論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今年做滿3年工人....不知不覺佢好似當了自己可以用我地語氣去對我2個小朋友, 佢好似忘記了自己身份, 怎可以對小朋友冷言諷刺性言談對我小朋友.....不明白?你地會不會係咁

禁止訪問

珍珠宮

會有的, 以前自己係老臣子, 唔岩聽盡快丙.

原文章由 SUKI_C 於 08-2-29 21:53 發表
今年做滿3年工人....不知不覺佢好似當了自己可以用我地語氣去對我2個小朋友, 佢好似忘記了自己身份, 怎可以對小朋友冷言諷刺性言談對我小朋友.....不明白?你地會不會係咁 ...

大宅

我有丙佢....剛剛昨晚
我最主要請你來照顧小朋友...唔係
攪亂檔

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

arm,要直接話比工人知佢嘅工作之一系要照顧小朋友,但不 = 可以用 d 冷言諷刺性嘅說話對小朋友.......

原文章由 SUKI_C 於 08-3-1 16:21 發表
攪亂檔

大宅

好媽媽勳章

原文章由 SUKI_C 於 08-3-1 16:21 發表
攪亂檔

咁佢有咩反應呀??

別墅

我個工人泥左6個月, 已經當哂自己係我屋企既一份子, 我地成家人係度傾計, 講緊笑時, 成日加把口, 又插咀, 又八卦, 有時仲串我tim, 佢仲同我地一齊睇電視, 有時睇電視d笑片時, 仲大大聲笑, 完全唔知自己身份, 佢恃住自己湊我個6個月bb湊得好, bb又跟佢, 真係激死我!

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 SUKI_C 於 08-2-29 21:53 發表
今年做滿3年工人....不知不覺佢好似當了自己可以用我地語氣去對我2個小朋友, 佢好似忘記了自己身份, 怎可以對小朋友冷言諷刺性言談對我小朋友.....不明白?你地會不會係咁 ...

我的小朋友仲細, 工人就未識"冷言諷刺"佢地, 不過我的工人(印印)完了第3年後, 第4年態度就轉差了.
前晚佢見到屋企過年前買的那枝五代同堂果有幾個果實爛了, 就問都唔問我, 直接由掛鉤上除下來, 一邊話 "爛左lor wor, 掉左佢啦", 就咁拎去廚房想掉. 我即時話佢點解唔問下我, 自作主張. 佢冇即時問我, 只係駁咀話 "都爛左lok".

大宅

佢轉好左...不過我又預備找新工人lu

原文章由 lily0822 於 08-3-1 11:24 PM 發表

咁佢有咩反應呀??

子爵府

原文章由 SUKI_C 於 08-3-20 21:52 發表
佢轉好左...不過我又預備找新工人lu

Think twice... new maid doesn't necessarily better than the old one.

珍珠宮

減齡達人勳章

啲工人持住自己湊小朋友ok, 而小朋友又黏佢, 佢地就會有恃無恐, 覺得你冇咗佢唔得, 開始冇大冇細, 當正自己係呀mom

大宅

其實係剛好佢要回老家鄉....所以要再請另一個工人 無計

你地有冇剛好完約...而又..

複式洋房

我個印印仲離譜,啱啱夠一年,已經開始冇稱呼我做太太,要同我講野竟然直接講,冇稱呼架! 有時我會唔啋佢,等佢知道自己冇禮貌!

大宅

我果個咪又係咁, 自把自為, 以為屋企d嘢係佢咁, 上次我朋友比咗一盒熊仔餅比我囝囝, 佢同我講, 軒仔都唔食比咗表哥啦, 我即時火都黎埋, 我同佢講:關你咩事, 佢咪即刻收聲.

上次仲冇大有細, 激到我C...
我早果排減肥, 可以著番以前d衫, 咁我係度左照右照, 照下背肌, 點知隻衰嘢同我講, 仲"踭"少少喎, 聽到之後, 直情噴火, 我話關你咩事, 你咁多事做乜...

[ 本文章最後由 MsFriendly 於 08-3-24 17:16 編輯 ]

伯爵府

原文章由 MsFriendly 於 08-3-24 17:14 發表
上次仲冇大有細, 激到我C...
我早果排減肥, 可以著番以前d衫, 咁我係度左照右照, 照下背肌, 點知隻衰嘢同我講, 仲"踭"少少喎, 聽到之後, 直情噴火, 我話關你咩事, 你咁多事做乜...

妳個工人又真係.....好唔識做人, 抵炳!

水晶宮

可能大家把尺唔同啦.
如果屋企既野爛左,包括花,蔬,果,我情願佢快d幫我手清理左佢,唔洗問我都得.我又唔係全時間係屋企,等得我來,可能唔記得問啦.

首頁

尾頁

跳至