時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

一直不回應, 最遲回覆捐款事件, 仲連消帶打話應該立法,根本一早犯法啦, 仲話要去追查民建聯喎, 。政棍本色, 講言語偽術, 可能仲勁過特首

禁止發言

引用:一直不回應, 最遲回覆捐款事件, 仲連消帶打

大宅

回覆:李X人真係勁...

如果今鋪搞到佢辭職甚至坐監,我會開心到失眠!

Yibu  會開心死  發表於 14-8-20 17:13
ian723  我要放煙花   發表於 14-8-17 21:31
leng1999  yes!  發表於 14-8-10 20:36
luvkaka    發表於 14-8-4 12:15
公主病港狗  係最開心嘅一日!:exc   發表於 14-8-4 10:29
yyy8182  我都係咁話!  發表於 14-8-3 05:58
ungoobee  X2  發表於 14-8-2 19:03

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

佢咁厚面皮, 呢行又咁好搵, 佢邊有咁易死呀!!

水晶宮

回覆 六安 的帖子

老實講難D...希望多D人認清佢真面目...好討厭佢年年騎劫64, 人地係去悼念, 唔係幫佢反689仲搞咩全民退保, 外國都破產啦...仲行福利主義...

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

睇李先生回應, 講大話已經出神入化, 臉不紅, 耳不赤, 真係得得哋~

回顧李呃人跟捐款糾纏不清事件簿:

碼頭工人罷工, 勞資雙方輸晒, 大嬴家職工盟在這次事件獲取了800多萬捐款, 但捐款用途, 怎樣分配是完全披露出來~

8964民運捐款, 有人話大陸沒收晒, 但公安出証明只沒收了百多貳佰萬, 其餘仟多萬捐款去向不明? 有人改口話留低酒店唔記得拎........
出爾反爾說法, 你信嗎?

每年攪64燭光晚會, 我覺得毌忘歷史, 汲取教訓是必要的; 但每年的捐款, 是否用于民運人仕? 天安門母親?
我只知買左個單位做紀念館, 屬於投資囉!

香港人太善良了, 要包容大陸A, 又要包容D垃圾泛民議員

cky.cy  agree  發表於 14-8-1 22:06
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

水晶宮

回覆 WChan 的帖子

個個政棍既特色, 厚皮

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

六安 發表於 14-7-31 22:39
如果今鋪搞到佢辭職甚至坐監,我會開心到失眠!
李呃人嘔番150萬出嚟, 我諗佢呢幾晚都瞓唔著, 慘過踎監

WChan  佢一定有辦法攞返既  發表於 14-8-1 12:25
luckybaby2011  右袋左袋, 你明的  發表於 14-8-1 12:23
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

水晶宮

回覆 Charitymami 的帖子

係啦, 其他給人踢爆都有點心怯樣,..佢真係...可能係慣犯...唔講仲以為佢冇數過錢, 咁理直氣壯, 無恥之最...

子爵府

減齡達人勳章

黑金愈揭愈醜陋 政客死剩一把口

先問大家一個問題,做政客嘅首要條件係乜?冇錯嘞,就係面皮要夠厚,即使做咗虧心事被踢爆,都要死撐到底,絕對唔可以認衰o架。

嗱,工黨立法會議員李卓人咪就係當中嘅人辦囉。人老精,鬼老靈,呢位老牌政客短短兩年內收取淫賤黎一百五十萬元政治黑金,唔止冇向立法會申報,而且 一直將款項存放喺自己嘅私人戶口,三歲細路仔都知道當中有蠱惑喇。點知佢仲喺度死撐,聲稱有關捐款係代工黨收取,包括八個月前收取嘅五十萬元,曾計劃用來 成立環保社企,惟因社企至今未開戶,款項先至由佢保管;佢仲話咁做不涉個人利益,毋須申報喎。你話嘞,佢嘅面皮夠唔夠厚吖?

正所謂,信佢一成,雙目失明。李卓人講到自己咁光明正大,點解要以個人名義收取黑金?點解唔早啲將錢轉入工黨戶口?點解要等到醜聞被踢爆先至補鑊?唔通佢連利息都想食埋?

