跳至

首頁

尾頁

男爵府

bb MM轉o左雪印,
但睇番沖調方法同我平時5同,
日本奶粉沖調:一半水先開奶粉,
then再加一半水....

o甘~到底係咪真係同hk奶粉沖法5同o架??-(
使5使跟住做?

唔該各位mama

大宅

e~~ 咁啱嘅, 靚囡!! 我又係MM轉咗雪印BeanStalk喎~~ 我無理到個沖調方法呀. 我只係跟咗佢個份量.......

welcome to audreyMAmi BLOG

男爵府

:lol :lol 係呀,因為聽人講話食雪印bb會白淨d...

mm check o左嬰兒醫護o個邊,有經驗mama都話唔使跟,可以開好晒水先落奶粉wor...

anyway,多謝你o既reply:D

大宅

唔洗客氣!!
我又係聽人講話食雪印會白淨d, 所以就試吓law... haha!!

禁止發言

大宅

sumsuma,
你轉咗奶粉未呀?? 我個囡囡轉咗喇. 你知唔知係咪頭幾日轉咗一餐先, 跟住幾日就轉多一餐, 直到轉哂為止??

男爵府

我個case比較複雜 ~
因為臨轉奶奶時,亞b o甘o岩又痾又嘔
所以dr.介紹o左隻腸胃奶粉比亞b飲2weeks,
after 2weeks, 頭1日我就加1餐bean stalk,
2nd day 加2餐....
點知....因為買5到d腸胃奶粉,又5想食番a+,
所以到o左第3日就全部飲晒bean stalk,
又ok wor, 亞b無不良反應.....
...又1日1次靚便便,
之前飲a+好多痰,e+真係少o左,
佢仲好仲鍾意飲tim,
平時佢頂多飲5-5.5oz,
e+飲到6.5oz,安樂晒:lol

希望黑b快d變白b

原文章由 audreybaby 於 08-2-4 00:05 發表
sumsuma,
你轉咗奶粉未呀?? 我個囡囡轉咗喇. 你知唔知係咪頭幾日轉咗一餐先, 跟住幾日就轉多一餐, 直到轉哂為止??

首頁

尾頁

跳至