跳至

首頁

尾頁

大宅

我阿b出玫瑰疹﹐發左3日燒﹐太約39度左右﹐之後退左燒就出疹啦。一般bb都係6個月至2yr old先會出﹐我阿b4左半月已經出左。雖然玫瑰疹係好輕微既病﹐但已經令我同c6擔心到死﹐已經幾日冇覺好訓﹐今日見到阿b退左燒出左疹﹐知道5係什麼大病﹐鬆左口氣﹐有覺好訓啦﹗

別墅

乜野係玫瑰疹?????係點樣架

子爵府

原文章由 VBma 於 08-2-29 18:45 發表
我阿b出玫瑰疹﹐發左3日燒﹐太約39度左右﹐之後退左燒就出疹啦。一般bb都係6個月至2yr old先會出﹐我阿b4左半月已經出左。雖然玫瑰疹係好輕微既病﹐但已經令我同c6擔心到死﹐已經幾日冇覺好訓﹐今日見到阿b退左燒出左疹﹐知道5係什麼 ...

玫瑰花我就識,
玫瑰疹就真係未聽過...
希望你阿b快d好番..
你地兩公婆可以訓返覺好ga

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

大宅

VBma, e+d 菌好勁架 我個b 15日人仔時就出了紅疹 被懷疑係玫瑰疹 但係無發燒 e院裡一個高級兒科話可以唔發燒既(大部份會發燒) 我個b當時留院3日 約5天到就退晒喇 唉我當時都心痛c 去睇佢個時見到佢好渴望 (有人抱佢)既眼神 我真係喊足3日
希望你個b 快d 好返啦 ~~出了1次後就免疫喇
原文章由 VBma 於 08-2-29 18:45 發表
我阿b出玫瑰疹﹐發左3日燒﹐太約39度左右﹐之後退左燒就出疹啦。一般bb都係6個月至2yr old先會出﹐我阿b4左半月已經出左。雖然玫瑰疹係好輕微既病﹐但已經令我同c6擔心到死﹐已經幾日冇覺好訓﹐今日見到阿b退左燒出左疹﹐知道5係什麼 ...

大宅

原文章由 源源 於 08-2-29 23:05 發表
乜野係玫瑰疹?????係點樣架

http://homepage.vghtpe.gov.tw/~ped/new_page_81.htm

大宅

我睇完你哋d story,我都覺得好心痛, 估唔到佢哋咁快就出, 咁快就感染, 有無去過咩地方? 我有朋友個囡都試過, 佢話唔會咁快退燒... 我個囡都試過傷風咳同發燒, 嗰陣時都擔心死我, 半夜起身仲幫佢拍痰, 簡直瞓唔到

大宅

睛靈勳章

我大仔1歲大時出左玫瑰疹, 但係bb會發好高燒仲要燒起碼5日, 我仔仔燒到105度, 驚到我同老公半死, 第1晚半夜燒得好勁同佢入左北區醫院, 醫生話可能係玫瑰疹, 到第2晚都仲係燒到105(肛探), 當時我同老公都嚇到呆左, 驚到瞓唔到, 卒之同佢入左浸會,有醫生姑娘睇住個心先至定d, 住左3日佢個身真係有紅疹出, 醫生話已退燒先至返屋企!!!

原文章由 sorachan 於 08-3-1 01:49 發表
VBma, e+d 菌好勁架 我個b 15日人仔時就出了紅疹 被懷疑係玫瑰疹 但係無發燒 e院裡一個高級兒科話可以唔發燒既(大部份會發燒) 我個b當時留院3日 約5天到就退晒喇 唉我當時都心痛c 去睇佢個時見到佢好渴望 (有人抱佢) ...

首頁

尾頁

跳至