跳至

首頁

尾頁

大宅

我有以上兩個 offer, 應怎樣選擇?我喜歡宏廣環境和老師有愛心,而萊恩則較商業化,但課程很好,不知怎算。

大宅

我的育兒心得勳章

回覆:元朗西菁街萊恩 k1 上午 vs 宏廣 k1 全日

我會選宏廣

王國長老

畀面勳章 王國長老

引用:我有以上兩個+offer,+應怎樣選擇?我喜歡宏

原帖由 misskaren 於 14-05-20 發表
我有以上兩個 offer, 應怎樣選擇?我喜歡宏廣環境和老師有愛心,而萊恩則較商業化,但課程很好,不知怎算。 ...
看您的言語間,已有較心儀的一間了。是要取得更多jm支持您的選擇嗎?

兩間學校我都不太熟悉,但我喜歡全日班,小朋友更容易學懂自理、自律。

伯爵府

好媽媽勳章

我會選宏廣, 雖然它是新校, 但同職員傾過偈, 覺得佢地都係有心辦學的人
萊茵, 有朋友轉由呢間轉出來, 原因也是不太喜歡過份商業化.
佢K3話要學小提琴, 我覺得係拔苗助長, 討好家長而已.

伯爵府

好媽媽勳章

同埋我也覺得全日班較好.

男爵府

好媽媽勳章

引用:我有以上兩個 offer, 應怎樣選擇?我喜歡宏

我有以上兩個 offer, 應怎樣選擇?我喜歡宏廣環境和老師有愛心,而萊恩則較商業化,但課程很好,不知怎算。 ...
想問全日班幾錢?幾點放學?有沒有校車?

謝謝。

複式洋房

前排我都遇到同你一樣既煩惱,最終我揀左全日班學校,雖然仔仔係私校都開心,但凈係專注於課程,始終覺得忽略左D嘢。

男爵府

好媽媽勳章

引用:我會選宏廣, 雖然它是新校, 但同職員傾過偈

原帖由 莎莎莉莉 於 14-05-21 發表
我會選宏廣, 雖然它是新校, 但同職員傾過偈, 覺得佢地都係有心辦學的人
萊茵, 有朋友轉由呢間轉出來, 原因 ...
想問宏廣課程深唔深?

男爵府

好媽媽勳章

引用:前排我都遇到同你一樣既煩惱,最終我揀左全

原帖由 nonnoz 於 14-05-23 發表
前排我都遇到同你一樣既煩惱,最終我揀左全日班學校,雖然仔仔係私校都開心,但凈係專注於課程,始終覺得忽 ...
想問全日課程上堂程序是點?因我也很想了解這校。有無校車返元朗?校車費貴嗎?

禁止訪問

大宅

英藝打手又嚟搞搞震

用戶要求終止服務

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章

引用:英藝最好~屯門2014/9月會有一間, 2015年會

原帖由 iMonk 於 14-05-31 發表
英藝最好~
屯門2014/9月會有一間, 2015年會再開一間(2間都裝修緊)
元朗本身有一間, 2015年Yxho再開多間.
問非所答

珍珠宮

回覆:misskaren 的帖子

宏廣校舍無得輸,但接送無萊茵咁方便

子爵府

各有各好,我識得個小朋友讀k1,讀得好開心,班媽咪又有心自己搞活動,成日見佢哋好多同學仔聚會

禁止訪問

引用:英藝最好~屯門2014/9月會有一間,+2015年會

男爵府

好媽媽勳章

回覆:爸爸豬 的帖子

我也是這樣諗。。。

別墅

引用:Quote:原帖由 nonnoz 於 14-05-23 發表前排

原帖由 rainrain613 於 14-05-31 發表
想問全日課程上堂程序是點?因我也很想了解這校。有無校車返元朗?校車費貴嗎?

...
有校車往返元朗,約一千元。

別墅

引用:我有以上兩個 offer, 應怎樣選擇?我喜歡宏

我同你情況一樣,你最後點選擇啊?

首頁

尾頁

跳至