自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

吓!你這個情況好似都幾慘噃!但係我記得以前好似有教呀!這樣之後你個中學老師有無特別用心教你多D呀?

原文章由 惜惜 於 07-11-3 10:08 發表
其他讀慈雲山聖包思高小學既同學仔, 你地有冇覺得升上中學好慘?聖包程度好低,升上中學好吃力!:cry: 我升中連 I am a girl 既文法係點結構出來都唔知, 即 subject, verb, object, noun 都唔知係乜! 小學根本冇教! :an ...

大宅

原文章由 qq_888bb 於 07-11-3 11:08 發表
吓!你這個情況好似都幾慘噃!但係我記得以前好似有教呀!這樣之後你個中學老師有無特別用心教你多D呀?

直頭入左輔導班! 之前明明名列前茅, 到中學考第尾, 仲要英語授課, 日日返學唔知做乜, 大受打擊, 成日喊, 成績追得好辛苦! 當時係人生一個大難關!心靈上既打擊最大,成績差, 同學都唔理我.:-(
我的志願:每一年同老公去一個國家~ 努力!!!

大宅

OH!
真係好慘呀!好似看D慘劇呀!
你去左一間好勁/好有錢嗰D學校咩?點解D同學仔會吾理你禁衰ka!

原文章由 惜惜 於 07-11-3 11:19 發表

直頭入左輔導班! 之前明明名列前茅, 到中學考第尾, 仲要英語授課, 日日返學唔知做乜, 大受打擊, 成日喊, 成績追得好辛苦! 當時係人生一個大難關!心靈上既打擊最大,成績差, 同學都唔理我.:-( ...

大宅

原文章由 qq_888bb 於 07-11-3 11:26 發表
OH!
真係好慘呀!好似看D慘劇呀!
你去左一間好勁/好有錢嗰D學校咩?點解D同學仔會吾理你禁衰ka!

我原本派卜維廉, 亞媽用人事關係幫我入左間中上既學校. 小學真係冇教英文!不過經過 6 年中學生涯 ( 有一年留班 ), 學左好多野, 相信係卜維廉未必有咁好.
你派邊間中學呀?

大宅

你就好啦!你媽媽有人事關係可以幫到你!總算先苦後甜!
我吾係派在慈雲山裡面呀!派左去土瓜灣嗰區,返/放學都好慘,坐車好遠,所以我嗰時好想在附近讀的.

原文章由 惜惜 於 07-11-3 11:34 發表

我原本派卜維廉, 亞媽用人事關係幫我入左間中上既學校. 小學真係冇教英文!不過經過 6 年中學生涯 ( 有一年留班 ), 學左好多野, 相信係卜維廉未必有咁好.
你派邊間中學呀? ...

大宅

原文章由 qq_888bb 於 07-11-3 11:47 發表
你就好啦!你媽媽有人事關係可以幫到你!總算先苦後甜!
我吾係派在慈雲山裡面呀!派左去土瓜灣嗰區,返/放學都好慘,坐車好遠,所以我嗰時好想在附近讀的.

...

派左去土瓜灣咁遠! 不過讀邊間中學對將來真係好關鍵.
我收工啦~

別墅

係呀!所以未話你好law!
你收12點呀?我重要等到一點呀!!!

原文章由 惜惜 於 07-11-3 12:16 發表

派左去土瓜灣咁遠! 不過讀邊間中學對將來真係好關鍵.
我收工啦~

別墅

好媽媽勳章

原文章由 可樂仔 於 07-11-1 17:37 發表

可能識都唔定喎,因為我都唔記得92定93讀中一啦

有可能wor~

大宅

原文章由 瑪姬@@ 於 07-11-4 00:09 發表

有可能wor~

我想問下中學邊個係你班主任呀.有冇D同學姓名講黎聽下呀.

別墅

好媽媽勳章

原文章由 可樂仔 於 07-11-5 01:30 發表

我想問下中學邊個係你班主任呀.有冇D同學姓名講黎聽下呀.

我F.3個年玩劇社。你呢?

別墅

原文章由 惜惜 於 07-11-3 09:52 發表

我住第二邊的, 亦認識湯nancy. 不如 pm 我呀? 你講左, 我一定話番比你聽? 好嗎. 只怕你講完名, 我都唔知你係邊個.
真係唔知你係邊個, 咁多tips 大家都估唔到, 我覺得 9 成我地係唔識既!
話實亞 nancy 幾靚, 我 ...

我可能都識你哋,因為我都識nancy湯, 仲同佢有少少牙齒印tim, 當然希望佢唔好放係心啦,話哂都二十多年前既事:cry:

別墅

原文章由 惜惜 於 07-11-3 09:52 發表

我住第二邊的, 亦認識湯nancy. 不如 pm 我呀? 你講左, 我一定話番比你聽? 好嗎. 只怕你講完名, 我都唔知你係邊個.
真係唔知你係邊個, 咁多tips 大家都估唔到, 我覺得 9 成我地係唔識既!
話實亞 nancy 幾靚, 我 ...

我諗我可能識你哋,因為我都識nancy 湯,仲同佢有少少牙齒印,我當然希望佢唔好放喺心, 話哂都二十多年前既事 :cry: :cry:

大宅

原文章由 rosayiu 於 07-11-5 10:38 發表

我諗我可能識你哋,因為我都識nancy 湯,仲同佢有少少牙齒印,我當然希望佢唔好放喺心, 話哂都二十多年前既事 :cry: :cry:

今日成日都上唔到 bk!
可能係咩牙齒印都唔記得 lu...:lol:

大宅

push~~ anyone here...

別墅

原文章由 惜惜 於 07-11-6 17:26 發表
push~~ anyone here...

I'm here

大宅

我睇下有冇新血上來, 見到呢個 topic!
好似我係新血, 無意中見到呢個 topic!
BK 唔多好用, 我蒲開 Esd life & she.com, 唔駛下下按下一頁, 睇得舒服.

大宅

Esd life & she.com <--是什麼網呀?
如果BK壞左,你地平時會看什麼其他網 ka?

原文章由 惜惜 於 07-11-7 10:56 發表
BK 唔多好用, 我蒲開 Esd life & she.com, 唔駛下下按下一頁, 睇得舒服.

大宅

原文章由 瑪姬@@ 於 07-11-5 03:10 發表

我F.3個年玩劇社。你呢?

劇社咩黎架,我唔知喎.
我只係記得我係協社咋
穿橙色p.e衫呢

大宅

原文章由 惜惜 於 07-11-7 10:56 發表

我都想知esd life & she.com.咩黎架 係邊到開架.

別墅

好媽媽勳章

原文章由 可樂仔 於 07-11-11 00:16 發表

劇社咩黎架,我唔知喎.
我只係記得我係協社咋
穿橙色p.e衫呢

我係基社。
中二個年班主任missX(家政室個果)
中三個年班主任miss林(打字室個果)
你識唔識杜游詩(讀音)唔知係唔係咁寫!

首頁

尾頁

跳至