親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想帶BB去南丫島,有什麼行程推介

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

去南丫島, 搭船時有2個閘口, 一個係去榕樹灣, 一個係索罟灣~
其實兩個都得...不過呢, 如果only去一面, 就好快行完~
通常d人會由其中一個灣去, 行去另一個灣走...
但係呢, 要行大約1.5 hrs (如果你有小朋友, 應該唔止tim)
而且都冇咁方便! 係山路黎架...都幾斜..
但係如唔行, 咁你就only去榕樹灣啦~~有d小巷,都有d特色野睇下既~又可以勁食野啦~~記得去食亞婆豆腐花呀! 我唔食豆花既, 都覺得好好食呢....
行到既, 記得去睇風車~~好靚....

大宅

感激,感激!

原文章由 Nix1828 於 08-3-22 16:24 發表
去南丫島, 搭船時有2個閘口, 一個係去榕樹灣, 一個係索罟灣~
其實兩個都得...不過呢, 如果only去一面, 就好快行完~
通常d人會由其中一個灣去, 行去另一個灣走...
但係呢, 要行大約1.5 hrs (如果你有小朋友, 應該唔止 ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

帶bb去都唔會唔放便,如果怕bb太細既帶bb車去.
而且我都成日去ka,見到好多好細個bb去呀.
我仔由歲幾起開始行,到而家就黎5歲la.
但如果係行既由索罟灣行去榕樹灣好行d ka.

大宅

回覆 #1 RnD正BB 的文章

我昨天去完但人多到好像去旺角行街咁!真係太多人啦。

首頁

尾頁

跳至