自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 可樂仔 於 07-11-11 00:18 發表

我都想知esd life & she.com.咩黎架 係邊到開架.

sorry for late reply~~

最近係she.com 我win 左 $2000 獎品! 去 she critiques美容大賞2007」投下票, 就中左, 我舊年中左 $1000 化妝品, 一年一次, 一試無妨, 唔駛付出代價. 我平時中意去以下討論區~

http://community.she.com/messageboard/gossip/

我籌備緊婚事, 所以都係去討論區同網友交換心得, 去二手買賣坊, 買下二手野,好多種類!
http://www.esdlife.com/home/chi/default.asp

以上 2 網址, 你地得閒週圍 click 下啦.
我的志願:每一年同老公去一個國家~ 努力!!!

大宅

仲有, BK 成日都係 "the page cannot be displayed!" 好無癮下~

大宅

我同事都預備婚事呀!所以我想問你知吾知在酒樓放嗰D花炮(不是出火藥嗰隻,是出彩色碎紙嗰隻)邊到有得買呀?

原文章由 惜惜 於 07-11-12 11:00 發表

sorry for late reply~~

最近係she.com 我win 左 $2000 獎品! 去 「she critiques美容大賞2007」投下票, 就中左, 我舊年中左 $1000 化妝品, 一年一次, 一試無妨, 唔駛付出代價. 我平時中意去以下討論區~

htt ...

大宅

原文章由 qq_888bb 於 07-11-12 15:10 發表
我同事都預備婚事呀!所以我想問你知吾知在酒樓放嗰D花炮(不是出火藥嗰隻,是出彩色碎紙嗰隻)邊到有得買呀?

唔係文具舖咩? 我屈攝錄公司送, 所以唔駛買, 要留意唔係間間酒樓比放, 問清楚好! 仲有, 我曾經有朋友的朋友婚禮, 有人射爆燈, 要賠錢比酒樓! 小心小心!!!

大宅

http://comtools.esdlife.com/mktp ... 70d665ba64b8b69729c

大宅

剛剛我同事話知道那有得買啦!TKS!

不過有次去飲,見到有人放好似煙花嗰隻真係幾靚,不過在我結婚嗰時,就不可以放,只可放碎紙嗰隻咋!

嘩!你朋友是放碎紙嗰隻定還是煙花嗰隻呀?碎紙嗰隻都禁利害!

原文章由 惜惜 於 07-11-12 16:36 發表

唔係文具舖咩? 我屈攝錄公司送, 所以唔駛買, 要留意唔係間間酒樓比放, 問清楚好! 仲有, 我曾經有朋友的朋友婚禮, 有人射爆燈, 要賠錢比酒樓! 小心小心!!! ...

大宅

原來金都有得買花炮

http://comtools.esdlife.com/mktp ... 70d665ba64b8b69729c

大宅

原文章由 qq_888bb 於 07-11-12 16:45 發表
剛剛我同事話知道那有得買啦!TKS!

不過有次去飲,見到有人放好似煙花嗰隻真係幾靚,不過在我結婚嗰時,就不可以放,只可放碎紙嗰隻咋!

嘩!你朋友是放碎紙嗰隻定還是煙花嗰隻呀?碎紙嗰隻都禁利害!

...

係朋友的朋友, 我唔多清楚, 又冇問.
應該係先彈開個蓋, 才有紙條/碎紙彈出, 一定係個蓋出事! 蓋係膠既, 同埋"沖"力大, 紙條/碎紙先會有彈出既效果, 佢話我聽, 想我留意下.

大宅

OH! 等我都叫我同事留意吓先!TKS!
不過在開席前入場時放,真係幾開心呀!

原文章由 惜惜 於 07-11-12 17:10 發表

係朋友的朋友, 我唔多清楚, 又冇問.
應該係先彈開個蓋, 才有紙條/碎紙彈出, 一定係個蓋出事! 蓋係膠既, 同埋"沖"力大, 紙條/碎紙先會有彈出既效果, 佢話我聽, 想我留意下. ...

