跳至

首頁
34567...44

尾頁

大宅

cyrus媽媽,
我想問你申請公屋排咗幾耐呢?我個case同你一樣.間居屋無我名的.
心言要轉校啦.唔可以同cyrus做同學仔.:-(

大宅

cyrus媽:

恭喜哂,有新屋住,咁謙婆仲會唔會幫你揍謙謙呀??

男爵府

原文章由 Michelleface 於 08-1-15 13:57 發表
cyrus媽媽,
我想問你申請公屋排咗幾耐呢?我個case同你一樣.間居屋無我名的.
心言要轉校啦.唔可以同cyrus做同學仔.:-(

我05年3月申請的~~今次係第3次派屋喇~~
點解同心言轉校呀???轉邊度呀??

男爵府

原文章由 Edvychan 於 08-1-16 15:04 發表
cyrus媽:

恭喜哂,有新屋住,咁謙婆仲會唔會幫你揍謙謙呀??

thx~
會呀~~到時我返工就同謙謙去婆婆屋企~~收工就湊返佢~

大宅

原文章由 cyrus媽媽 於 08-1-18 21:51 發表

我05年3月申請的~~今次係第3次派屋喇~~
點解同心言轉校呀???轉邊度呀??

因為我有第2胎,所有心言要讀全日班.公公好難照顧2個.我都唔想轉校,呢間都好好.
我剛剛申請,咁咪有排等...有無咩要注意.

大宅

Hi Michelleface,

恭喜哂,你又有第2個la,心言就嚟有人陪佢玩,咪好開心law

原文章由 Michelleface 於 08-1-19 14:22 發表

因為我有第2胎,所有心言要讀全日班.公公好難照顧2個.我都唔想轉校,呢間都好好.

男爵府

原文章由 Michelleface 於 08-1-19 14:22 發表

恭喜晒~~~
咁你同心言轉邊間呀??
um...你收到藍咭未呀???都要預返審查完等多半年到先會派~同埋你遲d 加埋細b個名會快d~~

子爵府

恭喜晒喎, 預產期幾時呀...

大宅

我地d雞仔雞女,好快就有細佬妹陪佢地玩,仲有無媽咪打算今年添番個呀???

我自己仲未拿定主意,其實一個我都無所謂,但我老公想要多個,話囝囝會無咁悶,但係要我自己揍兩個,真係諗都唔敢諗,我諗我其實無mud耐性la,而家已經係我o既極限嚟,所以都唔知點算

原文章由 chinghomama 於 08-1-19 19:14 發表

恭喜晒喎, 預產期幾時呀...

男爵府

原文章由 Edvychan 於 08-1-20 14:39 發表
我地d雞仔雞女,好快就有細佬妹陪佢地玩,仲有無媽咪打算今年添番個呀???

我自己仲未拿定主意,其實一個我都無所謂,但我老公想要多個,話囝囝會無咁悶,但係要我自己揍兩個,真係諗都唔敢諗,我諗我其實無mud耐性la,而 ...

生多個啦~~~哈哈
大家一齊有個雞BB....一齊生多個MOUSE BB啦~~哈哈

別墅

cyrus mami,
好提議喎!
高宏bb在2005年12月30日出世

大宅

我都係想心言有伴,所以生多個.我老公支持曾生話生3個.我當然say no!2個ok啦,生bb好辛苦呀.心言都知我肚有bb,我有時問佢bb呢,媽媽肚. 我預產期8月26日,會去TM生.
謙媽,
我等間校長覆有無全日班.

大宅

cyrus媽 & nathan,

o華,你倆個似乎都有plan law o咼?? 咁咪又多幾隻老鼠b

原文章由 cyrus媽媽 於 08-1-20 19:05 發表

生多個啦~~~哈哈
大家一齊有個雞BB....一齊生多個MOUSE BB啦~~哈哈

子爵府

e~~~點解唔見哂d人ge??
好凍呢...可兒都病病地呀.....

可兒學校同一班有小朋友中左水豆呀,雖然可兒打左針,但亞妹未到一歲未打得住呀...希望佢無野到la!!!唔係都唔知點隔離二姐妹呀!!
^0^

子爵府

原文章由 567 於 08-1-26 09:33 發表
e~~~點解唔見哂d人ge??
好凍呢...可兒都病病地呀.....

可兒學校同一班有小朋友中左水豆呀,雖然可兒打左針,但亞妹未到一歲未打得住呀...希望佢無野到la!!!唔係都唔知點隔離二姐妹呀!! ...

咁大鑊, 我個仔都未打針呀, 知唔知打左水豆針, 會有咩反應架, 會唔會發燒呢...
因為我個仔返學咁耐病咁耐 , 根本都打唔到針, 唉, 好煩 ...

男爵府

原文章由 chinghomama 於 08-1-26 09:53 發表

咁大鑊, 我個仔都未打針呀, 知唔知打左水豆針, 會有咩反應架, 會唔會發燒呢...
因為我個仔返學咁耐病咁耐 , 根本都打唔到針, 唉, 好煩 ...

早晨呀!大家好!我女女9月返生命上午班. chinghomama,我女女打水痘針時啱啱13個月.冇反應. 仔仔想當年打時,出咗4粒水痘.但佢都冇感覺.幾日好返. 我覺得肺炎針,水痘針要打咯.以防萬一嘛.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原文章由 Edvychan 於 08-1-21 15:04 發表
cyrus媽 & nathan,

o華,你倆個似乎都有plan law o咼?? 咁咪又多幾隻老鼠b

諗過下啦~~
大家一齊努力啦~~哈哈

男爵府

甜芋
好耐冇見喇~~~

可兒媽
依家好多人出水痘呀....黎緊幾個月都係高風期呀...
小心小心~~~

男爵府

原文章由 chinghomama 於 08-1-26 09:53 發表

打水痘針...有可能會發燒架....通常醫生都會比定退燒藥架~~
不過謙謙打果時都冇發燒~~
其實你可以問你仔返睇開果個醫生問下可唔可以打....因為其實冇發燒既話....醫生都會同佢打架~~~好似有D小朋友有NOSE敏感成日都要食藥既...依D CASE都可以打得針~~

男爵府

原文章由 甜芋 於 08-1-26 10:52 發表

早晨呀!大家好!我女女9月返生命上午班. chinghomama,我女女打水痘針時啱啱13個月.冇反應. 仔仔想當年打時,出咗4粒水痘.但佢都冇感覺.幾日好返. 我覺得肺炎針,水痘針要打咯.以防萬一嘛. ...

同意同意~~~
我都同謙謙打左水痘同肺炎鏈球菌~~~

首頁
34567...44

尾頁

跳至