夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

你們認為,女性婚後,要主動跟異性斷絕來往嗎?

禁止訪問

大宅

回覆:我真心想問下: 尤其是雲海先生。

癡線……正常來往有咩問題,只要把握好個尺度

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我自己就唔會 我都唔會要求老公咁做
不過我老公好少異性朋友 又中意宅係屋企
我有介紹我d男性朋友比我老公識 佢地仲同我老公好fd變左做機友 (打機的朋友)

公爵府

邊有話應唔應該,只有女人自己想定唔想,呢啲都要問
你想咪斷絕來往,就係咁簡單

子爵府

回覆:小華子 的帖子

這個世界不是男就女.....,不要太執著吧,否則做人好辛苦

男爵府

回覆:壬子女 的帖子

個人認為無必要,而本人亦喜歡同男性朋友既太太/女朋友交朋友。

如果先生強烈希望我同某一個半個異性不刻意來往,我係會接受的。

不過,亦如雲海所講,咁無氣量既男人,我應該唔會嫁。當然,心入面都知有某d男性唔應該再搵,所以哩d人,響拍拖階段已經疏遠ed…

別墅

雲海 發表於 14-7-12 23:38
我也真心想同你講, 我沒有講過我是先生還是小姐, 我還是比較喜歡你直接稱我為雲海

至於女性婚後 ...
嘻~ 直覺覺得你係一位男士,請不要介意。有權利就有義務,說得好,但如果先係男方無履行,而女方稍後本着”你做初一,我做十五“呢個心態,你又有咩睇法呢?

男爵府

如果只係普通朋友有咩所謂,呢個世界只有兩種人,就係男同女咋喎,只要唔係單獨見面談心,做朋友有何不可,只需記住自己身份唔好做錯嘢就得。

大宅

引用:Quote:雲海+發表於+14-7-12+23:38+我也真心

原帖由 壬子女 於 14-07-13 發表
嘻~ 直覺覺得你係一位男士,請不要介意。有權利就有義務,說得好,但如果先係男方無履行,而女方稍後本着” ...
我覺得婚後要求對方同異性斷絕來往呢個行為已經好怪異。

點解要對方做初一所以自己做十五呢?既然你都有希望繼續來往嘅異性朋友,點解要夾硬逼自己斷左,同時要求對方都需要咁做呢?
其實同對方交代清楚,光明正大咁來往咪得咯,何必將一件簡單的事情複雜化呢?

禁止訪問

別墅

雲海 發表於 14-7-13 00:23
我當然不會介意!

至於你既問題, 其實說穿了, 就係報復.
拿,第一點,報復心理,本身都係人0既天性,雖有冤冤相報何時了,卻有此仇不報非君子,古人話0既。第二點,你之前話到,呢個係權利同義務,但你之後又謝係咪需要備案,會唔會予盾左呢?

禁止訪問

禁止訪問

別墅

雲海 發表於 14-7-13 01:00
都係果句, 兩公婆, 相嗌唔好口, 成日寃寃相報, 感情又點會好?

你係二樓到咁講:
但當然, 如果女性要keep住同異姓的關係, 就有責任和男方交待清楚, 對方如何相識, 今次去街會去邊, 做乜野, 正所謂, 有權利就有義務, 男女雙方, 都係一樣.

我依然都覺得你係欠缺左一個同理心.
咁其實, 不如我講白0的啦, 你係咪覺得, 兩性關係裏面根本無可能做到平等呢?

公爵府

引用:Quote:雲海+發表於+14-7-13+01:00+都係果句

原帖由 壬子女 於 14-07-13 發表
你係二樓到咁講:
但當然, 如果女性要keep住同異姓的關係, 就有責任和男方交待清楚, 對方如何相識, 今次去 ...
咁你又問?你份人真係得意

首頁

尾頁

跳至