跳至

首頁

尾頁

別墅

我覺得同BB一齊訓大人床佢真係訓得好林而且每晚只要放佢O係床拍拍佢心口佢就會乖乖好快訓著架喇喎(唔使抱到手軟), 就算老公O係道都會將BB床擺自己床邊可以睇住佢訓, 咁大家每晚都會訓得好好既, 有冇媽咪同我一樣都咁鍾意同BB一齊訓架?

伯爵府

我都係同 BB 一齊訓

因為貪餵人奶方便 :mrgreen:

男爵府

我都係同bb 目訓 -- 不過係佢唔鍾意係bb床 目訓,一放落bb床就好快醒 。為o左有覺好 目訓,唯有同佢一齊 目訓啦。

大宅

我個bb 例排朝朝7點就喊 於是米同佢訓囉 哈~~咁佢又無野 訓到 11-12點先起身

原文章由 Utor 於 07-12-12 13:28 發表
我都係同bb 目訓 -- 不過係佢唔鍾意係bb床 目訓,一放落bb床就好快醒 。為o左有覺好 目訓,唯有同佢一齊 目訓啦。

男爵府

我都係架...我將小B個sleeping bag放係我同老公中間...因佢好多時瞓瞓下會un兩聲, 同佢瞓方便拍佢兩下就瞓番...
原文章由 KatieMami 於 07-12-12 11:45 發表
我覺得同BB一齊訓大人床佢真係訓得好林而且每晚只要放佢O係床拍拍佢心口佢就會乖乖好快訓著架喇喎(唔使抱到手軟), 就算老公O係道都會將BB床擺自己床邊可以睇住佢訓, 咁大家每晚都會訓得好好既, 有冇媽咪同我一樣都咁 ...

大宅

原文章由 chapman媽 於 07-12-12 17:14 發表
我都係架...我將小B個sleeping bag放係我同老公中間...因佢好多時瞓瞓下會un兩聲, 同佢瞓方便拍佢兩下就瞓番...

我就一時時啦! 的而且確如果同BB一齊瞓佢會瞓我冧D & 無咁易醒, 餵奶時間可以拖長D, 不過其實都幾危險架, 有D係健康院係咁易同姑娘提及過有同BB一齊瞓晏覺, 都比佢插到飛起呀! 不過的而且確佢係講得岩既, 所以如果BB唔係太扭的話, 我都會比佢自己瞓翻床仔, 除非佢個日發癲, 一放落床仔就喊啦! 為左有得瞓下, 都會破例同佢一齊瞓既!

複式洋房

I don't as it is very very danger to BB

大宅

睛靈勳章

我都有同bb一齊瞓, 好在我張床夠大, 阿仔同我兩個人瞓6呎床, 老公瞓另一間房, 不過隔晚同佢瞓, 若果有人佢會瞓得好好, 有人氣!!又可以瞓在床上餵奶, 有好多時佢會食食下瞓左, 又唔洗掃風, 大家一起再瞓

禁止發言

洋房

我都係呀, 佢成日食食吓奶都會同我一齊訓著都唔知, 有時都覺得好危險呀, 都試過差d焗親佢呀!

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

佢一放落bb床就好快醒。我都係同bb一齊訓架,佢有咩事,有咩聲氣我都聽到丫嘛

子爵府

平時阿b會同婆婆訓, 公公好唔願意咁搬去隔離房訓…hehe…
星期六日自己湊, 就放係我同老公之間, 三個人一齊訓….so sweet
要將bb頭放高過大人枕頭, 其實都知一齊訓唔好, 但bb唔鐘意自己一個訓, 無計…

大宅

我都未試過呀,覺得好危險呀!!!
同埋如果BB同大人一齊瞓慣咗,我驚佢大個仔都要一齊瞓呀,我有D朋友D仔女到7-8歲都仲一齊瞓

民房

我都有同b女sleep, 佢好開心架...而且我聽到佢叫..可以第一時間望佢...如果佢sleep床仔...佢一叫..我就要彈起身望下佢....因為佢會嘔奶

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我地就未試過同囡囡一齊訓啦~ 因為真係好危險~ 出左事真係唔係咁好啦~
因為我由佢出院到宜家~ 都俾佢訓床仔~ 佢訓慣左就會知呢張係佢張床~ 有時我抱佢都訓唔到覺~ 抱佢係床你訓佢就自己訓著左啦~
當然, 有時係要抱下佢按撫下佢啦~ 親子ma~

別墅

bb 兩個月大我就同佢一齊訓, 因為bb成晚好易醒,好易喊,佢一喊我可以即刻望下佢,拍拍佢.

如果佢訓bb床,我就要彈起身睇佢,幾辛苦嫁.

禁止訪問

別墅

會唔會係你唔知自己訓覺時成日會郁所以郁醒佢呢? (我都會訓到周身郁架所以我盡量唔比佢貼我太近訓, 而且驚會責親佢.....)
原文章由 BabaTed 於 08-1-12 10:25 發表
前排天氣凍仔仔訓唔到,我就攬住佢一齊訓+餵奶,呢星期都繼續一齊訓

不過我發現佢自己訓BB床可以訓到4.5﹣7HR,但同我訓仲易醒既???2個幾鐘又紮醒架啦,成日都要餵佢前訓得返,點解呀??? ...

首頁

尾頁

跳至