跳至

首頁

尾頁

大宅

有無7月bb已成功戒片?

我隻oreo成日都自己除褲同埋尿片, 好鍾意脫光光露pat pat ....但就係成日都癩尿癩到一地係....

我自己就想等天熱先同佢戒, 但家下就成日除褲, 咁係咪要開始戒呢....??

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

my daughter too!! But we will try to find some time ask her to sit on the toilet bowl and try to VV or Ng Ng still up to now she can do it sometimes!!
原文章由 mowaiching 於 08-2-20 17:54 發表
有無7月bb已成功戒片?

我隻oreo成日都自己除褲同埋尿片, 好鍾意脫光光露pat pat ....但就係成日都癩尿癩到一地係....

我自己就想等天熱先同佢戒, 但家下就成日除褲, 咁係咪要開始戒呢....?? ...

複式洋房

我個女日頭都戒咗, 暫時夜晚都用住片先, 不過臨瞓時都帶亞女去一次先, 朝早起床再帶一次, 慢慢想再戒埋夜晚囉

大宅

係夜晚瞓覺同出街未參戒

[url=http://lilypie.com][/url

公爵府

畀面勳章

回覆 #5 christina 的文章

日頭未著片, 但晚上及出街暫時都要.

子爵府

We only started 介片 this week. Now, we 比佢在家著內褲 and we reminded him to tell us when he want to go to tiolet. He can do it very well now. Of course, sometimes he has forgotten to tell us. By the way, my son also learnt from the older boys in his nursery school.

大宅

Kinki都戒咗,訓覺都唔駛喇,因為佢會半夜叫醒你起身同佢去,去完就訓番!反而去街我想同佢着片,因為有時d toilet好污糟,唔係咁想同佢去!

別墅

VV Okay!BuBu都係未掂!
原文章由 jenise722818 於 08-6-23 15:57 發表
hi....我仔仔都戒左片啦....不過淨係日頭同出街唔使用咋....訓教都要用架
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/671602/ef1.jpg[/img]

民房

hi....我仔仔都戒左片啦....不過淨係日頭同出街唔使用咋....訓教都要用架

公爵府

畀面勳章

回覆 #1 等待BB的小貓 的文章

未woo. 不過會等summer開始幫亞仔介.

大宅

囡囡好洩呀, 之前明明肯講痾尿架, 跟住佢知道一講痾尿就比人的左去小便阻住佢玩, 佢而家唔肯講喇, 但我地就定時抱佢去toilet小便, 佢有時會痾, 有時就唔痾, 真係比佢激死.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

SAM以家只係瞓同去街先至著片,屙poopoo會講,屙尿尿就會按住下面提我.如果玩到忘形就會賴落褲度.我都係畀佢坐bb廁板.

民房

我等緊熱天先,不過現在問佢有無痾,佢都識答。應該好易掛?

男爵府

louis一時時....如果响home,佢會做表情,
同"ngng"聲話你知佢開大...
咁我地就即時同佢坐bb廁板....
但佢一出街就會照痾....

而小便呢,佢會指住下面話:"pee"..."pee"....咁囉....
但通常都痾左先講...-_-""""""
有時佢仲會攞埋濕紙巾比我,話片片.....
即係痾左先講......>.<"""
所以都要等天氣熱d先開始...唔想俾壓力佢喔~

伯爵府

year好細個介咗屎片, 但係尿都係1時時, 有時柯咗先話比你知....

大宅

我個女初初都係咁....忍耐下, 教多幾次都ok, 仲有, 要叫佢去o家, 佢地仲未識得忍尿....
我女女呢個禮拜進步o左好多...
依家佢識自己叫去痾小便, 雖然仲未100%成功, 有時都會癩到成地都係....不過我對佢的進步都好滿意...
痾完仲識得倒入大人廁所, 好抵鍚o家
自從佢識得自己講去小便時, 真係覺得bb大得好快...
原文章由 kamkwok 於 08-3-13 00:18 發表
我個B仍在努力學習當中, 不過次次都係賴完先去坐痰罐.....

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

別墅

我個B仍在努力學習當中, 不過次次都係賴完先去坐痰罐.....

大宅

我個女都識得講痾尿啦~~
婆婆會15分鐘叫ariel去痾小便一次, 好多時都成功添, 不過係我懶俾佢鴨返尿片咋....
不過試過ariel自己話痾小便, 然後自己除褲除片, 痾完仲識得倒入廁所到, 都好乖女
如果唔係天氣忽冷忽熱, 我都會幫佢戒的...
其實我唔急幫佢戒, 只係怕佢習慣依賴o左尿片, 而錯過o左戒片時機o者....

原文章由 等待BB的小貓 於 08-3-2 14:30 發表
之前未凍我同工人都會定時比佢去bb坐板小便,都幾ok,尿片唔係成日濕,但上果排勁凍阿囡就唔肯喇。

呢排囡囡又學識講痾尿,但就一半一半,有時講果陣已經痾左,所以我諗都要有返2x度先幫佢介片片喇。 ...

大宅

之前未凍我同工人都會定時比佢去bb坐板小便,都幾ok,尿片唔係成日濕,但上果排勁凍阿囡就唔肯喇。

呢排囡囡又學識講痾尿,但就一半一半,有時講果陣已經痾左,所以我諗都要有返2x度先幫佢介片片喇。

複式洋房

戒片未?

我都係等夏天先同囡囡戒片,驚凍親個patpat。何況我個女都未識表達呢!

首頁

尾頁

跳至