影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 cheapbombom 於 08-4-29 13:44 發表

個女主角嘛...演技其差..
...

Actually I quite enjoy this series, but she really ruins the story and Vic Zhou.

伯爵府

各位,

我睇左一半啦, 係咪好快?

後面叫做好睇番少少啦, 不過比起仔仔以前既名作, 已經差好遠...
佢演既戲, 有以下幾部我都好鐘意:

1. 戰神
2. 流星花園
3. 情深密碼
4. 狂愛龍捲風

暫時最差既係<來我家吧!>!

原文章由 BoBoCute 於 08-4-30 15:20 發表

Actually I quite enjoy this series, but she really ruins the story and Vic Zhou.

大宅

回覆 #82 cheapbombom 的文章

狂愛龍捲風 good or not?
I don't have the interest to start as I don't think Vivian can act.

Should one watch 狂愛龍捲風
or rewatch Meteor Garden? Don't want to waste time on boring TV series.

男爵府

CHEAP,
我買左碟了, 不過play唔到呀, 屋企個dvd要睇太正版, 在電腦睇, 又係睇到d睇唔到d, 想睇過d又睇唔到.

激水我了.

伯爵府

bng0306,

咁慘? 有碟睇唔到? 我係你都激死!

咁啦, 你不如考慮下花HK$300買部國產DVD Player, 任你煲啊! 我用了半年, 仲係好work, 就算煲爛機都唔會傷心...唔好睇既, x4x8x12x24都得....

原文章由 bng0306 於 08-4-30 21:54 發表
CHEAP,
我買左碟了, 不過play唔到呀, 屋企個dvd要睇太正版, 在電腦睇, 又係睇到d睇唔到d, 想睇過d又睇唔到.

激水我了.

子爵府

狂愛都唔錯.......唯獨頂唔住徐小姐

原文章由 BoBoCute 於 08-4-30 21:22 發表
狂愛龍捲風 good or not?
I don't have the interest to start as I don't think Vivian can act.

Should one watch 狂愛龍捲風
or rewatch Meteor Garden? Don't want to waste time on boring TV series. ...

伯爵府

同意, 佢個間公主房仲嚇死人添...印象中ni套係我第一次睇佢做戲..小家碧玉咁囉...ni di款啱仔仔嘛!

話時話, 同親仔仔拍戲既女I, 一定有激吻場面, <在這裡>都唔例外....唉, di女角走唔luck啦...

原文章由 edentiffany 於 08-4-30 22:41 發表
狂愛都唔錯.......唯獨頂唔住徐小姐

水晶宮

我屋企部靚機都讀唔到而家D D9 碟
好彩部CHEAP 機無端端又WORK 番, 睇到

發現愛已經煲晒, 我自己覺得好睇, 故事雖然跟台灣觀光局扯上了很大的關系, 但也不失是一場好戲, 女角陳妍希嗎, 演技是需要磨練, 但有誰新人一出便會拿最佳女主角 ? 就算是楊丞林也要一段時間吧, 有發覺嗎, 女角比在換換愛中肥了一個碼, 但王傳一就瘦了很多

仔仔跟吳建豪是最搶眼的囉

男爵府

我最後在電腦睇哂了, 至於係點, 等其他人睇完先講. 今日已將隻碟借左比朋友.

伯爵府

你地都好勁喎, 咁快睇晒? 我尋晚一口氣煲左6粒鐘, 覺都唔捨得訓, 好想睇晒佢, 最後都係零晨4點比老公ding左入房訓.....

仔仔, 孝天同傳一都各自有一條愛情線發展, 不偏不依, 戲份算幾平均....當然, 我最關心就係仔仔個part啦, 不過, 係中段, 比孝天搶曬好多戲...有點兒納悶...

