夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

mychungyi 發表於 14-7-21 16:03
個女人係邊個根本唔重要,重點係佢地會唔會斷。
可能有時候會吃飯而已!如果你不喜欢我和她看電影,那我以 ...
系呀!一開始他就系講明會繼續同她吃飯...兩邊都要 系我講到接受吾到要離婚 祝他地幸福 他後面慢慢退讓 可能係緩兵之計 我好怕
凡事阿b為重 !人奶妈加油!

大宅

他一個月都3-4萬 but我懷孕時他都只系比3000我咋(剛剛畢業結完婚就有bb 他話生完先出去做野)3000叫我用一個月...----- > 3,4千....唔係化..淨係你自己用零用定點先?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

xihuan317 發表於 14-7-21 16:01
回覆 fanny3315 的帖子

因為之前未發生這件事時傾開話比我三分二糧 我想請姐姐 因為媽咪身體都好差 99又湊 ...
咁唔得喎!!!!
佢有咩開支先,如果唔多條數就唔係咁計啦,要你持家當然係你話事要幾多架啦,仲有BB既開支,你估少野架,3-4千...如果你對BB好既話淨係夠BB用囉
仲有屋企開支點計呀,你又未做野,就算做野都唔可以俾咁少啦,最少都一半啦,要俾番個責任佢,生兒育女佢都有責任"養不教父之過"都未開始就咁樣,唔怪得佢出面玩得咁輕鬆啦

瑪瑙宮

xihuan317 發表於 14-7-21 16:13
系呀!一開始他就系講明會繼續同她吃飯...兩邊都要 系我講到接受吾到要離婚 祝他地幸福 他後面慢慢退讓 可 ...
可以食,不過你都要出席囉

大宅

生完BB 發生D咁Ge 事, 理解你真係好難過, 好嬲. 有冇懷疑佢係網上織?? 你知啦, 而家 QQ, wechat 好易識人.

我覺得係一定要諗方法斷絕佢地來往. 一定要知道係邊個. 如果佢地真係玩真感情, 真係好難斷架, 除非個女人唔揾佢都還好D, 否則.......
以後唔好咁放鬆佢, 有時以為個老公好乖, 唔會作反, 點知..... 唉.

同埋, 你要同佢約法三章. 以後唔可以攞個手机入 toilet. 呢樣都好緊要. 呢段期間, 佢出街, 要比証明你睇同邊個. 如果佢想你原諒佢, 同埋佢真心想悔改, 佢一定願意咁做. 如果佢唔肓, 即係佢有心想繼續呃住你.

* 純粹我個人意見, 感覺. 最終係要你自己先最了解你自己老公. 唔好响呢度比太多我地的意見影响你自己判斷. 你响呢度留言, 最終目的係將件事講出來, 個心舒服D

大宅

回覆 的帖子

連吃飯搭車阿 阿b出世就比6000

男爵府

佢都有悔意既, 不過你要佢約法三章, 比機會大家挽救段關係啦

大宅

引用:回覆+芒+的帖子連吃飯搭車阿+阿b出世就比60

原帖由 xihuan317 於 14-07-21 發表
回覆 芒 的帖子

連吃飯搭車阿 阿b出世就比6000
其實一個大人加個小朋友,六千蚊點過活呀?

大宅

依家比我6000 他自己吃飯搭車比自己屋企家用比保險 一萬左右 搬進去比2/3工資

大宅

回覆 bbkisskiss 的帖子

他已經答應我 會報告行蹤 唔同個女人聯絡 不過手機我想今晚同他講

大宅

我有講阿 一系就我帶埋b一起吃 他當然say no!

大宅

回覆 bbkisskiss 的帖子

他死都唔肯話比我知 個女人系點識 系邊個呀 寧願離婚都唔講阿!

