夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我結婚多年啦,有一個仔,我最近好唔開心,因為比我發現我老公出面有一個女人,而且佢地仲一齊幾年,最初我都係懷疑,直到最近我才發現係真有此事,我問我老公,佢唔認,仲話佢地無野,又話無聯絡,點知過左半個月之後,又比我發現佢地有聯絡,我真係好傷心,我有試過同佢平心靜氣傾,但佢都唔係好鐘意同我傾,我想過自殺,但我的朋友點醒了我,佢話你要放棄係好容易,要維繫先最難,要點樣維繫呢才最重要,呢PART我遲下再講啦,最令我傷心其實係我老公竟然鐘意個有夫之婦,仲有一個仔,我初時係度唸,點解人地都有個家庭,你都要同佢一齊,但原來個女人個老公都係有第三者,所以佢就同我老公搞埋一齊,我現在係想講,如果你係當時人,你就唸下啦,你比人搶左個老公,你都好傷心,點解你又要去搶人地老公呢.咁樣落去有咩意思呢.

洋房

唉..有d女人就係咁犯賤架嘞...:evil:

民房

可能係想證明自己仍有幾分姿色. 睇下自己有無威力可以破壞到人地屋企掛.

伯爵府

好媽媽勳章

我覺得佢地係度玩火,玩緊婚姻,呢d人對婚姻一d都唔尊重,
既唔尊重自己,亦唔尊重對方......

如果我係你,我會檢討究竟同老公出左咩問題,
如果都無咩大問題,只係因為老公貪新鮮,
想食隔離飯.....而你又撫心自問無做錯....
如果對老公仍然很愛,放不下.....就暫時"放手",
等你老公回頭是岸...如果對老公好失望,唔可以原諒佢,
我會考慮分開........

你好好想清楚吧.
祝福你.

複式洋房

原文章由 云遊仙子 於 07-11-28 14:53 發表
我結婚多年啦,有一個仔,我最近好唔開心,因為比我發現我老公出面有一個女人,而且佢地仲一齊幾年,最初我都係懷疑,直到最近我才發現係真有此事,我問我老公,佢唔認,仲話佢地無野,又話無聯絡,點知過左半個月之後,又比我發 ...

呢個世界咩女人都有, 對我前老公死都唔放手既女人都係有老公同有個仔, 有d女人天生就發姣. 我之前check我老公email時, 見佢send 嘢比人全部都係男人, 只不過睇下邊個傻佬上當. 男既女既都一樣唔尊重婚姻同身邊既人, 大話聽得多會心死, 我唔可以接受返一個唔尊重我既人共度一生. 我記得佢最後一次同我認錯時, 我笑住同佢講:你地2位都冇錯, 錯既係我同另一位未知老婆紅杏出牆既男人, 錯在我地唔帶眼識人, 錯在我地當初選錯左人. 錯左就要改, 而你地2位都不知悔改, 只好我去改. 而我既改好簡單, 將你既姓氏由我人生中消去.

人要尊重人先有人會尊重你, 對於一d唔識尊重別人既人, 我唔再想去傷心. 只想當佢地係陌生人. 如果唔係因為有小朋友, 我會當呢d人透明 . 有時d男人好天真, 以為過左一排, 老婆就會忘記, 佢地就可以再重犯, 真係當我地係lulu.

別墅

回覆 #5 云遊仙子 的文章

我覺得你老公,唔係同佢講愛情!
宜係(食得唔好sign,囉!)
宜個女人係(苦悶得掣)又想報伏佢老公嘅心態囉!
妳估咁容易有佬上釣呀!佢用住先嘅姐!

大宅

好媽媽勳章

個d女人受到傷害之後就走去傷害別人...
真係無奈 佢地e d人跟本唔識尊重婚姻
唔識尊重人

大宅

原文章由 安然 於 07-11-28 16:49 發表

呢個世界咩女人都有, 對我前老公死都唔放手既女人都係有老公同有個仔, 有d女人天生就發姣. 我之前check我老公email時, 見佢send 嘢比人全部都係男人, 只不過睇下邊個傻佬上當. 男既女既都一樣唔尊重婚姻同身邊既 ...

