跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位媽咪,

而家相隔第一個小朋友出世都年半喇!有無諗過生多個昵?又或者已經做左or將快做第二任媽咪呢?我個心都好十五十六,唔知好唔好再生多個細佬or細妹俾個囡做伴好。

大宅

如果個bb好湊就話生多一個無問題.
我個bb簡直集合百般寵愛在一身
難湊到....唉....
唔知係未第一個呢.我負責湊呀bb
由生呀bb開始已飽受壓力.
直至最近2-3個月我尋求有關人員協助..
佢話我過份緊張.叫我嘗試放鬆去做每件事情
近期好左些因為呀bb逐漸大.發生意外機會就少左.可能我唔係咁適合湊呀bb.真想放棄.找人湊算啦.個衰佬不肯又話我唔負責任.連奶奶都唔肯湊.但奶奶就最錫呀bb
其實我心底裡真想生多一個.自己都唔細啦.個衰佬都想.但驚我湊唔掂.

[ 本文章最後由 sin2ling 於 08-2-14 16:54 編輯 ]
http://us.f6.yahoofs.com/hkblog/sdS7Tu6BGRmFS7FR27g05Q--_1/blog/20070418020436349.jpg?ib_____DK7gKK5zp

別墅

有呀!四月預產期,我係自己揍,雖然大B都唔容易揍,又超活潑,成日唔聽我話,有時又好勞氣,但見到佢一日一日咁大,又得意,都覺得值,所以想快D生多個等佢哋有伴,同埋一次過揍一次過辛苦。

複式洋房

其實我同c6都想生多一個,但係又驚責任仲大左,我都係由囡囡出世開始,各種壓力迎面以來,真係有苦自己知。而家好辛苦先鬆到一口氣,唔想再自尋煩惱 。我又要返工,每日都要擺囡囡起老爺同奶奶到,每次湊囡都驚佢兩老"兒依鵝鵝"。所以我都要慎重考慮,因為到時顧及嘅嘢仲多左。但係如果要生的話,又唔想BB同個囡嘅年齡相差得太 遠。:cry: 都唔知點

大宅

Priscilla,

唔係呀, 我真係覺得承承好乖喎, 好聽你話呀, 仲好斯文TIM.
返好時光PG時, 見到你大住個肚, 仲可以一個人搞得掟個仔, 我不知覺得你幾威呀, 我就一定唔得 , 我已經無同OSCAR沖涼及換片好耐了, 我真係頂唔順呀 , 所以話你真係勁.
你4月預產呀, 我6月中呀, 今胎係囡囡 , 好開心呀 .

原文章由 JefPriJer 於 08-2-15 01:40 發表
有呀!四月預產期,我係自己揍,雖然大B都唔容易揍,又超活潑,成日唔聽我話,有時又好勞氣,但見到佢一日一日咁大,又得意,都覺得值,所以想快D生多個等佢哋有伴,同埋一次過揍一次過辛苦。 ...
Hello, MY NAME IS ~~~ OSCAR ~~~

水晶宮

Oscar媽,confirm左囡囡啦!恭喜你呀!你同承媽都好叻呀!
原文章由 rositacmy 於 08-2-15 14:37 發表
Priscilla,

唔係呀, 我真係覺得承承好乖喎, 好聽你話呀, 仲好斯文TIM.
返好時光PG時, 見到你大住個肚, 仲可以一個人搞得掟個仔, 我不知覺得你幾威呀, 我就一定唔得 , 我已經無同OSCAR沖涼及換片好耐 ...

大宅

我都岩岩開始努力追多一個啦! 我本身都係一個全職媽咪, bb都係唔易湊果隻, 不過我諗住生多一個, 有2個小朋友個家庭會開心o的, 咁就想快d生啦! 希望我都可以快d中啦, 上次我係一take就中啦, 希望今次都係就好囉!!

子爵府

hopefully start "working" this year

大宅

咁你幾時開始追個女呀

原文章由 happyty 於 08-2-18 21:14 發表
Oscar媽,confirm左囡囡啦!恭喜你呀!你同承媽都好叻呀!
Hello, MY NAME IS ~~~ OSCAR ~~~

水晶宮

原文章由 rositacmy 於 08-2-21 16:09 發表
咁你幾時開始追個女呀

我收左工啦!多謝晒!

首頁

尾頁

跳至