大宅

回覆:xihuan317 的帖子

依刻我知你會好難過,但你要為小朋友而加油,你先生甘做事實好唔應該,但你唔想離開距 而距又肯放棄嗰人既。 甘你就得償試去原諒距。 當然依段時間你會好辛苦同好多疑心。會成日諗住距有冇呃你嗰啲。 只能講。你冇得控制,因冇人知你先生實際做唔做倒對你既承諾,只能睇距受唔受得住了,放棄個家還是點了。你為有將精神放係bb度。又慢慢觀察下距吧。 依啲真係唔係睇你而係睇你先生距回唔回頭了。 唔好令自己諗甘多。如先生回頭咪好事囉。 如唔回頭你亦唔洗再為依個男人喊了。因距不配。 你唔係乜都冇架 你還有bb,家人。 朋友。 還有bk哩度既姐妹

xihuan317  希望他回頭啦  發表於 14-7-21 17:45

大宅

回覆 xihuan317 的帖子

係呀, 一定唔可以攞手机入去toilet. 沖涼就沖涼啦, 玩咩手机. 我同老公都話大家都唔可以咁樣. 仲有, 留意下佢手机有咩Apps.
祝褔你們往後日子幸福快樂! !

xihuan317  明白 thx!  發表於 14-7-21 17:45

瑪瑙宮

xihuan317 發表於 14-7-21 17:04

我有講阿 一系就我帶埋b一起吃 他當然say no!
係咁我唔會俾佢去囉
點解要咁秘密唔俾得人知呢
就算話係普通朋友,更加唔會收得咁埋
你有冇諗過你身邊既朋友有冇可疑?冇理由唔俾得你知,淨係講個名都可以安心,佢都唔肯,好有問題

xihuan317  我細老公7年 他都唔喜歡同我地朋友見面 同埋fd都有男朋友  發表於 14-7-21 17:49

瑪瑙宮

xihuan317 發表於 14-7-21 16:59

依家比我6000 他自己吃飯搭車比自己屋企家用比保險 一萬左右 搬進去比2/3工資 ...
俾你6000包埋BB.....咁同淨俾3-4K有咩分別.........希望佢到時唔好反口

大宅

我覺得係一定要佢講. 換轉角度, 如果係你, 你想老公原諒你, 你都會講. 係咪??反正同第三者都斷絕來往, 又怕咩野.
最怕你老公係想繼續同佢來往. 佢而家話冇肉體關係, 可能係真. 因為啱啱先開始. 所以我覺得你要佢講出來, 要斷絕, 如果唔係, 到佢真係有肉體關係時, 仲難斷.
( 冇感情的肉體關係, 還比較容易處理, 但有感情的肉體關係, 真係好難搞)

大宅

引用:坐月20日返左娘家 因為99概問題同我媽咪為

原帖由 xihuan317 於 14-07-21 發表
坐月20日返左娘家 因為99概問題同我媽咪為阿b概事吵架
依家bb已經三個月 老公還是住自己家 放假先過來看bb ...
如果佢話咩都應承,咁我會要求將所有錢,財產都要轉晒比我先

子爵府

今晚你和C6要好好商量日後應如何相處?
你要申明你會出去工作,
家裡需要聘請一個工人,以幫輕媽咪湊B的壓力,
因為萬一媽咪病了,BB都要有人照顧。

你不會做全職媽咪,因為女人一定要有收入才可以有立足之地,
畢竟他拒絕告訴你小三的事,
所以你要保障,
你出去工作,他都要給家用,
用作家庭上的開支,而你的人工則用來作為BB日後長大的學習基金,
家是兩個人的,所以他必須同心協力,
他和小三必須斷,也不應單獨出來吃飯,
無論是甚麼原因也不可,
既然他選擇回到這個家,
就要一心一意,你接受不了三心兩意,
不要覺得可以欺騙,真相會自動來告訴你的。

你不是獄長,他不是監犯,
你可以相信,但不是盲目地相信,
也不會委曲求全。

好好地向他申明你的立場,
其他的由得他去想,
他必須結朿和小三的一切,
你不問對方是進,但請他自己自律!
mc <()>

大宅

冇錯, 做咩要咁大方比佢地去見面食反. 任何聯絡都唔可以啦!! 唔係專制, 因為係佢都認咗中意咗人, 點解仲要比佢地見面.

首頁
12345...6

尾頁

跳至