跳至

首頁
23456...44

尾頁

大宅

謙媽

你真係好彩,等我都帶皓皓扭番套先

原文章由 cyrus媽媽 於 08-1-10 15:14 發表

我係屯門反斗城出面見到架....十蚊一個~~~
我用左70蚊扭晒5個...真係好彩喇~~

大宅

皓皓用牙膏刷牙都刷得幾開心,我用兒童高露潔個味道都幾好.你地用咩牌子架

原文章由 cyrus媽媽 於 08-1-10 15:17 發表

之前謙謙飲埋D水...又啜牙刷D水架....所以我都係比清水(飲得果D)佢用~
自謙謙識吐返D水出黎....同埋唔啜牙刷,,,,我就買左牙膏比佢...每次都係用小小囉....因牙膏有水果味...我怕佢當糖食~~嘻嘻 ...

子爵府

大家都好靜呀, 点解無人上嚟講下野既

男爵府

原文章由 chinghomama 於 08-1-11 09:59 發表

你咁樣唔係幾好喎, 你仔仔唔扭你, 你反而自動獻身
咁樣好易會令小朋友覺得好容得到玩具, 會變成唔珍惜架~~ (sorry, 唔好怪我講得太直接, 如有得罪, 請唔好介意)
我都帶個我個仔去過玩具反斗城, 但我個仔好少要 ...

um... 我成日都比人話我買太多玩具比謙謙~~不過我買果d都係我好like架....通常我買左比佢玩一陣我就會收埋~~唔比佢玩住架~~到依家都有幾多玩具比我收埋左~~~有時我買玩具比謙謙都唔知係謙謙like定係我like~~哈哈

男爵府

原文章由 meeki 於 08-1-11 12:17 發表
皓皓用牙膏刷牙都刷得幾開心,我用兒童高露潔個味道都幾好.你地用咩牌子架

謙謙用chicco 果隻apple味~~

子爵府

早晨~~

男爵府

各位~~~
我派左屋喇....18號去睇樓喇~~
派左天水圍天恆~~~嘻嘻~~
到時睇完再話比大家知~~

大宅

謙媽

我噚日去左屯門反斗城,係門口見到d扭蛋機,咪諗住去扭你講果款火車頭,但係見唔到呀:-( :-( ,我連對面間玩具舖都睇埋都唔見,你仲知唔知邊到有呀

子爵府

原文章由 meeki 於 08-1-14 10:04 發表
謙媽

我噚日去左屯門反斗城,係門口見到d扭蛋機,咪諗住去扭你講果款火車頭,但係見唔到呀:-( :-( ,我連對面間玩具舖都睇埋都唔見,你仲知唔知邊到有呀 ...

我知邊度有呀, 我星期六都同我個仔扭左呀....
因為我都係玩具反斗城同对面間鋪都見唔到有~~~
我係喺果間好似叫fancy food既鋪頭門口扭架...
吉之島咪有個m記鋪位專賣雪糕既, 你由果邊轉入i:dc, 第一間鋪就係啦, 果間鋪專賣日本零食, 餅干等....好易搵架咋, 再搵唔到pm我, 我留低我個手提比你, 你打比我啦....

子爵府

原文章由 cyrus媽媽 於 08-1-12 22:45 發表
各位~~~
我派左屋喇....18號去睇樓喇~~
派左天水圍天恆~~~嘻嘻~~
到時睇完再話比大家知~~

咁好, 希望你揀到樓啦, 我住天富架....

男爵府

原文章由 meeki 於 08-1-14 10:04 發表
謙媽

我噚日去左屯門反斗城,係門口見到d扭蛋機,咪諗住去扭你講果款火車頭,但係見唔到呀:-( :-( ,我連對面間玩具舖都睇埋都唔見,你仲知唔知邊到有呀 ...

o....咁快比人扭晒~~
um...你去千色上面有間專係扭蛋既舖~~~去睇睇~~

男爵府

原文章由 chinghomama 於 08-1-14 10:28 發表

咁好, 希望你揀到樓啦, 我住天富架....

嘻嘻~~係呀~~
天恆同天富都好似好近架~~

男爵府

各位
今日好凍呀.....大家都著多件衫呀~~~唔好冷親呀~~

子爵府

係呀,...今日又凍左呀~~~
昨日去左搭360呀都好凍好大風呀,可兒無鬼用,話驚wor.....全程只係坐係度唔敢郁~~haha~~但佢好叻呀,一口氣行百幾級樓梯上大佛呀,不過我仲勁,咩住亞妹,拖住可兒咁上去(因老公要拎架bb車上呀)
^0^

子爵府

原文章由 cyrus媽媽 於 08-1-14 13:34 發表

嘻嘻~~係呀~~
天恆同天富都好似好近架~~

係呀, 中間隔左個天逸邨同天澤邨囉, 但都要搭幾個站輕鉄先到架.....

男爵府

原文章由 567 於 08-1-14 14:14 發表
係呀,...今日又凍左呀~~~
昨日去左搭360呀都好凍好大風呀,可兒無鬼用,話驚wor.....全程只係坐係度唔敢郁~~haha~~但佢好叻呀,一口氣行百幾級樓梯上大佛呀,不過我仲勁,咩住亞妹,拖住可兒咁上去(因老公要拎架bb車上呀) ...

又真係幾勁呀~~咁咪好累~~~哈哈
360比我既感覺好危險呀...唔敢去住~~

男爵府

原文章由 chinghomama 於 08-1-14 14:17 發表

係呀, 中間隔左個天逸邨同天澤邨囉, 但都要搭幾個站輕鉄先到架.....

依家我住天盛...搭過去天恆都要成5個輕鐵站啦~~

子爵府

原文章由 cyrus媽媽 於 08-1-14 14:52 發表

依家我住天盛...搭過去天恆都要成5個輕鐵站啦~~

嘩, 你咁好, 天盛唔係居屋咩, 点解你可以申請到公屋既, 我而家都住緊居屋, 如果我想申請公屋, 係咪一定要賣左層樓先可以申請呀, 咁咪要等好多年囉...

男爵府

原文章由 chinghomama 於 08-1-14 15:15 發表

嘩, 你咁好, 天盛唔係居屋咩, 点解你可以申請到公屋既, 我而家都住緊居屋, 如果我想申請公屋, 係咪一定要賣左層樓先可以申請呀, 咁咪要等好多年囉... ...

YES呀...天盛係居屋...我依家同我媽一齊住架~~冇我名,所以我可以申請囉~~
YES呀...如果你想申請...要SELL左層樓..OR唔係你名...先可以~~同埋申請都要睇入息架..有限額的~

子爵府

原文章由 cyrus媽媽 於 08-1-14 15:20 發表

YES呀...天盛係居屋...我依家同我媽一齊住架~~冇我名,所以我可以申請囉~~
YES呀...如果你想申請...要SELL左層樓..OR唔係你名...先可以~~同埋申請都要睇入息架..有限額的~ ...

唉, 你就好啦, 有層樓係身, 講就好聽, 但供樓就真係供到氣都咳.....
我層樓得我老公名咋, 我未結婚時都係同亞媽住, 但一結婚, 就喺公屋果邊刪除戶藉啦, 所以而家我公屋又無名, 居屋又無我名, 都唔知可以用咩名義申請啦....

[ 本文章最後由 chinghomama 於 08-1-15 14:10 編輯 ]

首頁
23456...44

尾頁

跳至