跳至

首頁

尾頁

洋房

我個肚好實, 仲係一日裏面有好多時間都好實,醫生話係宮縮, 但係太多唔係咁好.
你地有冇人好似我咁呀?
而家醫生叫我行少d, 但係工作關係,好難行少d, 唔知點算
BB健康,快高長大!!!!

複式洋房

我E+31WEEKS 5DAYS, 個肚肚都好實下, 不過我FEEL到係寶寶既腳仔, 因為係一忽忽咁硬, 有時仲有D突出黎LOR~
...☆小王子2008年02月19日☆出世了☆...

---->小女皇的生活點滴

別墅

我都係個肚成日好實, e生話其實唔係太大問題
但我個bb 偏細size, 唔係咁吸收, 所以e生都建議我唔好行咁耐

子爵府

我都係!!! 今個星期仲多0左tim, 一日大概7-8次, 都有問過醫生(政府), 醫生話正常, 因為子宮運動緊喎...

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

我都有宮縮,但係無留意一日幾多次wor,d人話行多d生個時會易d架wor~~~

別墅

me too, 還以為BB轉咗頭仔,背脊向外,所以硬咗添,原來係子宮咋。

大宅

我一日都有十野八野...

複式洋房

我宜家經常下腹感到好硬,有時有少少痛,醫生最近開左D藥俾多,叫我多休息,否則好易早產。

大宅

我都有時會硬硬地.....但ok la...因為知bb頂左出黎...好迫,所以咪硬囉~
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我都係個肚成日好實, 行得耐特別辛苦, 好驚會早產, 我現在先31週... 肋骨仲有d痛tim

子爵府

我有時都好覺個肚好實,佢仲用腳頂住好痛,不過有時會肚下面開始赤赤痛,我都驚係宮縮。你地有無呢種痛法?
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

原文章由 waiwai1234 於 07-12-22 10:51 發表
我有時都好覺個肚好實,佢仲用腳頂住好痛,不過有時會肚下面開始赤赤痛,我都驚係宮縮。你地有無呢種痛法?

我下面有時都會無啦啦閃一下咁痛,痛幾秒度又無事,你係咪都係咁架??

複式洋房

醒目開學勳章

原文章由 tiktiktmlkl 於 07-12-22 12:44 發表

我下面有時都會無啦啦閃一下咁痛,痛幾秒度又無事,你係咪都係咁架??

我都有呀!維持幾秒,然後隔一陣又有架,點算?怕唔怕架?

別墅

我都有, 醫生話只要無一直連續有規律地痛就ok, 痛時最好放鬆個人, 這只是子宮在練習, 一般為無痛, 但亦唔一定個個人都感覺唔到.

原文章由 meebardog 於 07-12-22 22:32 發表

我都有呀!維持幾秒,然後隔一陣又有架,點算?怕唔怕架?

複式洋房

其實肚硬是不是就等於宮縮? thx

男爵府

叻叻勳章 畀面勳章 睛靈勳章

我岩岩30週3,呢幾日有時落完樓梯 or 行街行得耐都會個肚(下腹)突然實左, 我都相信是宮縮, 我會停一下個人等一陣(1分鐘)度就變返正常。之前上醫院的運動班, 都講過個子宮會"練習"下收縮架喎....

不過我諗為免早產, 都是行少了... 到臨生時就生多d都無妨....

大宅

2018復活節勳章

我個肚都係成日好實丫~呢排密左好多添~

別墅

我都時常感到肚皮硬蹦蹦,尤其每當同一個動作keep住太久,如坐長途車,反之行街又唔多覺,因為近來都有出外張羅購買X'mas gift,雖然我不太清楚是否宮縮,總之過一會又會無事。
我一直以為BB對腳仔撐住我肚皮,其實也有這樣的可能性嗎?

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!muVS2nCRFRTzOqdWsoPrjg

別墅

我都係.....個肚無時無刻都硬起來,嘩,聽你地話早產,好驚,個B又成日好撐手撐腳(好似打Kick boxing咁),個肚變晒形,都唔知係佢郁定宿宮。

複式洋房

小B原本EDD係 3月5日, 但我已 book 了 2月22日開刀. 上星期佢已經轉了頭仔向下, 點知今個星期我下面赤赤痛到行唔到... 唔知係腳痛, 定壓住d神經線痛, 晚上轉身都痛, 真係好辛苦.

15/dec先見完私+, 一早定了 31/dec 見政府, 都唔知頂唔頂到...

您地有冇gum痛呀... 我好驚呀!

原文章由 waiwai1234 於 07-12-22 10:51 發表

首頁

尾頁

跳至