論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

平時污穢, 懶散, 黑面, 駁嘴........etc. 唯一後悔炒佢=對bb好, 誰不知......

(1) 前晚同大b訓左, 無情情訓唔著, 捉c6同我睇賀年節目; 半夜聽到小b大喊=肚餓! 隻印就"好似好快咁"入左房, 我就即刻沖奶比佢, 點知個熱水壺剩餘1安熱水??!!! 有冇搞錯, 又佢第1日番工開始, 我已話佢知冷/熱水對bb係非常重要!(因為佢之前試過冇水, 不過好彩係中午, 可問鄰居借), 但今次是半夜呢!

(2) 第二晚臨訓, 睇到小b蓋上了羊毛被+毛毯=夠暖, 我咪去訓, 訓訓下又去睇下小b, 小b居然剩番張羊毛被! 再睇下隻jin印, 羽絨被+bb毛毯, 大佬呀佢自己都識凍, 居然搶左bb張被, 有病!(羽絨被是在入冬時特登買比佢, 我重成日再問佢凍唔涷, 要唔要多張毯=佢仲成日話熱, 咁又搶左bb張被???!)

到果刻我先唔再後悔, 決定炒佢真係明智之選!

[ 本文章最後由 熹媽咪 於 08-2-11 11:15 編輯 ]

水晶宮

搶bb被?佢痴架!
比著我,即刻"的"佢起身炳呀!

別墅

請問係bun 定印?
幾多歲?之前有幾多年經驗?
呢d 唔炒唔得!
搶BB被唔要得呀! :tongue:

公爵府

原文章由 baby_phat 於 08-2-11 12:03 發表
請問係bun 定印?
幾多歲?之前有幾多年經驗?
呢d 唔炒唔得!
搶BB被唔要得呀! :tongue:

印印, 22歲, Singapore:4yrs, HK:2yrs

大宅

搶BB被, 佢有病呀

我之前個印印都話响新加坡做過兩年, 但佢d最基本嘅衛生常識都足以嚇死你

原文章由 熹媽咪 於 08-2-11 11:13 發表
平時污穢, 懶散, 黑面, 駁嘴........etc. 唯一後悔炒佢=對bb好, 誰不知......

(1) 前晚同大b訓左, 無情情訓唔著, 捉c6同我睇賀年節目; 半夜聽到小b大喊=肚餓! 隻印就"好似好快咁"入左房, 我就即刻沖奶比佢, 點知個 ...

男爵府

搶BB被 ?
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

大宅

搶bb被?我一定鬧到佢上天花板!

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

男爵府

原文章由 ANDREAMLEE 於 08-2-11 13:24 發表
最怕在HK做過嗰D人...好嘅無...衰嘢大把...

炒得岩, 幫唔到手既人, 唔好養住佢, 快d搵個另一個好幫手.

珍珠宮

小b同她一張床, 定上下格, 係搶被定偷被, :tongue: 最唔好一齊瞓, 好危險.

不過比我見到, 很定走埋去, 攞番張被比阿囝, 睇吓她發唔發覺你係身邊, 彈起身, 咁大膽.

原文章由 熹媽咪 於 08-2-11 11:13 發表

(1) 前晚同大b訓左, 無情情訓唔著, 捉c6同我睇賀年節目; 半夜聽到小b大喊=肚餓! 隻印就"好似好快咁"入左房, 我就即刻沖奶比佢, 點知個 ...

珍珠宮

畀面勳章

想知道你印印結左婚末 ,係人都知道唔可以搶bb被

原文章由 熹媽咪 於 08-2-11 12:05 發表

印印, 22歲, Singapore:4yrs, HK:2yrs

民房

So do I!
I fired my helper (Philp) last Saturday. She had been
employed by me for one year. At the first beginning few months, I found she was so "non-sense" and no
initiative. However, I tried to give her few months to get use to the live in HK.
Later, I found my son (3 yrs) enjoys to play with her.
Then I tolerated her "stupid" and repeated my
instructions everyday from time to time.
On day in autum, due to the suspension of water supply, I
instructed her not to turn on the heater. However, she
used the reserved tape water to take bath
for my son (at that time, he was still on medicine).
Time passes, she has no change and turned to lazy and
lazy.
Now, I have a new helper who work initiatively....

公爵府

佢未結婚; 小b訓一張床, 工人訓子姆床; d工人真係唔知冇sense定唔理我地d健康安全, 上次我地又係停食水, 叫佢千萬唔好用水喉水住, 佢仲話我聽有水用!

大宅

我覺得D工人係好無記性又無SENSE,我叫左個印印幾百次如果個女隻手凍要著褸,佢都係無著,有時好想炳鑊佢,不過得佢一個睇住個女忍住啖氣。

禁止訪問

大宅

其實我覺得佢哋結咗婚未, 以前响邊度做過都係信唔過...

我之前嗰個"瘟神", 都話結咗婚, 自己有個女啦, agent仲同我推薦話响新加坡做過英文會好d (點知佢就成日用呢個藉口話唔明中文, 但英文講完咪又係錯 ), 衛生d (佢最經典就係响我面前都夠膽執番粒跌咗落地既糖比我個仔食 ); 而佢個"瘟神"自己仲同我講佢响印尼自己湊女, 另外以前新加坡個兩歲小主人如何如何痴佢, 無咗佢唔肯瞓覺, 等等等... 真係信佢就pk...

總之請工人都係講撞彩...

原文章由 熹媽咪 於 08-2-11 14:33 發表
佢未結婚; 小b訓一張床, 工人訓子姆床; d工人真係唔知冇sense定唔理我地d健康安全, 上次我地又係停食水, 叫佢千萬唔好用水喉水住, 佢仲話我聽有水用! ...

洋房

搶被!? 我一定會搶番+即時噪醒佢+炳鑊佢

首頁

尾頁

跳至