興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

可比d意見嗎? 我而家好煩惱, 有無必要為"L"而買"L", 有L係咪真係會靚好多?

[ 本文章最後由 bobosweet 於 08-1-8 18:47 編輯 ]

伯爵府

主要係 24mm 1.4L 個散景比 28mm f1.8 的好得多

如果有米 (e.g. 中六合彩) ... 我都想入 24 1.4L

三倍價呀 !!

珍珠宮

原文章由 kc1016 於 08-1-9 02:09 發表
主要係 24mm 1.4L 個散景比 28mm f1.8 的好得多

如果有米 (e.g. 中六合彩) ... 我都想入 24 1.4L

三倍價呀 !!

咁又唔水等中六合彩嘅, 分期付款囉! 我都打算分期!
Thank you!

洋房

24mm1.4我都恨左好耐,好想買,奈何9千幾實在難過自己果關

別墅

好媽媽勳章

如果真係要入呢D靚鏡的話, 我健議你先買左靚機先可以發揮佢地最好的一面.

珍珠宮

原文章由 kautse 於 08-1-10 08:40 發表
如果真係要入呢D靚鏡的話, 我健議你先買左靚機先可以發揮佢地最好的一面.

我並非想專登買靚鏡架, 係想買支24mm我就唔洗同個仔距離咁遠都影到佢, 因50mm x 1.6我要企到好遠先得, 大光圈係因為唔想用閃光燈破壞環境氣氛! 你言下之意, 咁我應該upgrade邊一部機呢? or 我係咪應該買平d果支28mm f1.8呢?

買支28.8 可能會令自己個心舒服好多, 因為1支=3支價錢

[ 本文章最後由 bobosweet 於 08-1-10 10:26 編輯 ]

大宅

hello

原文章由 BadDad 於 08-1-10 05:53 發表
24mm1.4我都恨左好耐,好想買,奈何9千幾實在難過自己果關

Hello baddad,

I like ur picture (the one with a little girl when u posted out ur message) v. much, do u mind to tell me what lens and body u use when taking the picture?

洋房

回覆 #7 mmmmm 的文章

pm左你了~!:loveliness:

[ 本文章最後由 BadDad 於 08-1-17 06:39 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至