夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

坐月20日返左娘家 因為99概問題同我媽咪為阿b概事吵架
依家bb已經三個月 老公還是住自己家 放假先過來看bb
期間他手機上鎖 去廁所都跟身 以前出去同同事吃飯都會同我講 最近一個月就電話少左 出去都唔同我講 前日我打電話比他 他話同同事吃飯 甘我叫他拍照 (以前他會馬上比我)他唔拍 半小時之後我打比他 他吾聽 打三次都吾聽 再過半小時打過去 他聽 話返甘屋企

懷孕期間他有講笑講起包二奶概事 講如果他有 都一定會以我同阿b為先 諸如此類 當然我話沒可能會比他甘做 甘我就留左個心眼了

昨日他過來 我就同他講返前日概事 叫他解釋 他就承認系同個女仔吃飯 原來已經認識左一年了 因為最近我搬翻去 同他又多吵架 所以他同她訴苦 訴出感情 他喜歡上她

一下系他一些whatapps
我想了很久,但想不岀什麼!或者我現在想說想做的就是我不會離開你和bb,我跟她你可以定義是一位很要好的朋友,可能有時候會吃飯而已!如果你不喜欢我和她看電影,那我以後避免去看!

我現在真的不知道該怎麼做,因為我不想離開你們,也不想失去她!這是心底話!

我知道喜歡上另一個人對你造成很大的傷害,但我不想隱瞞你這個事情!

真的不行!不要再問我是誰,放心,我和她絕對絕對不會有結果,因為已經說好了!

如果我唔再聯絡她,而你可以原諒我,我一定會咁做!我真的唔想失去你們兩個,我以后會把所有精力放在你們身上!

中間我地有打電話 他一路強調同她沒肉體關係 沒我靚同肥 系我唔識概人 系他喜歡她 她都唔會破壞我地家庭 只系好好朋友 我就話如果真的話比她電話同名我 我都吾會找她麻煩 我要個電話都系以防以後他唔遵守諾言 比我我這件事就永不追究 (我老公好清楚我脾氣 講到做到)不過他點度唔比 即使我話離婚 and 會話比他所有fd知 他都唔比

我懷疑這個女人系他同事 因為他社交圈很小 男人為主 只有公司接觸到女性

依家他話只要我唔問他拿電話 他咩都答應我 而且同她斷乾淨 八月我地就搬出去住了 屋已裝修

bb仲細而且我對c6仲有感情 求各位jm比意見我!
凡事阿b為重 !人奶妈加油!

子爵府

回覆 xihuan317 的帖子

由你C6的文字上,可以看出他還是珍惜你和BB,
他不想離,他想和你重修舊好,
不要再去追查小三是誰,
你知道她是誰,你會要求知道更多他和她之間的一切,
人就是這樣,當你越知道得多,你只會越痛苦,
何況知道後你更加想去看看小三是誰?
一有甚麼懷疑,你會想打給小三看看,
結果一連串的行動只會把老公推向小三。

你既然還愛著C6,你也不想BB這麼細個就沒有了父親,
你們就快搬出來一起住,
問題應該是要看看你過去的爭執除了和99的相處問題外,
還有甚麼其他的問題?
你C6現在人很混亂,在混亂期內的男人,
千萬不要再去迫他不想做的事,
他有悔意,就讓他用行動來證明給你看他的誠意,
如每天都來探BB,和你吃飯,盡量抽時間大家多相處,
要把感情提升,還希望他可以不要再把手機當成寶物,
大家一起時不要做手機的奴隸,
有些事情需要一步一步來修整,
你現在的焦點重點應放在如何好好修護和C6之間的感情,
而非去知道小三是誰?她是誰不重要,她比你是好點或差點也不是你應去想的問題,
你的問題是把和C6的距離拉近。

加油!

wingsum1222  講得好!!  發表於 14-7-25 22:45
yamaha.lu    發表於 14-7-22 15:29
agnesQ  Agree  發表於 14-7-21 18:47
nemrak  Agree  發表於 14-7-21 16:48
tiffany811  Agree  發表於 14-7-21 14:35
mc <()>

禁止訪問

回覆:c6有第二個 阿b先3個月 求助!

大宅

引用:男人做錯事,點解可以當正個老婆一定會原諒

原帖由 melody445566 於 14-07-21 發表
男人做錯事,
點解可以當正個老婆一定會原諒?
老奉

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

樓主,
目前是你重愛C6,而你C6肯斷乾淨,
你的目標不是已達到嗎?

