想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

本人今年1月24日確定有5weeks身孕, 但2月15日e生確定bb無長大 , 於2月20日要做人流手術清除. 因是第一次, 有很多疑問想請教各姐妹.

1) 到現在已兩星期, 小腹仍常有隱隱作痛, 正常嗎?
2) 仍有帶黃之分泌流出, 正常嗎?
3) 何時可跟老公dodo呢

Thank you!

大宅

原文章由 LuLu812 於 08-3-4 12:30 發表
本人今年1月24日確定有5weeks身孕, 但2月15日e生確定bb無長大 , 於2月20日要做人流手術清除. 因是第一次, 有很多疑問想請教各姐妹.

1) 到現在已兩星期, 小腹仍常有隱隱作痛, 正常嗎?
2) 仍有帶黃之分泌流出 ...

我都有經歷過, 又係好小好小咁流左2星期多d。覆診後e生話冇問題, 每個人唔同, 有時流慢d咪耐d囉。幾耐dodo... 西e話3個月係子宮會慢慢厚,就可以再來喎! 有冇睇中e調理吓? 唔好咁傷心la

大宅

CHEONG, 多謝你回覆! 吓~3個月先可以再dodo? 咁老公咪好慘~ . 另外小腹痛係唔係唔正常呀?

大宅

原文章由 LuLu812 於 08-3-4 14:12 發表
CHEONG, 多謝你回覆! 吓~3個月先可以再dodo? 咁老公咪好慘~ . 另外小腹痛係唔係唔正常呀?

唔係呀! 3個月才可以做人, 我上次1個月就dodo

大宅

原文章由 LuLu812 於 08-3-4 14:12 發表

小腹痛就真係唔知, 但裡面有個傷口, 我諗點都好痛, 不如睇吓e生問吓la。

大宅

原文章由 Cheong 於 08-3-4 14:23 發表

小腹痛就真係唔知, 但裡面有個傷口, 我諗點都好痛, 不如睇吓e生問吓la。

OK! 唔該哂! 你有無生過bb呀? 我未生過, 但已經35歲啦, 又遇到呢d不幸, 真係慘 , 為有稍後再接再厲啦!

禁止訪問

大宅

原文章由 LuLu812 於 08-3-4 17:11 發表

OK! 唔該哂! 你有無生過bb呀? 我未生過, 但已經35歲啦, 又遇到呢d不幸, 真係慘 , 為有稍後再接再厲啦!

我冇生過, 06年10月小x, 我31啦, 要寄望下次,會努力。其實都好多例子小x和35歲生到, 所以唔會放棄, 你都係呀! 努力調理好身體再來過, 好多人鍚你嫁。

禁止訪問

畀面勳章

大宅

你好, 我試過有兩次小產既經驗, 真係好唔開心, 你要好好調理, 你可以搵中醫看看, 試吓用中藥補補先, 你要完晒d 分泌先, 自己感覺好番, 先再行房啦, 人地話, 小產完, 好快又有, 但你要check清楚自己身體有冇事, 我就係兩次都唔得, 而家等做 iui, 不過我都冇太大信心。

其賁我c6 好想要, 我都喊過好多次, 唉, 惟有順其自然先...

大宅

我今年三十八啦, 仲大啦 ! 你如果見痛, 有唔舒服, 一定要看醫生 ! 因唔知會唔會發炎 !

大宅

Cheong, 123one baby, rachel, Wishhavebb, 多謝你地支持! 我係bk呢度睇左好多成工例子, 心情已好番少少啦! 不過係街度見到d bb, 個心就有d痛, 好似今日咁, 係地鐵度, 有個bb女對住我笑, 又同我玩, 都忍唔住眼濕濕.
不過, 我唔會放棄, 我已安排下星期二睇e生, 另諗住搵中ec睇, 但我住西貢, 又係觀塘返工, 唔知各位有無好介紹呢, 如何有唔該pm比我啦.
Thanks~~
Wishhavebb, 預祝你iui成工, 快d生個精靈bb .

首頁

尾頁

跳至