坦白講, 很不爽孝天選擇逃避現實的性格, 看得我很不爽!!!!!!男人老狗, 又年輕, 又有學程, 雖然經歷了些巨變, 洗唔洗咁頹廢啊....講到佢以前咁有才華, 可以好快爬番起身喎....有點說不通! 仲有, 佢洗唔洗為左咁, 將深愛既另一半推入火坑啊???? 直至後來女II都拋開一切叻, 勇氣咁再一次表明自己立場, 佢仍扮晒野咁推開人, 選擇留係一個佢唔愛既人身邊, 佢簡直害人害物, 一個人既自私, 傷害了四個人......最好佢快di醒..當機立斷! 睇孝天個part真係好"閔"! 男人要有種嘛!

相反, 我超喜歡仔仔既性格...佢說話唔多, 沉默寡言, 可是, 他每一句都好真, 好直率, 沒有門面話....我更喜歡佢處理同女主角既矛盾既方式....初時有di唔明佢點解唔追出去解釋, 聽了同吳建豪的一番內心剖白後, 完全明白佢保持箴默背後既原因....仲有, 佢係影棚個場戲, 又係好正...初時吳點叫佢jit都唔笑, 佢一見到女主角, 就立即打從心底裡笑出來, 我喜歡編劇多用類似手法, 去捕祝男主角既心理變化...佢唔用把口講嘛, 咪用行為反映心態囉!

希望我唔會講得太多...因為, 好多人仲未睇完嘛...到我忍唔住先再續啦!

原文章由 bng0306 於 08-5-1 18:22 發表
我最後在電腦睇哂了, 至於係點, 等其他人睇完先講. 今日已將隻碟借左比朋友.

伯爵府

我打算睇埋<在這裡遇到愛>之後, 馬上番煲<戰神>, 因為仔仔實在太正!

原文章由 cheapbombom 於 08-5-2 08:29 發表
你地都好勁喎, 咁快睇晒? 我尋晚一口氣煲左6粒鐘, 覺都唔捨得訓, 好想睇晒佢, 最後都係零晨4點比老公ding左入房訓.....

仔仔, 孝天同傳一都各自有一條愛情線發展, 不偏不依, 戲份算幾平均....當然, 我最關心就係仔 ...

子爵府

套劇做完啦? 全部幾多集...我依家睇到11集, 好睇呀至少我無飛過...當然最好睇那段是 "許樂" 啦......
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

伯爵府

mokchingyin0910,

網上做到13集, 我同bng都係買碟睇嫁, 出左DVD啦! (either盒裝or單碟裝都有)

原文章由 mokchingyin0910 於 08-5-2 08:56 發表
套劇做完啦? 全部幾多集...我依家睇到11集, 好睇呀至少我無飛過...當然最好睇那段是 "許樂" 啦......

水晶宮

原文章由 cheapbombom 於 08-5-2 08:29 發表
我超喜歡仔仔既性格...佢說話唔多, 沉默寡言, 可是, 他每一句都好真, 好直率, 沒有門面話....我更喜歡佢處理同女主角既矛盾既方式....初時有di唔明佢點解唔追出去解釋, 聽了同吳建豪的一番內心剖白後, 完全明白佢保持箴默背後既原因....仲有, 佢係影棚個場戲, 又係好正...初時吳點叫佢jit都唔笑, 佢一見到女主角, 就立即打從心底裡笑出來, 我喜歡編劇多用類似手法, 去捕祝男主角既心理變化...佢唔用把口講嘛, 咪用行為反映心態囉!

希望我唔會講得太多...因為, 好多人仲未睇完嘛...到我忍唔住先再續啦!

同意, 某些場口真的突顯了編劇的功力, 仔仔在攝影棚那幕, 當看到女角到場時, 面容即時釋懷, 打從心底笑出來, 真帥啊.....還有, 女角送便當到他家時跟他談論著在高雄發生的事, 仔仔好緊張的問女角是否要忘記那時.....哇....作為觀眾的我, 打從心內甜笑出來, 看偶像愛情劇最重重要的是投入, 我做到喔.....

