懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

我都打算响仁安做哂全套服務,包括bb,因為我對政府醫院一d信心都冇。

原文章由 lokyee129 於 08-4-7 20:07 發表

呢個問題我都考慮緊一排
但因為未去問費用,所以未有決定
加埋bb仲未出世~
不過聽完妳咁講之後
我都係決定俾bb join 仁安既package
始終都係想bb健康同俾人鍚住
始終打針已經痛架啦^_^ ...

別墅

醒目開學勳章

想問係仁安打針要打幾多次, 係健康院又要打幾多次, 係唔係一定返大圍打, 仁安D分科診所得唔得, 因為返醫院個路程對我黎講唔係近...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

lokyee129 該用戶已被刪除

複式洋房

回覆 #63 joeywongmy 的文章

我都係在仁安生,順產,4日3夜二人房$16,880, 另加醫生費$10,000, 再加醫生巡(產科及兒科)每日$1,000, 我又join 了膳食套餐$7xx, 埋單3萬多d.
我個醫生係鍾炎午醫生,鍾醫生都幾好,佢好照顧d媽媽,好細心, 但我就無join 仁安的產檢計劃, 每次到卡美麗華商場的醫務所產檢,每次收費$430.
個人覺得男的產科醫生較女的細心及有耐心, 因為試過鐘醫生有手術,由其他女醫生檢查,她們好惡!

大宅

我都有唸响仁安打, 但好似好唔方便, 要走去醫院, 所以我依家睇緊邊間診所好,但我唸我唔會去健康院打

原文章由 milkybb 於 08-4-7 09:29 發表

我都有為這問題而煩了一陣子,因為在健康院打針不用錢,但係就要去多幾次,而且要浪費時間等候打針及見醫生。出院時,我啊b有少少黃,去健康院檢查都攪了我二﹑三個小時,都幾煩。而且入去見姑娘,她們都不會錫住bb,好似照黃,那個姑 ...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

複式洋房

bb 同媽媽各式各$500 一, 同一次產檢的價錢差不多! 仲有呀, 男醫生仲有一個好處, 就係摸肚時隻手唔會凍冰冰!

大宅

畀面勳章 大廚勳章

原文章由 eunices_07 於 08-4-12 22:02 發表
我都有唸响仁安打, 但好似好唔方便, 要走去醫院, 所以我依家睇緊邊間診所好,但我唸我唔會去健康院打

仁安好似仲有診所係荃灣及其他地區,你上他們的homepage
check下,平過去仁安醫院的。

洋房

有無mummy住過4人房,同2人房除人數外仲有乜分別?可否預先book定房架

複式洋房

回覆 #1 cpb061126 的文章

二人房貴1000,四人房大d。姑娘話不能
book,到時有邊間房就比邊間。而頭等房就可以book。

複式洋房

我住2人房, 比4人房貴$800, 係入醫院時講的, 2 人房無咁多大陸人住.

首頁

尾頁

跳至