懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

依家有左24w3d, 預產期12/5 係佛誕日, 會係東區生, 頭三個月曾經見紅2次,又嘔又胃脹又反胃, 都幾辛苦, 到第四個月起病足一個月嚴重咳嗽,鼻水倒流,重感冒, 最後食中藥3星期才好.
但接著c6又病左2星期, 現剛剛好番d, 好似昨日我開始又d喉痛:-|

初時驚病影響到bb, 19w開始feel到bb郁,都安心d, 依家郁得好密, 特別餐後,運動及晚上瞓覺前. c6鍾意係瞓前同佢傾計,所以bb反影特別強:lol:

你哋有冇報醫院舉辦產前講座及產前運動, 我就報左, 上到第二堂, 都幾useful,最重要比c6了解下產前產後問題.

複式洋房

回覆 #1 bjtower2 的文章

咁啱既, 我都係嗰日喎.:lol

別墅

呢度已經傾左好耐, 請看看 :

http://forum.baby-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=309

大宅

原文章由 cwmicmic 於 08-1-23 13:34 發表
咁啱既, 我都係嗰日喎.:lol

你係邊度生 ?

大宅

cwmicmic & jtower2,

真係咁Q. 我同你地預產期一樣都係12/5.
不過, 我擇左日子係 3/5 早上係仁安開刀生.
我今胎係個女, 上一胎係仔.
我下個月5號去照4D. 你地有冇BOOK 啊 !

.
原文章由 bjtower2 於 08-1-23 11:32 發表
依家有左24w3d, 預產期12/5 係佛誕日, 會係東區生, 頭三個月曾經見紅2次,又嘔又胃脹又反胃, 都幾辛苦, 到第四個月起病足一個月嚴重咳嗽,鼻水倒流,重感冒, 最後食中藥3星期才好.
但接著c6又病左2星期, 現剛剛好番d, ...

複式洋房

原文章由 Ellen0225 於 08-1-23 14:05 發表
呢度已經傾左好耐, 請看看 :

http://forum.baby-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=309

上咗bk咁耐都唔知有呢個, 淨係數緊點解淨係冇5月

我喺廣華呀.

由第十二周開始, 每次產檢醫生都會幫我照幾張4D, 我都諗緊使唔使特登同佢講明係照4D?

大宅

原文章由 cwmicmic 於 08-1-23 06:05 PM 發表

上咗bk咁耐都唔知有呢個, 淨係數緊點解淨係冇5月

我喺廣華呀.

由第十二周開始, 每次產檢醫生都會幫我照幾張4D, 我都諗緊使唔使特登同佢講明係照4D? ...

HI! cwmicmic
我係4 月份媽咪,預產期4月28日呀!
如果遲的話可能會5 月添!!
我係廣華生,同埋做產檢
你係唔係兩面做產檢架!(廣華/C+)

複式洋房

原文章由 e_ekitty 於 08-1-23 18:10 發表

HI! cwmicmic
我係4 月份媽咪,預產期4月28日呀!
如果遲的話可能會5 月添!!
我係廣華生,同埋做產檢
你係唔係兩面做產檢架!(廣華/C+)

yes, 兩邊都睇, 話哂第一個嘛, 廣華又冇相比返你. 有時得閒攞返出嚟睇都會 .

複式洋房

咁Q既, 我既預產期都係12/5喎, 已經book左養和啦, 係我既第一胎, 所以都幾擔心, 因為無咩經驗嗎...

而家24week3日, 諗住係順產既, 不過未知bb會大成點喎周埋個胎位轉得好唔好, 所以都未決定到係順產定係開刀! 4個月既時候已經開始照4D啦!

大宅

唔係喎, 大多數私家醫生話4D要係26WEEKS - 28WEEKS 先可以照, 平時在政府醫院照的不是4D而係2D .

政府醫院是沒有照4D服務, 只有私家醫生才有.
照4D係包一隻DVD和十多張相.

大宅

原文章由 bryan-媽媽 於 08-1-23 08:40 PM 發表
唔係喎, 大多數私家醫生話4D要係26WEEKS - 28WEEKS 先可以照, 平時在政府醫院照的不是4D而係2D .

政府醫院是沒有照4D服務, 只有私家醫生才有.
照4D係包一隻DVD和十多張相. ...

係呀!c+先有得照4d吖!
如果你地要照就早D預約,
唔係好似我咁到咗26W先嚟約就太遲喇!
結果都冇得照,有我想睇個幾間已經Full晒

大宅

我BOOK左張醫生照4D, 你呢 ?

原文章由 e_ekitty 於 08-1-23 20:48 發表

係呀!c+先有得照4d吖!
如果你地要照就早D預約,
唔係好似我咁到咗26W先嚟約就太遲喇!
結果都冇得照,有我想睇個幾間已經Full晒

大宅

原文章由 bryan-媽媽 於 08-1-23 09:06 PM 發表
我BOOK左張醫生照4D, 你呢 ?

我太遲先book,想睇個幾間都Full喇!
而家唔唸住睇喇

洋房

我預產期9/5第一胎係男仔.14/2約了張智照4d收費都ok.,不過之前照結構話bb心臟有個小洞,驚係心漏,希望成長中可以完全生好,有排擔心,仲有我肥左很多,現在成142磅,你地有無肥到

大宅

原文章由 mcmk01 於 08-1-23 09:52 PM 發表
我預產期9/5第一胎係男仔.14/2約了張智照4d收費都ok.,不過之前照結構話bb心臟有個小洞,驚係心漏,希望成長中可以完全生好,有排擔心,仲有我肥左很多,現在成142磅,你地有無肥到 ...

你幾耐前預約架?

民房

我依家都23week啦...預產期18/5呢....我都有約照4D喎係旺角私家照~~依家好期待果日...因為好想睇清楚BB呢:-P

別墅

我到左今個星期5就24weeks lu, 在法國生

之前睇c+個醫生有幫我照4d ^^ 阿b"mak"大個口 ^^

您地開始買阿b野未 ?

別墅

oh ! 我個預產期係5月16日, 係女 !

大宅

原文章由 Ellen0225 於 08-1-23 23:58 發表
oh ! 我個預產期係5月16日, 係女 !

私家同政府照都話係 -仔仔, c6好想生女, 佢要接受現實係bb仔:lol
你哋有冇係政府照bb結構性, 我覺得政府e生超快照完, 只係話我知bb手仔,小腿,大腿, 腳板, 心臟, 胃, 頭仔, 腦部, 條背脊骨同埋bb係仔, 就完結, 用左不夠十分鐘, 吾知私家係米details d

大宅

bjtower2

我係仁安照結構性, 照左大約30分鐘. 好詳細醫生照到每一部份都會同你解釋. 仲話我個女好高大, 條背脊骨好長.其他部份成長得好健康.

mcmk01,

唔好太擔心, BB一定會健康成長. 我肥左大約15磅.
不過個人就沒有太大分別, 只係bb吸收晒.

首頁

尾頁

跳至