,好老積!
其實以前六個月時,人地就以為佢一歲,依家就成個KG生禁,老積到不得了。

話說宗熹睇緊Disney (DWE),佢個樣明明好眼訓,屋企人問佢不如訓覺啦?佢話:少少,少少。<意思:仲有少少。
半合 ...

大宅

pau pau,
係丫, 所以爸爸一知就即時好想好想笑但又唔笑得出聲 (因為我話比佢知時佢開緊會), 初時都以為係男仔, 因為同上一次一樣又係嘔, 所以醫生問我想唔想知時我心諗 .. "都係仔架啦....", 點知佢一話好大機係女仔我即時都凸一凸眼, 真係一個 suprise

dodododo,
唔使羨慕, 分分鍾下一個就到你架啦 , 到時等佢大個 d , 你地兩母女可以齊齊傾時裝同化妝啦

首頁

尾頁

跳至