隻小3是誰不重要,
你C6不肯爆小3是誰,
有兩個原因:怕你搞事,保護小3,
或小3條件不好,講出來無面見人,
Anyway,只要你和C6修好,
得閒接下佢放工,
參加下佢D朋友聚會,
小3如果唔憤氣,
你好快會收到小3親自報料,
如果無哂下文,你就當發左場夢啦

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

樓主,你要設法改善夫妻關係,老婆日嘈夜嘈,
外母麻麻煩煩,
你係天仙咁靚都無用啦

waiwai2468  X2  發表於 14-7-21 14:40

大宅

soso1227 發表於 14-7-21 13:22

樓主,你要設法改善夫妻關係,老婆日嘈夜嘈,
其實我同99關係唔差 只系她太烏糟 同埋阿b剛剛出世只腳就曲得好嚴重要看物理治療 而我奶奶覺得60蚊一次治療 同埋一日隔一次要去 太密太貴 所以同我媽講沒需要去甘密 落雨就費事去啦 所以我媽同她吵 同埋坐月買野買送都系我媽比錢 她好老馮 頂唔順我媽先同她爆 而我同c6吵 也是因為我媽比屋我地住 要收c6 3000一個月 c6覺得我媽玩針對 但係我媽裝修比作七萬幾...

天瑜  主動俾租是非常應該的   發表於 14-9-24 22:35
nemrak  3000一間劏房都租唔到啦,佢應該自動自覺俾幾千而唔係要你阿媽開聲,唔識做仲話返人  發表於 14-7-21 16:50

大宅

回覆 melody445566 的帖子

我都好想原諒 但係見到他 我心好痛 同埋好委屈

大宅

回覆 soso1227 的帖子

我就怕小三系他同事日對夜對 ......而且我老公依家好明顯好中意她 好有feel

大宅

回覆 mc 的帖子

系阿 我想叫他手機以後我隨時看 他都可以比我看 我都系好怕他放唔低個女人 因為一開始他講好明 好中意她 唔想放手 唔想放棄兩邊 兩邊都要

禁止訪問

大宅

回覆 channba31 的帖子

系阿 c6都話我對他甘多年一直都好好 由他窮一路跟到現在環境好左好多 凡事以他為先 他覺得好對唔住我 因為我根本事事遷就 好愛他 但係他有對其他人有feel他都唔想 甘我可以點?!

複式洋房

其實佢咁早你心入面有條刺,一齊返都疑神疑鬼,我係好神經質嘅人,我會一齊返先,但一齊完都無信任我都會走

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你都話你老公放左感情落去,佢講既野你又會信得幾多,就算俾個電話你睇,就係唔係等於冇聯絡,大家心裡有數,你仲愛佢就唔好再追問,對你只會一D好處都冇,起碼佢依家肯答應你俾承諾你,..你就要信

別墅

唔知點安慰你, 不過女人生仔搞呢d野既男人不可原諒 (我認為), 可以走過的!

大宅

回覆 fanny3315 的帖子

唉...今晚他放工過來 看看點講先 剛剛去他公司附近同他lunch (已經好耐沒去過)收拾返滴眼兒口鼻先過去 他都好驚奇我是正返 (我喂人奶平時好累好樣衰下)我都笑住口 他仲問昨晚吵到甘厲害 逼得甘緊 依家系未沒事 我答他 這些事夜晚先再講 jm我夜晚要點做?

大宅

Tiffany127 發表於 14-7-21 14:46
其實佢咁早你心入面有條刺,一齊返都疑神疑鬼,我係好神經質嘅人,我會一齊返先,但一齊完都無信任我都會走 ...
我都系同c6話 我要個電話都係想拔走心裡面條刺 唔系我真系好難再信他 好難再面對他 系我國度我只系最壞打算 萬一他真系藕斷絲連 我起碼都知道死系邊個女人手度姐

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

xihuan317 發表於 14-7-21 15:42

唉...今晚他放工過來 看看點講先 剛剛去他公司附近同他lunch (已經好耐沒去過)收 ...
打扮自己係好事
夜晚盡量當咩事都冇發生過好似以前咁
當然你一定要俾佢知你條底線去到邊

大宅

因為之前未發生這件事時傾開話比我三分二糧 我想請姐姐 因為媽咪身體都好差 99又湊唔點 遲滴我又要出去做野 我捻住今晚同他講埋 不過他有講過唔想請姐姐...唉 我好怕講起他又會唔開心 他一個月都3-4萬 but我懷孕時他都只系比3000我咋(剛剛畢業結完婚就有bb 他話生完先出去做野)3000叫我用一個月...

karz  咁踱縮你得肯,佢搵3-4萬喔!!!  發表於 14-7-22 15:10
chunsamyuen    $3000 工人都人工都唔只啦, 搵3萬比3千,只係10份1人工  發表於 14-7-22 14:29

大宅

個女人係邊個根本唔重要,重點係佢地會唔會斷。
可能有時候會吃飯而已!如果你不喜欢我和她看電影,那我以後避免去看!<---開頭又話會繼續,即係點?
唔想離開家庭又唔想失去佢.....你老公講到好似想齊人叫你隻眼開隻眼閉

首頁
12345...6

尾頁

跳至