跳至

首頁

尾頁

大宅

我都係人奶媽媽!真係好辛苦,兩個鐘餵一次,不過好彩上奶上得好好,個仔夠食,原來生之前做好準備功夫真係唔同,我生大仔果時無準備過,真係無今次咁多奶。最重要嘅係個仔又配合,thank god!

大宅

原文章由 SiuBoB 於 07-10-30 21:35 發表

jessicayin, what do u do to have more milk?
Pls teach me. Thanks!
My baby has many red spot on the face, and sensitive skin asell, the doctor suspects she is sensitive to powder milk n need to ch ...

SiuBoB:
我每日都會飲大量含水份嘅嘢,包括水、鮮奶、湯。我隔日就飲一次木瓜湯,或者食木瓜,仲有章魚肉片焗飯,你試吓得唔得!

大宅

原文章由 SiuBoB 於 07-10-30 21:35 發表

jessicayin, what do u do to have more milk?
Pls teach me. Thanks!
My baby has many red spot on the face, and sensitive skin asell, the doctor suspects she is sensitive to powder milk n need to ch ...

SiuBoB:
我每日都會飲大量含水份嘅嘢,包括水、鮮奶、湯。我隔日就飲一次木瓜湯,或者食木瓜,仲有章魚肉片焗飯,鮮奶木瓜焗飯,你試吓得唔得!

大宅

最初幾日我都可以全人奶,上奶上得好好,個仔夠飽,點知過左12朝之後,完全上唔到奶
,個仔又合作,佢唔願意埋身食,pump出來又唔夠佢食,我又唔夠訓,而家一日只有一餐人奶,不過我老公都安慰我,算啦!食得幾耐得幾耐啦!你要食嘅谷奶食物都食晒,無幫助都無辦法,隨緣啦!好多事都係事與願違!

首頁

尾頁

跳至