自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

星期日同倆個b去完o係旺角新世紀商場:帝x酒店o既生日會, 倆個b都訓左; 咪想搭的士走!

酒店門前, 約有4個左右酒店職員企o係門口, 見到我同工人抱住bb都冇理, 唔緊要, 做左媽咪後都已經學識"不求人"! 我咪單手截架離好遠o既的士, 架的士見到我都已將車駛過黎! 點知有件酒店職員居然同我趕走架車, 我咪喝果件xx : 喂, 我要的士喎!
跟住件野先幫我截架車比我! 頂, 正一人渣, 你唔幫手我都唔怪佢, 佢居然同我趕走我辛辛苦苦截o既車, 你地話氣唔氣頂!

珍珠宮

唔好咁勞氣, 佢最後都截翻架車俾你, 算啦.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

公爵府

原文章由 kikiboy 於 08-3-3 10:23 發表
唔好咁勞氣, 佢最後都截翻架車俾你, 算啦.

我覺得係佢見到我咁惡, 拍我投訴至咁做!

男爵府

熹媽咪,

o我!原來你今朝o甘氣頂,
怪5得g啦,
算擺啦,e+個社會人情真係paper o甘薄,
莫講話手抱2個,
就算老人家,大肚婆,
推住bb車,
d人都好似時運過,照撞,
我架bb車試過比人撞到1邊傾側,
嚇到亞b ,
無錯 ~ 正人渣

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 熹媽咪 於 08-3-3 10:12 發表
星期日同倆個b去完o係旺角新世紀商場:帝x酒店o既生日會, 倆個b都訓左; 咪想搭的士走!

酒店門前, 約有4個左右酒店職員企o係門口, 見到我同工人抱住bb都冇理, 唔緊要, 做左媽咪後都已經學識"不求人"! 我咪單手截架離 ...

好喜歡你呢句
我由大肚陀BB開始到而家,已經完全清楚HK人,佢地真係不論你係大肚定係有小朋友,都唔會蝕底俾你:;pppp:
講緊既唔止係未做父母既後生仔女,係果d 4/50歲既阿嬋
坐地鐵唔讓位俾你不特止,仲要同你爭果下激鬼氣

男爵府

原文章由 haileymama 於 08-3-3 10:38 發表

好喜歡你呢句
我由大肚陀BB開始到而家,已經完全清楚HK人,佢地真係不論你係大肚定係有小朋友,都唔會蝕底俾你:;pppp:
坐地鐵唔讓位俾你不特止,仲要 ...

我都係o甘話,
由大肚到生o左,
讓座o既次數1隻手數得晒

公爵府

原文章由 haileymama 於 08-3-3 10:38 發表

好喜歡你呢句
坐地鐵唔讓位俾你不特止,仲要 ...

提起d阿嬋先最低c, 佢地都陀過bb, 都有過小朋友, 應該知道d大肚婆企得耐冇位坐幾辛苦, d小朋友幾需要幫助, 但係佢地好似"石膏像"咁理都唔理!:;pppp:
咁除非佢地未生過, 咁我就收番law!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

民房

回覆 #3 熹媽咪 的文章

依家仲有人怕投訴o羊

民房

原文章由 shirley73a 於 08-3-3 11:24 發表
係囉, 算啦, 話晒最後佢都有比返架車你...不過可能係見你惡先係咁咋...唉...而家d人d質素真係...

我都係咁話

公爵府

原文章由 shirley73a 於 08-3-3 11:24 發表
係囉, 算啦, 話晒最後佢都有比返架車你...不過可能係見你惡先係咁咋...唉...而家d人d質素真係...

果間仲要係酒店喎!

首頁

尾頁

跳至