夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

我結婚一年半,女兒只得一歲, 當初有咗時太開心在無經濟基礎之下便草草結婚, 滿以為大家一起努力就可以..
但是並不簡單..
結婚前: 待我如小公主, 偶然問我拿錢要威要面
結婚後, 他媽媽健在時: bb未出時還好, 出來之後就.....
" 他媽有事現在安老院等乜..即是無錢比佢無錢維持問公屋開支, 咁就開始出事....

公爵府

你老公無做野? 點解要成日問你拎錢?

複式洋房

咁樣的老公還要嗎?

bb5個月我才找到一份工作, 其間他無錢會問我拿..三兩百..上次話去澳門工作拿了我6千元, 回來時只比番9千元但要我比埋水電咭數, 總之我一元都無但他深信他比咗好多錢我, 我吵不夠比, 他就大大聱話不夠咪你出啦!!!
他長期無工作, 叫他去找, 他講已做哂所有野找不到點呀??
每次問我要錢都呼呼喝喝, 話要你一千幾百你又不會無飯開....
個女的費用他全指意我去比! 我覺得好辛苦...每次同佢講佢都大聱話我是佢老婆, 什麼都變得應份理所當然...
咁樣的老公要來做乜???

大宅

你老公有無工返? 點解話連公屋租金都負擔唔起呢? 其實你哋真心愛對方, 就唔洗諗分開, 問題一定有解決的方法, 如果係經濟問題, 唔係分開就可以解決到的. 大家好好傾下, 點都要為仔女著想!!!

珍珠宮

你識咗無奈就有咗結婚?你地係咪都好細?

點解唔考慮清楚先?

而家個bb最慘!

啲咁既男人, 連養老婆仔女既能力都無, 要黎做咩呀?

原文章由 lro14sheung 於 07-10-15 17:14 發表
bb5個月我才找到一份工作, 其間他無錢會問我拿..三兩百..上次話去澳門工作拿了我6千元, 回來時只比番9千元但要我比埋水電咭數, 總之我一元都無但他深信他比咗好多錢我, 我吵不夠比, 他就大大聱話不夠咪你出啦!!!
他 ...
好好過每一天......

公爵府

有手有腳點會搵唔到野做呀..為左生計就算唔鍾意做o既工都要做住先架啦...大唔食細都要食啦..你真係要好好同你老公傾傾..佢下下問你拎錢...係咪等於養埋佢...點掂呀

原文章由 lro14sheung 於 07-10-15 17:14 發表
他 ...

複式洋房

我相信他一點都不覺得我在養他, 因為1)我比的一千幾百養不到他 2)我是他老婆應該如此(什麼互相付持);
個女他都無出錢養, 只比過封利是...別人比利是個女他都可以拿咗先, 再同我講日後有錢才比番她.
他無學歷無一技之長, 心頭又高不想做低又怕人地嫌他老(45)又怕自己做不到無信心, 死等機會有人去找他做判頭找人開工..
我好想離婚, 但又怕他不知做d乜出來...

珍珠宮

唉~~點解要嫁佢呀???? 只係因為為個女???

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

我覺得佢無得救亦都唔會聽你講,佢應該係好大男人,但就做唔到男人要做o既o野.....就係養妻活兒,都45歲人都咁冇大志你諗下佢日後重會唔會變啦

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 lro14sheung 於 07-10-15 18:11 發表
我相信他一點都不覺得我在養他, 因為1)我比的一千幾百養不到他 2)我是他老婆應該如此(什麼互相付持);
個女他都無出錢養, 只比過封利是...別人比利是個女他都可以拿咗先, 再同我講日後有錢才比番她.
他無學歷無一技 ...

我有個朋友個老公同你老公好似丫....呢d野要睇你點睇,我個朋友就任勞任怨啦,一個願打一個願挨..

子爵府

好媽媽勳章

其實一個願打...一個願捱...一開始如果你堅決唔比錢佢...等佢無錢要搵野做...咁佢就唔會咩都旨意晒你...離婚你係咪覺得一個解決方法...呢個男人...你覺得佢會唔會改變...試下同佢傾下...如果搵唔到野做...咁咪去再培訓到搵課程讀...例如保安...

[url=http://lilypie.com][img]

伯爵府

BK Milk勳章

你老公有咩優點?
45歲仲甘幼稚,唔定性,

其實佢同你結緍時巳過40歲
仲未有經濟基礎,真有D?-(
你仲肯嫁佢?

子爵府

原文章由 moyan 於 07-10-15 22:50 發表
你老公有咩優點?

你仲肯嫁佢?

搵社工啦...佢應該都好大脾氣下, 小心d, 唸下後路, 你屋企人呢?

珍珠宮

我都想問.....

你當時嫁佢係因為有咗?馬死落地行?

原文章由 moyan 於 07-10-15 22:50 發表
你老公有咩優點?

你仲肯嫁佢?
好好過每一天......

複式洋房

當時有咗太開心, 一心以為一起努力便可以, 可惜他愈來愈有問題, 是態度有問題, 是心態有問題.. 以前未結婚時他雖然都有問我拿錢, 但我都可以由佢, 真奇怪??!! 現在有咗個女之後, 問題開始大了,
他是個大男人, 自尊又強,但其實無本事, 他爸媽只有佢個仔,有4個女,成日怕死無人送終咁, 由細到大全家都就哂佢, 不比錢佢又怕佢做壞事..終於咪咁..now佢都重認為我都要咁對佢才是好老婆!!!

複式洋房

他是有找工作, 只不過他高不成低不就, 心頭又高, 他話1)什麼清潔低檔不做..2)7000元工不看都知人地不會請他只會請後生仔, 3)見過好多工啦, 無人請點呀? 4)問你(即是我)拿少少錢又講到我乜都不做咁, 重要X口X面咁拿一二百元, 5)我不比你心急!!!!
6)你都有飯吃(因我有工作),我現在飯都無得吃呀!!!<因我要照顧個女所以在我呀媽度住..我有心的>

侯爵府

Sorry, 你老公一D優點都無...............你真是好老婆....如果是我, say

大宅

畀面勳章

樓主,好想問你同你先生係咪相差好多年?嫁比佢只係因為有左bb??-(

真係好難想像嫁比一個咁既男人既生活會係點,只有對你講句,好自為之啦!希望你可以快D脫離魔掌!

洋房

呢個男人連基本既責任感都無.......你留佢响身邊做咩呀?

好好為自己同埋個囡囡打算la.....

首頁
12345...6

尾頁

跳至