你同佢既對話好正!

複式洋房

有何心態.... 自私自利....害人害到底.要全世界D女人傷盡心.......

伯爵府

好媽媽勳章

乜真係咁多女人有老公有仔都有男人追...仲要係已婚男人...
乜野世界...

男爵府

原文章由 安然 於 07-11-28 16:49 發表

呢個世界咩女人都有, 對我前老公死都唔放手既女人都係有老公同有個仔, 有d女人天生就發姣. 我之前check我老公email時, 見佢send 嘢比人全部都係男人, 只不過睇下邊個傻佬上當. 男既女既都一樣唔尊重婚姻同身邊既 ...

True!!!真係咩女人都有+有d女人天生發姣...好多姣婆姣起上黎,連朋友都無面比tim 點解我咁講呢? 因為我試過兩次都係我既朋友...

(1) 朋友A - 中學同學

我初來英國讀書無耐會keep住寫信比香港既朋友(唔知點解果時唔用email??) anyway無幾耐我識咗我ex,而我其中一個喺香港既朋友A開始喺信中問我:佢做乜架? 有無車?揸咩車?...等等既問題。於是我話比A知佢係個牙醫同埋揸波子,仲寄咗d相比我A。無幾耐A就寄咗一輯佢自己既個人寫真相比我,喺信中話有人揾佢做model所以影咗輯相(事後我先知道其實佢比人,因佢比咗幾千蚊買d相 )...我收到相幾日後,A打長途電話比我"傾計",言談間問我睇咗d相未、覺得d相點...之後佢竟然問我:佢(我ex)覺得d相靚唔靚?...我當時覺得有d怪,因為A完全唔識我ex,佢覺得靚唔靚又如何呢? 於是我話無比佢睇過喎!佢又問我點解唔比佢睇......果次之後A經常打電話比我,但就成日問我係唔係同我ex一齊,如果係又叫我比個電話佢講幾句...妖~大佬呀!係唔係太明顯得滯呀???三唔識七有乜好講? 好彩當時隔咁遠佢根本做唔到d乜:lol

(2) 朋友T - 大學同學,來自青島

結婚前兩年左右,當時男友已係而家老公。朋友T經常約我飲茶,但每次約時間時都會問我:你BF會唔會黎接你? (佢地都算係識囉,因為果時老公接我放學介紹過)如果佢接我的話,飲茶果日我就一定會見到T低哂胸背心加就見到籮柚既超短褲 ,平時返學又唔見佢咁著喎~~~連我老公果時都問過我:點解T成日都著到成隻"之"咁既? 但如果我老公唔接我呢,T會喺飲茶果日打電話比我"臨時有事出唔到黎"、"唔舒服"...等等既藉口,因為太多次啦,我已經work out咗個pattern!真係比佢吹脹~~~我果時都有半講笑咁同老公講過話T鍾意佢,但老公話我多心......T終於有一日露出真面目!!又係同佢飲茶,T當時啱啱同佢來自大馬既男友分手,T同我講佢同佢朋友B既對話:

B - 根據T所講係佢男性朋友,我唔識既,但我懷疑究竟有無依個人!??!?!

T: 唔開心,好想快d揾到新男友...Vca就好啦,佢男友又靚仔又鍚佢又有份好工...
B: 咁點解你唔搶咗佢個男友? ( !)
T: 人地好地地,我"唔好意思"既...
B: 怕咩喎,試吓啦...

T講完後我心唸:你個"朋友"有無咁pk呀!!?!?!跟住T見我無乜反應,就扮哂講笑咁問我:你估如果我搶你男友,搶唔搶到嗱?我笑笑口答佢:如果你真係可憐到靠自己揾唔到男人,要搶人男友而我男友又肯的話,你即管放馬過黎啦!我係唔會同你爭既,我從來都係要乜有乜唔洗同人爭既!之後T好尷尬咁笑......我當晚將件事話比老公知,初時佢C都唔信依個世界會有人咁講野,我講咗好耐佢先信,跟住佢同我講:你個fd痴線架 ?-( !

而家唸番依兩件事都真係覺得不可思議 發起姣上黎朋友都無情講!朋友都已經係咁樣,何況出面d唔知乜野女人!?!?!

