夫婦情感

跳至

首頁
12345...14

尾頁

別墅

我地兩公婆於上年十月尾已經出現問題: 相處問題+老公有桃花問題.
當時0既我係咁0既: 發顛, 爆鬧, 爆喊, 訓得唔好, 無胃口食野一個星期激瘦十磅.
大半年前, 我終於正視自己0既問題, 所以, 我出盡全力去挽救, 我都出盡全力去氹佢.
終於, 佢對我坦白, 話我知到底發生咩事, 原來佢同一時間有兩個女人都鐘意佢, 其中一個女人仲要對佢展開猛烈0既攻勢, 我問佢, 0個兩個女人知唔知你已經結左婚, 佢話唔知, 佢無同佢地表示佢係一個有婦之夫0既身份.
算數, 我包容你, 我當咩事都無發生過, 希望我地重頭開始.

但係, 原來係呢大半年裏面, 佢一直都未有同0個兩個女人斷, 更加唔好話佢會向佢地表明已結婚0既身份.
四月份, 我問佢, 你同佢地係咪仲未斷. 佢答我: 做朋友有乜咁大不了? 你唔鐘意可以同我分開. 我喊... 佢都唔理我.
算數, 我再忍, 我再一次選擇隻眼開隻眼閉.

呢大半年, 我無同佢嘈過交, 都無鬧過佢, 我盡心盡力服侍佢, 做返一個老婆應該做0既野.

今年七月, 我生日前一個星期, 比我發現到佢同個女人去唱k, 無錯, 我老公同另一個人去做一樣呢十年黎都唔會同我去做0既事. 我問佢, 佢只係好冷淡咁回我一句: 最多以後都唔去0羅~

當下, 我好冷靜, 真係好冷靜, 心裏已盤算我應唔應該再同呢個男人繼續行落去....

終於, 正式過左我0既正日生日, 七月尾, 我準備好共同申請離婚0既申請書, 我自己簽好後, 我交比佢同佢講: 簽左佢, 簽左佢你同我都會自由.

佢好愕然, 什至係難以置信, 問我: 做咩無啦啦要離婚? 你真係要做到咁絕情?? 十年感情你捨得架拿???

我只係同佢講: 好, 我比個機會你, 你比你部電話我睇, 比埋你部平板電腦我睇 (因佢set左密碼, 唔比我掂). 佢唔肯.

我再同佢講: 我唔睇都得, 你要依家同個女人講話你已經結左婚. 佢死都唔制, 仲反過黎話我要佢做埋呢0的野好幼稚.

於是, 我同佢講: 你好多野都唔想比我知, 隱瞞我, 如果真係如你所講, 你當0個個女人只係普通朋友的話, 點解你唔大大方方承認你0既身份?? 問題到底係邊到??

佢唔出聲.

我話: 我同你已經行唔到落去喇, 我地離婚啦.

終於十年感情, 再見了~~~

男爵府

回覆:我推莊喇, 唔玩喇~

你地有小朋友嗎?

男爵府

你都俾左好多次機會佢,佢都唔珍惜! 俾著我都棄權。

加利~    發表於 14-8-20 02:04

複式洋房

回覆:壬子女 的帖子

可以走出呢個困局是好事,加油樓主

幼稚    發表於 15-7-13 16:30

男爵府

壬子女 發表於 14-8-8 13:08
我地兩公婆於上年十月尾已經出現問題: 相處問題+老公有桃花問題.
當時0既我係咁0既: 發顛, 爆鬧, 爆喊, 訓 ...

睇曬.....盡左力都唔得就放手啦
比著我都會走!
呢個男人等同於伊波拉病毒,要不得,留不得

幼稚    發表於 14-8-9 16:08

禁止訪問

公爵府

樓主,支持你,祝福你!

翡翠宮

做得好

禁止訪問

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:我地兩公婆於上年十月尾已經出現問題: 相處

原帖由 壬子女 於 14-08-08 發表
當時0既我係咁0既: 發顛, 爆鬧, 爆喊, 訓 ...
你都無謂俾佢呃,睇來做咩,死心一了百了

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

大宅

支持你~已經做得好好了~

禁止訪問

別墅

放手將會得到更多
祝福你 希望你的未來日子會更快樂

別墅

小魔童 發表於 14-8-8 13:11
你地有小朋友嗎?
係無0既~

禁止訪問

大宅

引用:放手將會得到更多祝福你 希望你的未來日子

原帖由 kl1989 於 14-08-08 發表
放手將會得到更多
祝福你 希望你的未來日子會更快樂
完全同意!

大宅

引用:Quote:小魔童 發表於 14-8-8 13:11 你地有

原帖由 壬子女 於 14-08-08 發表
係無0既~
唔即走對唔住自己!

子爵府

攪1個唔夠仲要2個, 你可以忍佢10個月, 完全當無事, 你既忍耐力+包容力+eq都好高, 係這段日子你一定好難受, 到今日你終於打開雲霧見青天, 祝你生活愉快, 忘記一切

男爵府

育兒性格勳章

Good to give up the bad guy. Support U!

別墅

豬兜有情人 發表於 14-8-8 14:18
攪1個唔夠仲要2個, 你可以忍佢10個月, 完全當無事, 你既忍耐力+包容力+eq都好高, 係這段日子你一定好難受, ...
佢話, 總共有兩個女0既, 兩個都係廿岁0既鐘意佢.
有一晚, 我係屋企煮飯煲湯, 佢突然話有事要出一出去, 我問佢咩事, 佢話要出街買野, 但我直覺話我知唔係咁簡單, 不過最後我都無阻止佢, 因為, 佢決定左要做0既事, 任何人什至我呢個所謂老婆都唔能夠阻止佢.

結果, 0個晚佢足足出左去三個鐘先返, 原因係, 因為其中一個女人打比佢向佢喊住咁表白.

首頁
12345...14

尾頁

跳至