跳至

首頁

尾頁

大宅

用戶名 (bb出世日期) <埋身/全泵型,一日幾多餐> 
smilesun (26/10)  <埋身,一日7餐>
斯藝 (28/10)  <埋身,一日8 餐左>
VBma (13/10)  <埋身,一日8 餐左右
googoo (7/10) <埋身,一日8 餐左右, 約補一次奶粉)
w2b (22/10) <全泵型, 一日7餐, 約補一次奶粉)
TszChingMaMa (2/10)<埋身+泵+奶粉, 人奶佔50-60%,一日7餐>
BabaTed (5/10) <埋身,一日8餐>
KaiHinmama (8/10) <埋身,一日6-7餐>
fongbonnie (21/10)<全泵,一日7-8餐>
Awesomeada (26/10)<埋身,一日7餐>
evaken (21/10) <埋身4-5餐,泵1-2餐, 一日6餐>
kayiii (31/10) <埋身,一日8 餐左右>
pekkleyy (16/10) <全泵, 一日8餐左右, 全人奶
BMW   (17/09) <全泵, 一日6餐

大宅

試下邊Pump邊Feed,会Pump得多d架!

原文章由 evaken 於 07-12-12 23:43 發表

我會當自己餵兩邊, 餵完左邊, 泵清左邊(0.5-1oz), 再泵右邊(1.5-2oz), 下餐就相反, 但我3.5-4個鐘先一餐嫁!

大宅

:-( :-( :-( :-( I....我昨晩M Come La!!明顕9量少左

大宅

我個B一日5餐、毎4小時一餐、毎餐140ML=5OZ

原文章由 kayan1130 於 07-12-17 15:02 發表
我想問而家泵開奶餵bb既媽媽,
你地bb每餐食幾多ml同埋每日大約幾多餐ga?
想攞黎做下參考,事關我隻b唔肯埋身呀...:cry:

大宅

我用Playtex9袋,$62有125個

原文章由 jennifer162 於 08-1-8 16:01 發表

請問各位係用邊款儲人奶袋/瓶?人奶放冰格可以儲多久?

系咪唔餵人奶後,上圍可以縮返細d?

thankyou!:-P

首頁

尾頁

跳至