跳至

首頁
56789...13

尾頁

男爵府

原文章由 斯藝 於 07-12-5 08:48 發表
乜唔可以带擠咗出來d奶去街的咩?

我會将 pump 出黎D 奶熱好放暖壶度带出街,都ok 架。

大宅

睛靈勳章 BK Milk勳章

如果只係出去一陣, 我都試過坐熱d奶帶出街, 但都唔可以出去太耐, 因為谷奶好辛苦, 帶泵出街又有d痳煩, 之後又要諗點帶d奶返屋企。有無好提議?

原文章由 w2b 於 07-12-5 09:30 發表

我會将 pump 出黎D 奶熱好放暖壶度带出街,都ok 架。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

I found it ok. I brought pumps to Disneyland and kept it in fridge-to-go. Perfectly OK.

男爵府

Disneyland有間房可以餵奶架,仲有靚姐姐招待架,好好的,囝囝滿月果日我都有帶佢陪家姐去玩...

原文章由 TszChingMaMa 於 07-12-6 14:01 發表
I found it ok. I brought pumps to Disneyland and kept it in fridge-to-go. Perfectly OK.
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

畀面勳章

用戶名 (bb出世日期) <埋身/全泵型,一日幾多餐> 
smilesun (26/10) <埋身,一日7餐>
斯藝 (28/10) <埋身,一日8 餐左>
VBma (13/10) <埋身,一日8 餐左右
Awesomeada (26/10) <埋身,一日7餐>

男爵府

smilesun (26/10)  <埋身,一日7餐>
斯藝 (28/10)  <埋身,一日8 餐左>
VBma (13/10)  <埋身,一日8 餐左右
googoo (7/10) <埋身,一日8 餐左右, 約補一次奶粉)
w2b (22/10) <全泵型, 一日7餐, 約補一次奶粉)
TszChingMaMa (2/10)<埋身+泵+奶粉, 人奶佔50-60%,一日7餐>
BabaTed (5/10) <埋身,一日8餐>
KaiHinmama (8/10) <埋身,一日6-7餐>
fongbonnie (21/10)<全泵,一日7-8餐>
Awesomeada (26/10)<埋身,一日7餐>
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

你好,我個囝囝都係26/10出世架...

原文章由 awesomeada 於 07-12-6 18:32 發表
smilesun (26/10) <埋身,一日7餐>
斯藝 (28/10) <埋身,一日8 餐左>
VBma (13/10) <埋身,一日8 餐左右
Awesomeada (26/10) <埋身,一日7餐> ...
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

BK Milk勳章

googoo (7/10) <埋身,一日8 餐左右, 約補一次奶粉)
w2b (22/10) <全泵型, 一日7餐, 約補一次奶粉)
TszChingMaMa (2/10)<埋身+泵+奶粉, 人奶佔50-60%,一日7餐>
evaken (21/10) <埋身4-5餐,泵1-2餐, 一日6餐>

男爵府

BK Milk勳章

原文章由 TszChingMaMa 於 07-12-6 14:01 發表

我都係用fridge-to-go, 好好用呀! 我有時出左半日街都會揹住去!

男爵府

BK Milk勳章

17號就要返工! 好唔捨得亞仔!:-(我真係好鍾意埋身餵!見到佢食飽飽個lum樣真係超滿足!

男爵府

BK Milk勳章

原文章由 Smilesun 於 07-12-4 20:22 發表
我又覺得好方便,我餵大囡時逢星期六日都會有出街架,九個月仲帶佢去北海道玩,完全唔駛諗帶奶樽奶粉消毒的問題.

如果出去得耐,通常我都會去有餵奶房的商場,如新城市,新世紀,...你去[母乳餵哺]果面可以找到邊到有餵奶 ...

我都係只去d有哺乳室個d商場, 上次去酒店食buffet都要去廁所餵!

我都買左sling, 但係覺得好難餵~ 好逼! 亞仔食得好辛苦咁!

男爵府

BK Milk勳章

你去個b用邊隻奶咀&樽?

我用nuk肥咀+肥樽/avent樽(因為我用avent手泵)

男爵府

畀面勳章

原文章由 Smilesun 於 07-12-6 20:50 發表
你好,我個囝囝都係26/10出世架...

Smilesun -你個係邊樹E院出身世。我亞b係廣華

大宅

evaken (21/10) <埋身4-5餐,泵1-2餐, 一日6餐>
kayiii (31/10) <埋身,一日8 餐左右>

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

BK Milk勳章

原文章由 BabaTed 於 07-12-7 15:01 發表

我都有買sling, 都覺得餵得好辛苦,其實平時咩佢個陣都覺得逼,咩太耐會唔會令BB唔舒服架?

但阿仔好逼都可以訓得著, 我都唔明??? 所以我都好少用~

男爵府

BK Milk勳章

好慘! 我大細邊! :-( 一邊可以泵6oz, 一邊得4oz! 餵完細0個邊, 仲大細邊得勁!著衫超樣衰!:-(

我已經成日餵細0個邊, 等佢balance返d! 大0個邊又成日餵唔清, 仲成日谷奶, 好辛苦!

首頁
56789...13

尾頁

跳至