跳至

首頁

尾頁

洋房

有無bb還食緊奶咀??
打算幾時戒?点戒?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Dickson豬而家都食緊奶咀架...............不過佢平時唔食架,扭計都唔食,係要訓覺先食,一訓醒佢自己就會"抆"開架啦
未有打算同佢介住呀,諗住一歲先囉

大宅

Twins無食奶咀,過食手指!!!有排都戒唔到!:tongue:

公爵府

晴晴冇見過奶咀的樣子, 我唔會買比她食, 手指只有在肚餓時才食, & 餵奶時申出來給媽媽食:lol

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我個囡都唔食奶咀, 食手指,
我買0左支介手指水, 但係我啊媽話太苦,
唔俾我囡搽~~

大宅

原文章由 ReikoLau 於 08-1-31 23:05 發表
Dickson豬而家都食緊奶咀架...............不過佢平時唔食架,扭計都唔食,係要訓覺先食,一訓醒佢自己就會"抆"開架啦
未有打算同佢介住呀,諗住一歲先囉 ...

一樣喎, 唔食瞓唔到覺......:;pppp:

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

I think.. after one la~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 Cammy3007 於 08-2-1 09:41 發表
晴晴冇見過奶咀的樣子, 我唔會買比她食, 手指只有在肚餓時才食, & 餵奶時出來給媽媽食:lol

但佢要戒嗰樣仲難喎

大宅

政政平時唔食既,係夜晚訓訓下醒左..

唔想抱佢,所以俾佢食:;pppp:

子爵府

CY still need the pacifier. I will not help him to quit as he has only 2 little teeth. When he is itch, he will suck his thumb. I will give him the pacificer right the way. I would rather him to suck the pacificer than his thumb. Its really difficult to teach him not sucking his thumb:;pppp:

別墅

我亞b而家仲食緊奶咀架,唔食係訓唔到覺,但訓醒佢自己就會"抆"開,諗住大d先同佢介 d人話手指仲難介呀!

公爵府

我見有d bb食到5歲:tongue:

子爵府

原文章由 Cammy3007 於 08-2-4 16:12 發表
我見有d bb食到5歲:tongue:

C6's friend's younder brother suck his thumb until very big. His two thumbs are different length and sharp one is thinner and longer. Worse still, the thumb that he always suck was hurt and with濃 . He could only quit it when he was much bigger.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 chunyatmama 於 08-2-4 16:21 發表

C6's friend's younger brother suck his thumb until very big. His two thumbs are of different length and shape one is thinner and longer. Worse still, the thumb that he always suck was hurt and with . He could only quit it when he was much bigger.

你走鬼??

子爵府

諾諾唔食手指, 唔食奶咀, 係食人肉奶咀!
日頭我返工無人肉奶咀食, 99揹住再比條牙仔餅佢, 佢就會訓覺, 嬅嬅果時都係咁, 不過係食"粟一燒", 唔係牙仔餅

子爵府

原文章由 小倩 於 08-2-4 21:17 發表

你走鬼??

yes. boss is around.....no time to check.

大宅

有無bb還食緊奶咀??

我亞B六個月大已經幫他戎了,老爺和奶奶都話我狠心等一歲戎都未遲.但我看書建意在六個月前戎因越來越大會越難戎,所以我不理反對在自己放大假的期間幫亞戎了.

不過戎的時候都要幾忍心,頭幾次亞B哭了一個多小時,哭到累了才睡 ,最後三日後便戎了.

大宅

我都有比bb食,佢通常臨睡前吃,其他時間很少吃!

男爵府

好媽媽勳章

我個BABY都仲食緊,都係臨瞓先俾佢,其他時間佢自己都唔要,寧願咬其他野(手指啦,玩具啦,蘋果啦,橙啦,樣樣攞到係手既都試下味囉,連牀既木都唔放過)

原文章由 annietse 於 08-2-10 02:13 PM 發表
我都有比bb食,佢通常臨睡前吃,其他時間很少吃!

子爵府

我個b, 唔食奶嘴, 不過死都要食佢孖條手指, 用晒方法都改唔到!,
原文章由 pomanc 於 08-2-10 18:55 發表
我個BABY都仲食緊,都係臨瞓先俾佢,其他時間佢自己都唔要,寧願咬其他野(手指啦,玩具啦,蘋果啦,橙啦,樣樣攞到係手既都試下味囉,連牀既木都唔放過)

首頁

尾頁

跳至