跳至

首頁
12345...44

尾頁

子爵府

可兒咩都要自己做(除衫褲鞋襪...去廁所,著片(訓覺要著),食完飯拎紙巾抺面,總知咩都要自己來先,就算明知佢做唔到都要比佢做.唔係佢會發脾氣law,
有時佢幫手湊亞妹,見妹喊又拎奶咀氹佢,又幫我拎尿片同亞妹換,見亞妹食奶漏出來又拎紙巾比我!!
^0^

男爵府

原文章由 567 於 08-1-8 21:20 發表
可兒咩都要自己做(除衫褲鞋襪...去廁所,著片(訓覺要著),食完飯拎紙巾抺面,總知咩都要自己來先,就算明知佢做唔到都要比佢做.唔係佢會發脾氣law,
有時佢幫手湊亞妹,見妹喊又拎奶咀氹佢,又幫我拎尿片同亞妹換,見亞妹食 ...

可兒好叻女呀~~~嘻~~
仲幫手湊妹妹真係乖喇~~抵錫~~

男爵府

meeki
thomas出左新既扭蛋~~~好好玩....仲好得意,好靚~~
按一按,轉一轉...個盒仔上既鈕...車仔就會彈出黎喇~~

大宅

謙媽

thomas好得意呀,皓皓都好like扭蛋架,呢款邊到有得扭呀 等我得閒帶皓皓去扭先.

原文章由 cyrus媽媽 於 08-1-9 09:45 發表
meeki
thomas出左新既扭蛋~~~好好玩....仲好得意,好靚~~
http://hk.image.auctions.yahoo.com/users/0/6/5/5/lokhei125-img600x437-11991605208_1-5.jpg ...

子爵府

我個仔都好鍾意車車, 等我都扭個比我個仔玩下先

大宅

Hi 謙媽:

無呀,我老公怕個仔食太多chemical,因為佢刷牙會啜個牙刷d水,所以都未同佢用牙膏刷

原文章由 cyrus媽媽 於 08-1-8 18:10 發表
臻媽
平時同臻臻刷牙仔有冇用牙膏架..??
謙謙用緊chicco果隻牙膏~~

大宅

可兒真係好乖呀,咁細個就識照顧妹妹,真係可愛又抵o易

原文章由 567 於 08-1-8 21:20 發表
有時佢幫手湊亞妹,見妹喊又拎奶咀氹佢,又幫我拎尿片同亞妹換,見亞妹食 ...

別墅

謙媽:
個鈕蛋好得意喎, 邊度有得鈕呀? 等我帶Nathan去鈕隻先!

原文章由 cyrus媽媽 於 08-1-9 09:45 發表
meeki
http://hk.image.auctions.yahoo.com/users/0/6/5/5/lokhei125-img600x437-11991605208_1-5.jpg ...
高宏bb在2005年12月30日出世

別墅

謙媽,
謙謙咁勁, 你講嗰d嘢Nathan一樣都唔識:-(

原文章由 cyrus媽媽 於 08-1-8 12:52 發表

嗨嗨~~你好~~
我仔仔0507架~~~你呢..??
識自己除鞋仔,襪仔,著外套,用筷子食飯(豆豉咁細粒,魚旦都夾到)啦~~~等等....
高宏bb在2005年12月30日出世

子爵府

各位靚媽, 早晨啦

男爵府

原文章由 meeki 於 08-1-9 09:49 發表
謙媽

thomas好得意呀,皓皓都好like扭蛋架,呢款邊到有得扭呀 等我得閒帶皓皓去扭先.

我係屯門反斗城出面見到架....十蚊一個~~~
我用左70蚊扭晒5個...真係好彩喇~~

男爵府

原文章由 Edvychan 於 08-1-9 15:03 發表
Hi 謙媽:

無呀,我老公怕個仔食太多chemical,因為佢刷牙會啜個牙刷d水,所以都未同佢用牙膏刷

之前謙謙飲埋D水...又啜牙刷D水架....所以我都係比清水(飲得果D)佢用~
自謙謙識吐返D水出黎....同埋唔啜牙刷,,,,我就買左牙膏比佢...每次都係用小小囉....因牙膏有水果味...我怕佢當糖食~~嘻嘻

男爵府

ANNIE
我係屯門反斗城門口見到有得扭呀~~~我諗千色果間扭蛋舖都應該有~~~
你比心機D教下NATHAN仔~~~NATHAN仔好快識架喇~~慢慢黎啦~

男爵府

原文章由 chinghomama 於 08-1-10 09:39 發表
各位靚媽, 早晨啦

chinghomama
你好呀~~

子爵府

原文章由 cyrus媽媽 於 08-1-10 15:14 發表

我係屯門反斗城出面見到架....十蚊一個~~~
我用左70蚊扭晒5個...真係好彩喇~~

等我星期六又帶我個仔去扭旦先得

男爵府

原文章由 chinghomama 於 08-1-10 15:22 發表

等我星期六又帶我個仔去扭旦先得

好丫...不過一去到反斗城又要買玩具啦~~
我次次去到都要買樣野先走....唔係我仔要買...係我自動獻身~~
依排買反斗車王D車仔....佢不斷出新款..又鬼死咁靚...我自己都忍唔住要買~~

公爵府

畀面勳章

d扭旦幾靚喎, 比隻佬見到實話要扭:tongue: , 我到e家都未帶個仔去行轉屯門反斗城

男爵府

原文章由 noodles9112002 於 08-1-10 16:00 發表
d扭旦幾靚喎, 比隻佬見到實話要扭:tongue: , 我到e家都未帶個仔去行轉屯門反斗城

哈哈~~~見到一定要扭下~~因為真係好靚~~
謙爸又係~~~見到THOMAS扭蛋就會係咁扭~~因謙謙LIKE~
得閒帶雄仔去行下~~~雖然細左D..但係小朋友見到咁多玩具已經好開心喇~~

複式洋房

英藝幼稚園校服-女生

請問有冇人揾英藝幼稚園女生校服(二手)?4碼,夏季、冬季校服(包括學校頸巾、校泠、校褸,完整一套)、運動衫及書包,八九成新。因搬屋,我女女只穿了半個學期,現在退學,想睇下有冇人唔介意買二手,如有興趣,請PM我。
CatCat

子爵府

原文章由 cyrus媽媽 於 08-1-10 15:29 發表

好丫...不過一去到反斗城又要買玩具啦~~
我次次去到都要買樣野先走....唔係我仔要買...係我自動獻身~~
依排買反斗車王D車仔....佢不斷出新款..又鬼死咁靚...我自己都忍唔住要買~~ ...

你咁樣唔係幾好喎, 你仔仔唔扭你, 你反而自動獻身
咁樣好易會令小朋友覺得好容得到玩具, 會變成唔珍惜架~~ (sorry, 唔好怪我講得太直接, 如有得罪, 請唔好介意)
我都帶個我個仔去過玩具反斗城, 但我個仔好少要求我買玩具架, 因為我亞媽成日買比我個仔, 所以係呢方面我要做得緊少少, 同埋要教佢愛惜玩具囉, so far我個仔都做得好好, 唔會貪新忘舊架...

首頁
12345...44

尾頁

跳至