群眾眼睛係雪亮嘅,政客愈係死撐,愈顯得心中有鬼。正如有人話齋,淫賤黎唔係開善堂嘅,唔會無端端畀錢泛民政客,就算要做善事,都 捐畀窮人先喇。淫賤傳媒同政客狼狽為奸,一個畀錢,一個收錢,講得好聽係推動民主,其實根本係唔見得光嘅政治交易,如果唔係,使乜鬼鬼祟祟,當中都唔知有 冇涉及洗黑錢添吖。

不可不知,根據立法會嘅《議事規則》,任何議員如不遵從規則,冇登記個人利益、披露個人金錢利益等,最嚴重嘅可被暫停職務。李卓人仲死撐話收取淫賤黎巨額黑金不涉個人利益,毋須申報,簡直厚顏無恥,侮辱港人智慧!

講到無恥咯喎,有「民主阿婆」之稱嘅陳方安生亦不遑多讓o架。佢身為前政府高官,一邊領取長俸,接受納稅人供養,一邊收取淫賤黎嘅 巨額黑金,替壹淫媒乞廣告,明顯涉及延後利益,但佢唔淨止拒絕交代詳情,反而指相關報道係「白色恐怖」,畀人「抹黑」喎。其實,民主阿婆厚顏無恥,顛倒是 非,最恐怖嘅人係佢自己至真。呢嗱,尋日又有市民踩場抗議,要求民主阿婆公開交代事件,睇吓佢呢次仲走得去邊。

古人話,喪亂多妖孽,真係冇講錯。淫賤傳媒同泛民政客狼狽為奸,搞到烏煙瘴氣,七國咁亂,唔怪得香港冇運行喇。有人將呢班牛鬼蛇神 稱為「特務黨」,可謂一語中的,佢哋勾結外部勢力,唯恐天下不亂,真係有特殊任務o架。對付特務黨,必須用特殊手段,立法會又好,廉政公署又好,今次必須 揸正嚟做,徹查到底,千祈唔好又輕輕放過吖!

以上文章來自東方

水晶宮

回覆 busimami 的帖子

可惜好多人仲係睇唔到, 聽唔到, 仲以為人地幫緊佢...有民主係好, 但呢堆人...

禁止訪問

大宅

你長毛都要低聲下氣道歉,李X人還清袋住先,簡直厚顏無恥,人人得如誅之.

大宅

引用:你長毛都要低聲下氣道歉,李X人還清袋住先

原帖由 Nic 於 14-08-01 發表
你長毛都要低聲下氣道歉,李X人還清袋住先,簡直厚顏無恥,人人得如誅之.
人至賤則無敵

saikungyan  佢夠賤無佢偈  發表於 14-8-2 22:04
ungoobee    發表於 14-8-2 19:05
luckybaby2011  好句  發表於 14-8-1 18:28

大宅

個個都話冇個人利益所以唔使申報... 但重點係有冇個人利益唔係你自己做結論而係要官判...

如果D大狀咁都分唔清就以後都唔使搵佢地打官司... 除非佢地明知有問題都照講出來點人囉...!

水晶宮

回覆:corachanyy 的帖子

係囉,人up咩都錯,佢話咩就咩

男爵府

回覆:李X人真係勁...

超級政棍,人邊可以咁無恥?

大宅

當李梁兩人解釋完之後,個天就成晚打雷,天文台仲話會落雹,真係靈驗.

伯爵府

引用:Quote:六安+發表於+14-7-31+22:39+如果今鋪

原帖由 Charitymami 於 14-08-01 發表
李呃人嘔番150萬出嚟, 我諗佢呢幾晚都瞓唔著, 慘過踎監
後面有強大攻民大狀撐住

伯爵府

引用:睇李先生回應, 講大話已經出神入化, 臉不紅

原帖由 Charitymami 於 14-08-01 發表
睇李先生回應, 講大話已經出神入化, 臉不紅, 耳不赤, 真係得得哋~

回顧李呃人跟捐款糾纏不清事件簿:
千幾萬留低左喺酒店唔記得拎? 真係當我地傻架?! 點解冇人追究佢

首頁

尾頁

跳至