論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 hinhinmummy 於 08-2-26 12:27 發表

無經驗果d, 真係會教到嘔血架wor, 我有無記錯你好似就生? 湊吾湊得掂new born?

我真係吾敢請未黎過hk 果d, 我個仔又麻煩, 又要湊兩個, 還要出出入入, 我真係怕.......... ...

hinhinmummy你搵到工人未呀??? 禁e+冇工人用, 你密好辛苦????

未黎過hk果d...我既experience係...真係好睇彩數....之前兩個我都係請overseas未黎過HK...結果飯又唔煮, 仔又唔揍...問你抄得幾多個...NB...你夠膽比佢地睇...佢地冇mud愛心架wor...

e+ looking for 係HK 做過既...希望好dd啦...but都係wish me good luck lor...

大宅

原文章由 mrsanthony 於 08-2-26 14:56 發表
hinhinmummy,
塞翁失馬, 焉知非福.

係呀...

不過聽聞 (唔知真唔真???) D local 做過既bun or 印都勁'柬'工...一有多個一個細路既屋企就 ...我屋企有個大仔(3.5yr old) + 一對孖女(1.5 yr old)...同埋公公婆婆日日都黎幫我睇仔...真係仲難搵工人!!!!!!

不過我都會睇overseas個d...話哂佢地要還$$, 希望冇禁快'走樣'...但係我兩次都...哎!!!(好難先忍到e+個個終於都就黎完約!!!唔洗補$佢走ja....)...隔山買牛真係....(希望今次好命水d啦!!!)

hinhinmummy,

你仲有2年'捱'je...好彩既話一個contract就okay...

我呢d仲有排'捱'呀.....個d反口覆舌既工人, 唔要都罷!!!

Good luck

首頁

尾頁

跳至