大宅

原文章由 Vca 於 07-11-28 23:08 發表

True!!!真係咩女人都有+有d女人天生發姣...好多姣婆姣起上黎,連朋友都無面比tim 點解我咁講呢? 因為我試過兩次都係我既朋友...

(1) 朋友A - 中學同學

我初來英國讀書無耐會keep住寫信比香港既朋友( ...

睇到我有d心寒

子爵府

原文章由 1123cat 於 07-11-28 17:46 發表
我覺得你老公,唔係同佢講愛情!
宜係(食得唔好sign,囉!)
宜個女人係(苦悶得掣)又想報伏佢老公嘅心態囉!
妳估咁容易有佬上釣呀!佢用住先嘅姐!

Agree!
以前攪我c6果件都係因為佢老公出去滾,佢知道無法子勸到佢老公吾出去溝女,所以就出盡發寶攪件男人比自己老公睇,目的係吾衰得,想話比佢隻佬知,佢都仲有人鍾意(我老公話從來無鍾意過呢d女人,連我見完個女人嘅老公,佢老公都話,我c6無理由會溝佢老婆,因為真係好吾得果隻!),以為可以令佢隻佬對佢好d,而我c6就係覺得有人送上門,就同佢玩,我話c6正死蠢,比人利用都吾知,不過,條女到而家都以為自己隻佬浪子回頭,其實我見過佢隻佬好多次都攬住條女,有一個仲係我個friend嘅朋友,你話呢d係咪報應!!

複式洋房

好多謝大家GE意見,其實我已經有左決定啦,就係留係我老公身邊,做好做妻子本份,至於個女人,我亦祝福佢快D唸通,放過我老公,我亦希望佢老公及早醒悟,同佢老婆早日重拾美滿婚姻,因為大家都有小朋友,我真係唔希望下一代,會好似我地咁,現今GE社會,睇得婚姻太兒戲,做成一個惡性遁環.有時我真係唔明,明明初相識GE時候,好甜蜜,但結婚後,就慢慢厭惡對方.其實我地係鬧架GE時候,多D唸一些對方初識你時GE溫馨,咁你就唔好再唸離婚,我而家都係咁唸.

複式洋房

有人話婚姻係一個空盒子,一齊GE時候,你放什麼東西落去,你就會有什麼,所以大家記住,多放一D開心GE野啦

別墅

回覆 #9 用戶 的文章

係唔係,好似果D人咁,自己患左愛滋病,都走去幫人,醒返兩枝咁話呀!

翡翠宮

呢個世界就係咁殘酷, 冤冤相報 惡性循環 唉! d人唔識諗想歪左咪會咁囉 可憐的你
原文章由 云遊仙子 於 07-11-28 14:53 發表
我結婚多年啦,有一個仔,我最近好唔開心,因為比我發現我老公出面有一個女人,而且佢地仲一齊幾年,最初我都係懷疑,直到最近我才發現係真有此事,我問我老公,佢唔認,仲話佢地無野,又話無聯絡,點知過左半個月之後,又比我發 ...

民房

回覆 #11 sharonwing_17 的文章

我有個女性朋友就係咁(而家唔再係朋友),佢受咗傷害,跟住就去搞人哋老公,而呢個"人哋",正正係我哋圍內嘅朋友,呢個朋友當然唔知發生乜嘢事,但我同其他朋友知呢,結果我當然唔會同嗰個不知廉恥嘅賤人做朋友啦!

翡翠宮

攪人屋企都已經係賤架啦, 仲要係自己fd真係賤到無論呀
原文章由 一碗靚湯 於 07-11-29 15:32 發表
我有個女性朋友就係咁(而家唔再係朋友),佢受咗傷害,跟住就去搞人哋老公,而呢個"人哋",正正係我哋圍內嘅朋友,呢個朋友當然唔知發生乜嘢事,但我同其他朋友知呢,結果我當然唔會同嗰個不知廉恥嘅賤人做朋友啦! :angry ...

民房

回覆 #9 Vca 的文章

所以要小心啲囉!情如姊妹都要小心,因為人心難測:-|

首頁

尾頁

跳至