跳至

首頁

尾頁

子爵府

明 天 所 有 小 學 、 特 殊 學 校 、 幼 兒 園 和 幼 稚 園 停 課 兩 星 期
2008-03-12 HKT 22:24
政 府 宣 布 , 全 港 小 學 、 特 殊 學 校 、 幼 兒 園 及 幼 稚 園 明 日 起 停 課 兩 星 期 。 食 物 及 衛 生 局 長 周 一 嶽 解 釋 , 與 衛 生 署 、 教 育 局 等 檢 討 , 流 感 情 況 和 市 民 反 應 , 反 映 流 感 數 字 有 輕 微 上 升 , 預 計 流 感 高 峰 期 延 續 幾 星 期 , 及 家 長 和 學 校 對 此 的 憂 慮 , 所 以 作 有 關 決 定 。

子爵府

唉, 我無比我個仔停, 不過佢學校今日計埋我個仔, 都係得6個人返學咋

男爵府

原文章由 chinghomama 於 08-3-13 14:35 發表
唉, 我無比我個仔停, 不過佢學校今日計埋我個仔, 都係得6個人返學咋

學生停左課,但老師無停,都要回校

翡翠宮

好媽媽勳章

原文章由 chinghomama 於 08-3-13 14:35 發表

泡菜都返o左學呀...
無法 ~ 無人湊o麻....
今日返去, 我估我係全校第一個返, 撞到校長, 佢第一句都問 : 『安排唔到人湊呀 ?』.... .. 所以我唔知有幾多人返, 我估唔多 (有好多人唔知可以返) ...
唉 ~ 邊可能放兩星期假丫... 原本學校 20號返半日, 之後 25號返學 .... 依家多咁多日... 邊有可能咁耐唔開工丫.... 有時間, 都預先排哂係新年、暑假、長假前後, 同 d 教師培訓日啦....

[ 本文章最後由 jolo 於 08-3-13 15:24 編輯 ]

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我囡囡都有返學

假期後唔知會點??? 有人話D小朋友上左大陸比人湊

原文章由 jolo 於 08-3-13 14:51 發表

泡菜都返o左學呀...
無法 ~ 無人湊o麻....
今日返去, 我估我係全校第一個返, 撞到校長, 佢第一句都問 : 『安排唔到人湊呀 ?』.... .. 所以我唔知有幾多人返, 我估唔多 (有好多人唔知可以返) ...

首頁

尾頁

跳至