家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

hsbc網上setup月供做減1%,可根據呢個減幅去問其他途徑

大宅

減1%=?

原文章由 littlefatc9 於 08-2-26 11:21 發表
hsbc網上setup月供做減1%,可根據呢個減幅去問其他途徑

大宅

papa,base on你揀隻基金,如果5%即係收4%

男爵府

我都係Ron的客,自05年起買月供,Ron從來都沒有hardsell我,我的plan都是無年期的,他雖然忙,但經他買我有信心,他有個website的,有interest可去看看,有很多有用的基金information。

大宅

唔該講埋收費詳情呀

男爵府

好在呢度有好多明眼朋友,否則ron蒙上呢個不白之冤都幾無辜

其他朋友已經講晒我心中所想,是非黑白已分.
eva

大宅

真相大白,原來一切怨恨來自比ron cut post

我無同ron開過戶,但我知道佢令我學到野
所以一定會繼續閱讀佢個網,亦會介紹願意吸收知識的媽咪去睇

至於o個個只為鬧而鬧的post我唔回應了
反正我賺我笑我過開心的生活
佢怨佢怒佢過費心抽稱人的生活

複式洋房

我都好開心做人架:mrgreen:
遇到好人我好開心
還到壞人我時運高睇唔到

水晶宮

原文章由 littlefatc9 於 08-3-1 13:56 發表
真相大白,原來一切怨恨來自比ron cut post

我無同ron開過戶,但我知道佢令我學到野

至於o個個只為鬧而鬧的post我唔回應了
佢 ...

總之我地有我地輕鬆致富. 輕輕鬆鬆, 開開心心過日子

终身學習既點止係投資一樣, "做人處事"不但係终身學習, 而且比投資更重要.
天空之城, 快樂之地

男爵府

但我知道佢令我學到野

佢 ... [/quote]

哈哈哈..................同意.同意.
eva

複式洋房

馬 太 福 音5:37
『你們的話,是,就說是;不是,就說不是;若再多說,就是出於那惡者』

leonau, pls bear in mind that you should think twice before you critize other person especially what you said was not the truth!

[ 本文章最後由 spoon323 於 08-3-2 00:17 編輯 ]

公爵府

好媽媽勳章

我3年前都幫bk其中一個媽咪買左份月供, 每月供 $2,000, 仲有好好回報, 至今都賺左 $3萬幾, 佢每年都會同我re-view 下改下分基金, 希望我賺多d, 我地仲成為了好朋友tim, 有d乜唔明或者想知下分基金update下, 一call佢就得, 都幾好, 家下個市唔好, 我仲加馬 $2,000, 現在月供 $4,000. 因為想在個市唔好入返d平貨.

所以未買的朋友可以開始考量買啦.
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

民房

Hi all,
this is my portfolio setup 2 years ago.(monthly plan).
Do you think it is still good for future?

德盛東方入息基金
霸菱環球傘子基金-東歐基金
天達環球策略基金-環球策略股票
Man AHL Diversified Futures Ltd

首頁

尾頁

跳至