懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

前兩日自己用棒棒驗到有左:-P
昨天有小小腹痛馬上入左醫院檢查 (證實有左五週)
公立醫院既醫生講得唔太清楚, 我而家只係知道重未照到bb :(
有無媽媽懷孕五週既時候肚會有小小尺尺痛, 又訓得唔好? (無流啡亦無流血)

2014.1月我小產過, 對哩胎會有咩影響?
五週重未照到bb係咪正常? 係咪因為呀b太細? (我應該幾週再去照b超?)
如果我想檢查宮外孕, 有無媽媽好介紹?
(要幾週之內發現宮外孕? 我應該去私家定公立?)

因為我重未有小朋友, 岩岩做媽咪真係咩都唔識
而家真係唔知下一步可以點希望各位準媽媽可以指點下我
祈求寶寶健健康康成長, 十個月後出世見爸爸媽媽

子爵府

BK Milk勳章

我而家5w都冇, 一直keep住肚仔痛,
扯住痛又有, 谷住痛又有, 同埋覺得好墜...
我都係第一胎呀, 所以有d擔心, 幸好冇流啡流血~
夜晚都係訓得唔好, 好醒訓, 同埋朝早好早就醒~

複式洋房

回覆 小小郭c奶 的帖子

多謝妳既分享呀
咁醫生有無叫妳幾時再照b超呀??
希望我地既bb都健健康康出世, 做個肥b啦

子爵府

BK Milk勳章

Yannis.Lei 發表於 14-7-30 13:52
回覆 小小郭c奶 的帖子

多謝妳既分享呀
我未睇醫生呀, BOOK左8月20號先睇~希望我地BB乖乖地, 健健康康咁成長

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都有小小尺尺痛... 瞓得唔舒服...
好似肚痛咁..
一日未照到閃閃都好擔心...

正常6-7週會照到閃閃...
我就會去私家/政府兩邊...

別墅

回覆 Yannis.Lei 的帖子

我係5W6D, 左右2邊都有小小尺尺痛, 半夜屙完夜尿訓唔返><
但我有流啡,流左成個星期,所以有D擔心,尋日去左婦科照B超,照到BB係子宫生長緊,
排除左宫外孕,果刻好鬼感動!!!2個星期後我再去照心跳..

希望你都一切順利,BB痴實你!

大宅

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我都係5w左右,4w自己驗到有之後即刻去睇婦科醫生,但當時未照到。下星期會再去照,希望到時會見到BB ^^

我都會時不時有下腹扯扯下既感覺,但不停同佢講「媽咪愛你,健康長大就可以喇」之後會好神奇地冇咁痛(又可能係自己凝住)

複式洋房

回覆 kmbb12 的帖子

有無一啲好既婦科診所介紹?><

別墅

我都係去尖沙咀翹康JA

複式洋房

約左8月11號係 (九龍尖沙咀柯士甸道既婦產科) 曾祥風醫生, $900 包產檢, dvd1隻
對自己同bb都有信心, b超一定可以見到呀b

複式洋房

謝各位準媽媽既小意見:)
自己都放心啲
祝大家既bb健健康康出世

複式洋房

引用:回覆+Yannis.Lei+的帖子我係5W6D,+左右2邊

原帖由 kmbb12 於 14-07-30 發表

我係5W6D, 左右2邊都有小小尺尺痛, 半夜屙完夜尿訓唔返><
我都係5weeks左右呀,我都有流啡丫,咁你有訓床休息嗎?

男爵府

HI 我4W, 我有流啡, 流量好少, 一日的量大約護墊的份量, 正唔正常, 已經2日, 但紅D及綠D都有加深, 要唔要看醫生?

係咪好多JM 都係咁?

別墅

回覆:vickychan129 的帖子

我訓床2日ja…之後唔理照返工,total流足1week…一抹就有,宜家停左流喇

複式洋房

回覆 kmbb12 的帖子

入醫院定自己留係屋企訓床呀?

別墅

我無入急症,自己係屋企訓床...因為我流得唔係多,又唔見肚痛,不過如果你想安心D,建議去搵婦科醫生,佢會幫你打安胎針同開安胎藥比你,我宜家無流,但都照打針照食藥.

別墅

我想問初期係幾耐去檢查一次?
我20/7 自己驗左有, 26/7 去睇醫生
醫生話超聲波照唔到, 要用陰道超聲波照先見到.
SIZE 是4W半, 同我報個日期唔岩
之後抽左2次血, CONFIRM 左無事. (但已嚇到半死,喊左我兩日)
今早晨V抹到少少鮮紅, 無流...
岩岩V完, 無再抹到鮮紅, 但好似有少少啡...
好彩BOOK左明天番去見醫生, 睇番個抽血報告,希望頂得到今日啦...

自從知道有左加埋第一次見醫生個CASE, 依家個人好緊張呀...

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:Kelly876 的帖子

我平時有睇開中醫,我問過雞精唔係個個受得,尤其係流緊啡果d, 佢旺血嫁一陣飲完啡變紅就大獲。

詩篇32:7
你是我藏身之處,你必保佑我脫離苦難,以得救的樂歌四面環繞我。

26/10/2014 5W4D 0.6cm 胎襄
16/09/2014 Bingo

08/06/2013 出世拉
28/11/2012 11W4D 4.99cm Oscar 1.98mm
23/11/2012 10W6D 3.95cm BB跳杻腰舞
10/

侯爵府

引用:約左8月11號係 (九龍尖沙咀柯士甸道既婦產

原帖由 Yannis.Lei 於 14-07-30 發表
約左8月11號係 (九龍尖沙咀柯士甸道既婦產科) 曾祥風醫生, $900 包產檢, dvd1隻
對自己同bb都有信心, b超一 ...
借個位問下,我朋友想照4d超聲波,嗰度有嗎?大約幾錢?謝謝0

首頁

尾頁

跳至