伯爵府

仔仔同女角既對手戲, 好多時都教人"會心微笑"...
又有一幕, 仔仔忽然想見女角, 佢揸住架白色跑車去接佢...女主角第一次見佢唔係揸的士出場, 當堂嚇呆左, 問左一句:"架車你嫁?"...仔仔無講野, 淨係陰陰咀笑然之後dum油...個個take又係超型啊!

我就是喜歡捕捉di細微細眼既細節...哈哈!

原文章由 上校車 於 08-5-2 09:17 發表

同意, 某些場口真的突顯了編劇的功力, 仔仔在攝影棚那幕, 當看到女角到場時, 面容即時釋懷, 打從心底笑出來, 真帥啊.....還有, 女角送便當到他家時跟他談論著在高雄發生的事, 仔仔好緊張的問女角是否要忘記那時... ...

水晶宮

原文章由 cheapbombom 於 08-5-2 09:32 發表
仔仔同女角既對手戲, 好多時都教人"會心微笑"...
又有一幕, 仔仔忽然想見女角, 佢揸住架白色跑車去接佢...女主角第一次見佢唔係揸的士出場, 當堂嚇呆左, 問左一句:"架車你嫁?"...仔仔無講野, 淨係陰陰咀笑然之後dum ...

不知你還記得頭段有一幕嗎, 仔仔心底裡想見女角, 就無端端跑到女角家而自己都唔知點解要跑到那裡, 被女角爸媽捉著喝酒, 幾有趣

還有仔仔呷吳建豪醋的樣子, 看得我不亦樂乎呢

編劇就是捕捉到這對couple 的小動作及細眉細眼的事, 所以我一開始就說, 仔仔跟女角是很sweet

題外話, 仔仔短髮真的很帥啊, 可能我本人不太喜歡男生太長頭髮, 感覺好沉重啊

不知道你看到結尾幾集未 ? 還真的出人意表, 在這不我穿橋了

伯爵府

上校車,

我睇到吳建豪走左咋, 而仔仔終於肯第一次講"我喜歡你"!

為何韓國人同台灣人, 向對方表白都要分幾部曲, 首先一定係"我喜歡你", 真係去到好盡先至肯講"我愛你"三個字....我覺得幾好吖, 我地既下一代, ni三個字太隨便啦, 唔韾香lu...

我反而喜歡仔仔係戰神既造型, 肥di好, 頭髮嘛, 都係長di好..個人喜好唔同...你講個幕, 我都記得, 反而覺得功力太膚淺...以許樂既性格, 唔似會咁做!

據我有限既理解, 仔仔戲外戲內, 係完全唔同一個人, 佢cut左之後, 係好跳皮既細路仔咋, 成日笑, 捉弄人, 愛說話, 好expressive, 跟本唔係沉默既人! 不過坦白講, 我還是覺得他在<戰神>及<情深密碼>的演技好似好di....尤其是係佢呷吳建豪醋個幾場戲, 差左di喎! (比我感覺直頭佢唔識做戲咁ar!)

我今晚會盡煲啦, 多謝你無一鑊爆晒出黎...我出街啦, bye!

原文章由 上校車 於 08-5-2 09:41 發表

不知你還記得頭段有一幕嗎, 仔仔心底裡想見女角, 就無端端跑到女角家而自己都唔知點解要跑到那裡, 被女角爸媽捉著喝酒, 幾有趣

還有仔仔呷吳建豪醋的樣子, 看得我不亦樂乎呢

編劇就是捕捉到這對couple 的小動 ...

[ 本文章最後由 cheapbombom 於 08-5-2 10:16 編輯 ]

大宅

This series is much better than 惡作劇2吻.
Don't know why others like 惡作劇2吻 better. 我好辛苦至捱完惡作劇2吻

伯爵府

我完全無打算睇惡吻II

原文章由 BoBoCute 於 08-5-2 14:49 發表
This series is much better than 惡作劇2吻.
Don't know why others like 惡作劇2吻 better. 我好辛苦至捱完惡作劇2吻

子爵府

啊! 我都睇晒勒. 而加要等命中注定我愛你

原文章由 bng0306 於 08-5-1 18:22 發表

首頁

尾頁

跳至