自由報料

跳至

首頁
34567...74

尾頁

大宅

請問大家知唔知商業電話線最平幾多錢?

THANKS!

子爵府

原文章由 nan_nan 於 08-1-16 13:02 發表

我都好驚 話曬個 number 用o左都超過 15 年. 不過 ...... 見大家都得, 我無理由咁蝕底仲俾咁貴 plan o架. 好!!! 等我就盡地一鋪, 得唔得都上o黎報告o下. ...

我初初都好似你咁諗,都驚佢地收到termination form會吾理就照cut左我個plan,但見咁多都話掂,成功申請又咁鬼底,所以,我月頭就拿拿聲填form寄番俾PCCW,終於,今個月星期一打左黎,我咩都未問,佢已經話我一直用左佢地個service咁多年,都冇轉過其他公司,佢只係問我原因,我就話太貴,而家四周圍都減價,而且,又吾係成日係屋企,我話咁貴用mobile好過,千其吾好話轉佢第二間,最好話吾用固網電話(個人意見),佢真係俾左平均$29.00呢個plan我,係呢樹真係要多謝之前介紹我地d BK ma ma.

Thank you so much.

真係限番好多.
[img align=left]http://victorian.fortunecity.com/cezanne/607/cartoon19.gif[/img]

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

唉.............你地就好啦,用咁平個月費:-( :-(

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我頭先啱啱打去取form,個女仔即時已經問點解取消,之後講o左
一d話最平ge plan (約82.00/月)比我聽,我話要最平$29.00
果個, 個女仔話$29.00果一個plan只會比較高用量客戶及尊尚會
ge寄戶先有,我係無呢種優惠喎, o甘我話無算啦叫佢照寄form比
我,請問各位媽咪係咪真係的?

大宅

回覆 #82 littlechuchu 的文章

littlechuchu
甘你等左幾耐先有人打比你呀?
我唔係寄返張form返去,我係門市填完即刻比返佢地

民房

timtimka, mama55
其實最好係親自去拎from,
即場填好俾返佢哋,
張from寫明親身交from,
兩個工作天就會有人搵返你
但如果寄俾佢, 就要十四日

禁止訪問

大宅

係呀,我係親自去拎from,即場填好俾返佢哋架.已經成個星期,都未有人搵我.點算好???

原文章由 killerleo 於 08-1-17 15:59 發表
timtimka, mama55
其實最好係親自去拎from,
即場填好俾返佢哋,
張from寫明親身交from,
兩個工作天就會有人搵返你
但如果寄俾佢, 就要十四日

大宅

i got the $29/plan successfully

我初初都驚佢地收到termination form會吾理就照cut左我line phone line
on 14/1/08, 我 took form fr PCCW counter and 即場填好俾返佢哋

today 18/1, i phoned them
the opening sentence is "i want to ask whether u received my terminiation form"

then he immediately asked me what is the problem
my ans is: pccw is very expensive as compared with others.

then he gave me th $29 plan

thx so much of the BK mum who introduced this plan:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

[ 本文章最後由 littletongtong 於 08-1-18 17:06 編輯 ]

大宅

醒目開學勳章

我星期二寄左封信去, 琴晚收到電話, 但佢地只肯比$88/月, free 6 個月,要簽18個月約,但無coupon, 即係= HK$44/月.

我話同佢簽約唔係問題, 但仲有無COUPON 送, 佢堅持話無, 仲話呢個plan 係最平, 我話其他fd 有coupon 送架喎, 佢堅持話無得送, 如是者,講左成5 mins都話無.

咁最後我話, 咁唔使講喇, 我諗下先啦, 你都無意思比個最平o既
plan 我! 跟住我收左佢線囉!

p.s. 我問清楚呢個$44/月, 可以係我寫個last date 之前call 佢地, 佢地都會比返我! 所以我先夠謄好 地cut 左佢線.

大宅

醒目開學勳章

littletongtong,

可唔可以pm 你個sales 個contact 比我, 同埋比埋你個姓我呀, 咁我可以搵佢問下, 同埋費時佢問我邊個fd 有$29/月時, 我答唔出呀!

thanks!

民房

原文章由 pizzahut 於 08-1-19 12:19 發表
我星期二寄左封信去, 琴晚收到電話, 但佢地只肯比$88/月, free 6 個月,要簽18個月約,但無coupon, 即係= HK$44/月.

我話同佢簽約唔係問題, 但仲有無COUPON 送, 佢堅持話無, 仲話呢個plan 係最平, 我話其他fd 有coupo ...

你$88 free6個月..18個月約都唔係$44個月...
之前個mama 只係簽12個月..

我都想要$44個月sale 電話...有既唔該都pm下我

大宅

dear pizzahut
pls check pm

原文章由 pizzahut 於 08-1-19 12:21 發表

可唔可以pm 你個sales 個contact 比我, 同埋比埋你個姓我呀, 咁我可以搵佢問下, 同埋費時佢問我邊個fd 有$29/月時, 我答唔出呀!

thanks!

子爵府

回覆 #60 peterking 的文章

Dear all,

I have just renewed my contract for one year with $29 per month.

Thanks

別墅

如果我加埋寬頻有無好介紹? 和記收我$167, (10M寬頻 + 家居電話).

大宅

littletongtong, Pizzahut, Killerleo, mum03,

我1月7日剛續咗約, 俾佢搵咗笨, 打去 話cut,
今日佢地話一直冇呢個plan..
只有 88元(簽18個月)+
free 2 個月 或 來電display+call waiting
重話我家陣cut要收手續費 (冇天理)..

可唔可以pm 你個sales 個contact 比我 ?
好心幫幫忙..唔該哂..

原文章由 pizzahut 於 08-1-19 12:21 發表

thanks!

[ 本文章最後由 ec_2002h 於 08-1-21 20:19 編輯 ]

大宅

$44/mon我都ok.
可以pm我嗎?

大宅

Hi all,

今日終於有人打電話俾我 (寄了form等了差不多兩個星期

好順攤咁俾咗個$29 offer,即係

110/MONTH, 簽一年
1) FREE 6個月 (第1-3, 7-9月free)
2) 另6個月每月回贈$22
2) 送CALL WAITING & 來電顯示
3) 送$180 WELLCOME COUPON

正衰 PCCW ,係要 send form 先有咁優惠 :evil: :evil:

大宅

續左約,就唔 cut 得,搵邊個都無用。

唯有用到就快約滿(個零月前),再打去叫佢比寄 cut form,先再攞平 plan 囉。

原文章由 ec_2002h 於 08-1-21 17:18 發表
littletongtong, Pizzahut, Killerleo, mum03,

我1月7日剛續咗約, 俾佢搵咗笨, 打去 話cut,
今日佢地話一直冇呢個plan..
只有 88元(簽18個月)+
free 2 個月 或 來電display+call waiting
重話我家陣cut要 ...

子爵府

原文章由 timtimka 於 08-1-17 09:49 發表
littlechuchu
甘你等左幾耐先有人打比你呀?
我唔係寄返張form返去,我係門市填完即刻比返佢地

吾好意思,而家先睇到你個message.

我寄左form大約一星期後就收到電話,仲好順灘咁俾$29.00 per month呢個plan.
[img align=left]http://victorian.fortunecity.com/cezanne/607/cartoon19.gif[/img]

首頁
34567...74

尾頁

跳至