論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

同家傭離左題, 請各位見諒!

winnie

有關電話一事緊急永救:

我星期一(3月3日)入院生bb, 所以把手提叉滿電準備帶入院, 一舊電叉滿後(好正常, 手提仍可用)放另一舊電, 一換呢舊電後on手提已經光一光然後off左開唔番, 換回之前個舊正常電後同樣開唔番個電話, 老公馬上拿去 sony 整, 要 $400 檢查, 如底板壞另收 $7$700, 又要幾日時間.

想問下有經驗既你, 我呢個情況係咪個底板燒左? 還是電既問題(怕買左舊新電都一樣開唔到電話)? 而家開唔到部手提, 除了 on/off 個制外, 有無d制我可以 re-set 架?

我部係 sony W800i, 希望入院前你幫到我啦 ! 感激!

各位, 我星期一入院呀, 成個星期都入唔到黎同大家傾計喇, 我會好掛住呢度架, 出院再同你地傾過.

男爵府

PINKAVA,
希望妳生個肥肥白白的靚B,衷心祝福妳。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

奸爸爹........生個肥 b, boy or girl.......
如果個電話真系搞吾掂,搵另外一個頂住當先 lar.....

子爵府

醒目開學勳章

原文章由 PINKAVA 於 08-3-1 20:37 發表
同家傭離左題, 請各位見諒!

winnie

有關電話一事緊急永救:

我星期一(3月3日)入院生bb, 所以把手提叉滿電準備帶入院, 一舊電叉滿後(好正常, 手提仍可用)放另一舊電, 一換呢舊電後on手提已經光一光然後off左開唔番, ...

希望趕得到你睇到啦!
其實有幾樣要試先可以知道係咪無得救:
--要拆埋記憶卡同SIM卡,無卡情況下再開機,叉住電5分鐘後又試下開機,如果無反應,你要預算買過部機.
--$700換O既通常都唔係新底板(維修好再重用,呢個係行規,無謂貼錢買舊O野!)
--著唔到機,通常係舊電充過夜電壓一下子打死底板(等同短路),底板電子零件要散電,一般要幾個鐘,你試下分開電池同機身幾個鐘後再試第一個POINT.
如果都無反應,咁要買過部,你無買機單先會收$400檢查費,一D都唔值,唔好浪費$$.

希望幫到你啦!
記得生個肥肥白白BB呀

侯爵府

pinkava

我吾識手提, 但一聽到要收400元檢查費, 靈件另計既話, 我會買過部law.....................

男爵府

原文章由 winnie_sh 於 08-3-2 02:48 發表

希望趕得到你睇到啦!
其實有幾樣要試先可以知道係咪無得救:
--要拆埋記憶卡同SIM卡,無卡情況下再開機,叉住電5分鐘後又試下開機,如果無反應,你要預算買過部機.
--$700換O既通常都唔係新底板(維修好再重用,呢個係行規,無謂貼 ...

Winnie

唔該晒, 我用左你既方法都唔得, 唯有是旦帶部舊手提入院先, 出左院坐完月先慢慢再買過部了.

各位媽咪,
多謝你地祝福呀, 今日在家好努力抹塵, d窿窿喇喇位既塵厚到不得了, 都唔知以前工人有無幫我掃塵既? 為左bb女, 我只好頂硬上親力親為自己清潔, 今晚要好好訓一覺, 明天一早就要到醫院了, 唔知出院後新工人既 visa 出得未呢? 希望佢快d黎幫手啦!

伯爵府

pinkava,

妳都好嘢, 大住個肚都仲博命做家務!

我都係等生, 到宜家阿b都未作動要出黎, 7號前唔出來, 我就要入院開刀了.

祝妳同我都生個健康精叻b

侯爵府

祝你生個肥肥肥白白,聰明靚靚既可愛肥b.~~!!!

子爵府

醒目開學勳章

原文章由 mylulu007 於 08-3-2 23:59 發表

祝妳同我都生個健康精叻b ...

係呀!將我所有祝福過戶俾你地 又有BB玩,好開心!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

PINKAVA,
祝您生個肥肥白白BB

珍珠宮

好快就見到肥肥白白,好可愛既BB,恭喜你,加油呀!

首頁

尾頁

跳至