大宅

原文章由 qq_888bb 於 07-11-12 17:17 發表
OH! 等我都叫我同事留意吓先!TKS!
不過在開席前入場時放,真係幾開心呀!

我最期待進場既一刻, 將會係~~

我著住件閃閃拖尾既婚紗, 挽著我老公, 前面有花仔花女, 播著我最鍾意既歌 " she ", 有射燈照住我地, 身邊既人客起哄, 步行到上台, 接吻的一刻, 台上就放著雪花, 閃光燈不停閃.

收工!

大宅

:-(
原文章由 惜惜 於 07-10-30 13:40 發表
等我講下我記得既~
1.聖包出面有 $2 既炸薯條, 炸完灑鹽落去既.
2.仲有$0.5 杯既雪糕, 係 3 色雪糕, 個亞叔用穀"筆"落個 cone 度.
3. 魚肉麵有粗 & 幼, $1.5 一碗
4. 我係53座基甸幼稚園畢業既
5. 樓下有間誠信茶樓, ...

我都係基甸幼稚園畢業,不過我讀完三年班就轉咗校:-(
記得三年班時要跳絲巾舞比高班畢業生睇(勁娘),
我每日放學都好鍾意走去隔離睇人整舞獅頭

大宅

你有無想定D謝詞呀?多謝... ...!

原文章由 惜惜 於 07-11-12 17:30 發表

我最期待進場既一刻, 將會係~~

我著住件閃閃拖尾既婚紗, 挽著我老公, 前面有花仔花女, 播著我最鍾意既歌 " she ", 有射燈照住我地, 身邊既人客起哄, 步行到上台, 接吻的一刻, 台上就放著雪花, 閃光燈不停閃.

...

大宅

講起舞師,我記得在新年時,D舞師走來拍門,嚇到我死呀!當時我馬上大哭叫我家人快D拿包服走人,不過我D家人無理我. :-(好慘呀!

原文章由 eat 於 07-11-12 17:35 發表
我每日放學都好鍾意走去隔離睇人整舞獅頭 ...

大宅

家政個個唔係MISS黃咩.....
打字個位係肥LAM呀.
讀音又係咩黎架
仲有冇D出名D同學呀.
原文章由 瑪姬@@ 於 07-11-11 02:29 發表

我係基社。
中二個年班主任missX(家政室個果)
中三個年班主任miss林(打字室個果)
你識唔識杜游詩(讀音)唔知係唔係咁寫!

大宅

原文章由 eat 於 07-11-12 17:35 發表
我每日放學都好鍾意走去隔離睇人整舞獅頭 ...

要跳絲巾舞 冇乜印象喎~

大宅

原文章由 qq_888bb 於 07-11-12 17:40 發表
你有無想定D謝詞呀?多謝... ...!

咁又冇喎! 唔想咁老肚, 多乜 Q 謝呀, 唔係我既作風, 我頂多會講多謝大家抽空出席!

大宅

但通常要同D賓客講D野個播!你再講多D啦,我覺得會好D.
但以前我吾知道要講,所以都好後悔無預備.:-(

原文章由 惜惜 於 07-11-13 10:29 發表

咁又冇喎! 唔想咁老肚, 多乜 Q 謝呀, 唔係我既作風, 我頂多會講多謝大家抽空出席!

大宅

原文章由 qq_888bb 於 07-11-14 13:03 發表
但通常要同D賓客講D野個播!你再講多D啦,我覺得會好D.
但以前我吾知道要講,所以都好後悔無預備.:-(

唔想咁行貨呀!:-P

別墅

好媽媽勳章

原文章由 可樂仔 於 07-11-13 00:34 發表
家政個個唔係MISS黃咩.....
打字個位係肥LAM呀.
讀音又係咩黎架
仲有冇D出名D同學呀.

是呀!你讀到幾年走。中三年做風紀 。我身形細細粒咖!

大宅

原文章由 瑪姬@@ 於 07-11-15 00:19 發表

是呀!你讀到幾年走。中三年做風紀 。我身形細細粒咖!

我讀到中五呀 係黃宗澤個年呀.

首頁

尾頁

跳至