想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日8wk去做檢查, 醫生話胎囊size好細, 長得慢, 照唔到有胚胎, 佢認為長到胚胎的機會唔大, 要我自然把胎囊流出, 呢一刻我d眼淚已經忍唔住係咁流。

我已經做咗3次iui +今次ivf, 每一次失敗都寄望下一次能夠成功, 比自己正能量, 但最後令我跌落谷底。我已經高齡, 能夠有bb嘅機會率越來越少, 要有一個bb真係咁難!?

醫生同埋老公都安慰我, 話我地仲有4個雪胎, 等休息吓先再嘗試放雪胎。呢段日子所付出嘅時間、身體上不適、不停咁打針及金錢(我係私家做, ivf已經用咗好多錢), 我唔知仲可唔可有能量再繼續?

而家等緊自然流心情好不安, 好驚會好辛苦好痛。

大宅

引用:今日8wk去做檢查, 醫生話胎囊size好細, 長

原帖由 Snoopyva 於 14-08-27 發表
今日8wk去做檢查, 醫生話胎囊size好細, 長得慢, 照唔到有胚胎, 佢認為長到胚胎的機會唔大, 要我自然把胎囊 ...

絕對明白你感受,,,人生就是這樣, 沒法預測得到~~希望你會盡快康復

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

明白,不要不開心,上天賜的禮物,你一定會收到的,睇下中醫,調理好身子最重要。支持你,我都等左5年,之後意想不到又生多個。

洋房

回覆:Snoopyva 的帖子

加油~我上個星期排出~但唔雪胎可用~11月再試第二次IVF

大宅

回覆 health_123 的帖子

你都加油,祝你成功!

大宅

回覆 klnbbq 的帖子

希望啦! THANKS!

大宅

引用:今日8wk去做檢查,+醫生話胎囊size好細,+長

原帖由 Snoopyva 於 14-08-27 發表
今日8wk去做檢查, 醫生話胎囊size好細, 長得慢, 照唔到有胚胎, 佢認為長到胚胎的機會唔大, 要我自然把胎囊 ...
我同你一樣,高齡,6次iui 及2次ivf,沒有雪胎了,只有今次懷孕,不過同樣8week 沒有心跳及胎細,我都等緊自然流,不過想快d,可能今日找其他醫生塞藥,你醫生有沒有話幾時可以再做ivf?

大宅

回覆 sufei123 的帖子

醫生話休息一個月就可以再做IVF,不過或者我會再調理下身體先。

大宅

引用:回覆+sufei123+的帖子醫生話休息一個月就可

原帖由 Snoopyva 於 14-09-06 發表

醫生話休息一個月就可以再做IVF,不過或者我會再調理下身體先。 ...
你點啊?自然排了未?我星期六去了廣華做藥流,因為這裡醫生不建議等自然排,而且家人話等的時候跟傷心,快d 處理對自己身心都好,我打算12月重新抽卵,不過這幾個月真的要好好調理

複式洋房

我剛看完医生!點知医生說bb情況吾樂觀!大得好少!我現在5w雖然心有不甘但亦明白勉強冇用!医生話佢會自動流失!現在俾多一星期bb時下有冇大返!不過真係好失望亦有少少驚咗

複式洋房

請問約幾日會自動排出來!

大宅

我仲未排呀, 星期三會見醫生, 我諗點都要攪掂佢唔可以再拖, 你用藥流辛唔辛苦? 需唔需要請假休息?
我有4粒雪胎, 或者調理下先再試過。你都要好好休息調理下, 祝你成功!

大宅

引用:回覆+sufei123+的帖子我仲未排呀,+星期三會

原帖由 Snoopyva 於 14-09-08 發表

我仲未排呀, 星期三會見醫生, 我諗點都要攪掂佢唔可以再拖, 你用藥流辛唔辛苦 ...
藥流肚子疼,會不適,用藥十幾小時後排出,基本上排青,但一星期後會返醫院再照,你是那個醫生ivf?我養和鄧藹姍,不過下次會找陳志慧

大宅

我係睇仁安董醫生。

複式洋房

我係台灣做ivf

大宅

Snoopyva 發表於 14-8-27 17:16
你同我情況差不多,三次IUI同今次IVF都失敗,依家W6D1都未見胎囊,唔見紅唔見啡,都唔知幾時先識排出,又係仲有4個雪胎

大宅

回覆 starlight123 的帖子

你有無睇醫生, 佢點講? 如果再無胎囊就要盡快藥流或手術。要休養一段時間等待下一次再嘗試。

禁止訪問

回覆:胎囊不長無胚胎, 要自然流了.....

大宅

回覆 Snoopyva 的帖子

因為見唔到胎囊?都唔知係宫內定宫外孕?兩者做法唔同,唉...好苦惱

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

Snoopyva 發表於 14-8-27 17:16
明白你,因找也是...

首頁

尾頁

跳至