夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

子爵府

回覆 beautywell828 的帖子

男人靠唔靠得住和職業無關,主要還是他個人的問題。海關都有作息時間,工作時不可以用手機,但休息時應該可以。如他選擇不回玩失踪,這個男人根本不應再去交往下去。
mc <()>

大宅

海關成日以工作為理由而失縱, 幾日搵唔到.
又以工作壓力為理由, 去賭錢去叫雞, 成個部門風氣唔好.

公爵府

其實做咩工作同佢個人好唔好係兩件事. 靠得住既男人, 佢一定會同您講佢份工的更表係點既, 例如每幾多天出更表, 幾時返咩更, 唔可能失去聯絡.

on call, stand by 會有, 但都係更時的.....叫d男人真係唔好當港女係白痴啦.

UniqueS  可惜樓主太天真  發表於 14-7-10 15:07

禁止訪問

引用:有無識做海關的人,工作時間係點

洋房

回覆:做海關的男人,係咪靠唔住

休息時係有回覆,好有耐性咁講下野…但大部份時間係 \" 唔知會做緊咩\" 明明有online, 都唔會應下人,打電話 10次有9次唔會聽,每次的答案係 \" 我工作真係好忙, 得閒就會覆你 ,你唔好亂唸野,無第二個,無北上尋歡 !\"

大宅

回覆:做海關的男人,係咪靠唔住?

我有個朋友既男友係海關,仲要幾高級,不過係有老婆同個囡,開始時,就話同老婆搞緊離婚,但就成日搵份工做藉口,話要見board升職唔可以離婚住。當時我朋友同佢見面既主要活動只係上床,後尾係點我無追問喇!不過我就仲見到個男人一家大細食飯囉!因為佢住我附近

rachel_ching    發表於 14-7-9 22:15
Pink_girl  搞錯  發表於 14-7-9 18:59

男爵府

回覆:beautywell828 的帖子

同海關拍拖,真係几難。
我地會覺得几忙留個whatsapp通個電話,係睇你有無心架唶。
但佢地會用,好大壓力,好累,阿sir點點點,你唔明架喇…黎做理由。
不過你問我,我點都唔信係咁囉。

珍珠宮

回覆:beautywell828 的帖子

無關係,純粹個人問題。
你估去咗做特工/臥底咩。

HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

禁止訪問

子爵府

我老公係海關,日日會有lunch時間app我,返shift但放工準時返屋企,更表一早比埋我,有時放早仲返去煮飯等我,有好少數時間真係ot,上次佢拉到犯,真係超過24冇返屋企,但佢有app同打電話親口話我知,最後返到家昏迷,聽講有啲位係返一放二的,如上船個啲,但我估冇理由24小時都冇空閒時間覆下老婆,如超過幾日,我覺得好有嫌疑

Pororokid  Yesyesyes!  發表於 14-7-10 00:09

男爵府

聽講其他紀律部隊都有類似情況。文職不用外勤的公務員可能乖一點,比較純品。

其實近朱者赤,近墨者黑,如果其他同事都好賭,你吾好賭,就會格格不入,甚至被人排擠;其他同事好滾,你就算本來吾滾,但係可能慢慢會接受滾都吾係件壞事,因為個個同事都係0甘做。

當然會有D 人能夠堅持,堅拒誘惑。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

子爵府

我老公從來冇話壓力大或大sir睇住而唔app我,老公話啲大sir仲懶,唔會成日睇住佢地做野,成日匿埋架咋

男爵府

引用:休息時係有回覆,好有耐性咁講下野…但大部

原帖由 beautywell828 於 14-07-08 發表
休息時係有回覆,好有耐性咁講下野…但大部份時間係 " 唔知會做緊咩" 明明有online, 都唔會應下人,打電 ...
其實你唔相信佢就唔好同佢一齊,
冇得迫佢好似其他jm個老公咁lunch Whatsapp 你,
收工打俾你架啵,
俾你搵到其他做海關的例證去證明唔應該幾日失聯絡又點?
佢唔想聯絡你,你迫佢,佢走咋嘛。。。

子爵府

septembaba 發表於 14-7-8 12:03
海關成日以工作為理由而失縱, 幾日搵唔到.
又以工作壓力為理由, 去賭錢去叫雞, 成個部門風氣唔好. ...
唔可以以工作去分男人好壞,但我識過一班海關爛玩爛蒲,當時其中一個係我男朋友,大家都後生咪一齊玩囉,佢玩失蹤我都有其他人陪,最後頂唔順佢瘋癲行為分手了!
救護消防都唔差爛蒲爛玩

警察更加唔使講,我識個D不知所謂到無朋友

珍珠宮

同職業無關,似乎你做左小三

rachel_ching  X2  發表於 14-7-9 22:20

水晶宮

要靠唔住,做CEO的都可以好靠唔住

rachel_ching  Agree  發表於 14-7-9 22:20

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

唔關做咩工事....
似係佢份人本身既問題多D!

瑪瑙宮

大話精

rachel_ching  X2  發表於 14-7-9 22:20

大宅

我朋友個妹做海關,都有STAND BY,隨時出CALL, 但晚晚都會返屋企, 冇返都會有CALL, 都會去捉偷渡客, 守下....男同女做既工種一樣, 點解差咁遠...

首頁

尾頁

跳至